Tips na geplande keizersnede - Zwangerschapsforum

Tes (Gast) - schreef op 10-07 om 11:05
Goedemorgen allemaal,
Over een 5 a 6 weekjes staat er een geplande keizersnede gepland, we verwachten dan ons 2e kindje maar het word mijn 1e keizersnede.
Nu zoek ik tips, hebben jullie tips? Wat moet ik echt doen, of echt aanschaffen bijv. Qua ondergoed, kleding etc. Of hebben jullie ergens veel baat bij gehad om goed en zsm te herstellen? Ik hoor het graag, beter te goed voorbereid dan niet. ;-)
3 antwoorden en 18846766x bekeken
An1990 - schreef op 10-07 om 11:44
Ik heb 2 keizersnedes gehad, een spoed en geplande. 
De eerste 2 dagen na de keizersnede droeg ik een losse pyjama, de dagen erna zo'n extra losse broek omdat het best wel moeilijk is om je te bukken om een broek aan te trekken haha. 
Ondergoed: in België blijf je 5 dagen in het ziekenhuis na de operatie. Daar krijg je zo'n 'netje' als onderbroek als je dat wil. Ik gebruikte die omdat die extra los zitten dus geen druk geven op de wonde (en je draagt grote maandverbanden die eerste dagen omdat je veel bloed verliest, zelfde als bij een gewone bevalling)
Vooral geen schrik hebben om de eerste dagen veel pijnstillers te nemen! Het is beter om een pijnstiller extra te nemen en toch de dag na je bevalling al wat proberen rond te stappen ipv minder pijnstilling en blijven liggen. Opgelet: zorg dat er iemand in je buurt is want door de operatie staat je bloeddruk soms laag en kan je flauwvallen bij de eerste keren dat je rechtstaat. 
Ook de eerste keer in de douche, zorg dat er iemand in je buurt blijft en laat zeker je deur los. 
De eerste dagen is er een pleister op de wonde. Als die eraf is, na het wassen (en douchen) zeker goed afdrogen. De eerste keer durfde ik er niet zo goed op wrijven en kreeg ik een schimmel (wat overigens wel vaak voorkomt omdat de snee in een huidplooi zit). Die wond kan zeker tegen wat tegen dus je kan er gewoon op wrijven met de handdoek na enkele dagen. 


An1990 - schreef op 10-07 om 11:45
Ik weet niet goed wat nog te vertellen maar als je vragen hebt, stel ze gerust! 
Eline - schreef op 10-07 om 11:45
Hoi!! Wat spannend!

Ik heb een spoedkeizersnede gehad, maar ik vond die netbroekjes die ze in het ziekenhuis hebben geweldig!!! na de keizersnede, omdat je dan geen ondergoed op de snee wil hebben.

Verder ga je waarschijnlijk de eerste dagen denken van dit komt nooit meer goed, maar echt na een paar dagen zal het snel beter gaan!

Veel succeS!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tips na geplande keizersnede' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan