Binnenste schaamlip kappot - Zwangerschapsforum

miriam - schreef op 03-12 om 16:53
Ik ben bijna 6 weken terug bevallen van een gezonde zoon. Pers gedeelte ging moeizaam pers weeën kwamen niet goed opgang en hij had gepoept in het vruchtwater waardoor hij het benauwd had en is er met geweld aan de bovenkant vande buik mee gedrukt om hem er uit te krijgen. Vervolgens aan alle kanten gescheurd en duurde bijna anderhalf uur om weer netjes gehecht te worden.

Dat hechten is dus niet zo netjes gebeurd want ik was in mijn binnenste schaamlip gescheurd. Ze hebben het gehecht maar nu ben ik er afgelopen weekend achter gekomen dat mijn rechter schaamlip uit 2 stukken bestaat. Hij is gewoon door de midden gescheurd tijdens de bevalling en ze hebben het gehecht met oplosbare hechtingen. Waarschijnlijk zijn die te snel opgelost of de verloskundige heeft mij gewoon niet goed gehecht.

Wie heeft dit ook of ooit mee gemaakt en wie heeft een herstel operatie gedaan?

Voel me behoorlijk misvormd en schaam me zelfs voor mijn partner.

Groetjes miriam
13 antwoorden en 45618891x bekeken
Djoke (Gast) - schreef op 03-12 om 17:07
Wat naar voor je. Ik raad je aan er over te praten of er een correctie kan plaatsvinden. Het laatste gevoel dat je moet krijgen is schaamte. Maak het bespreekbaar bij je huisarts. Er kan wat aan worden gedaan.

Groet Djoke
Olivia-Anna - schreef op 03-12 om 17:09
Jeetje Miriam!!
Hier mag je niet mee blijven lopen hoor!!!
Ik zou zo snel mogelijk terug gaan voor onderzoek. Dit is vast niet de bedoeling geweest, Heb je geen nacontrole gehad dan??
Ga je vooral niet schamen (Al is het makkelijk gezegd natuurlijk)
maar jij kan hier toch niks aan doen en de artsen zullen wel meer dergelijke gevallen gewend zijn.
Je bent zeker niet misvormd! Er is blijkbaar iets niet goed gegaan..

Als ik me niet vergis heeft Cin dit ook meegemaakt.
Alsnog gefeleciteerd met je kleine mannetje!! Hopelijk ben je de zware bevalling al een beetje te boven gekomen..
Maar ga zeker terug om ernaar te laten kijken!!

Liefs Olivia
liena - schreef op 03-12 om 17:21
hey miriam
mij hebben ingeknipt en ook gehecht en hebben na 4 dagen de hechtingen eruit gehaald omdat er heel veel druk op de wond stond het waren ook oplosbare hechtingen
aangezien het nog een jonge vroedvrouw was ik geloof 22 dacht ik ook dat zij ze er te vroeg had uitgehaald. ik keek in het spiegeltje en wist niet wat ik zag daar beneden. het leek wel of het gewoon terug open stond. die maandag was mijn eigen vroedvroew terug van vakantie en zei haar meteen ; volgens mij moet ik terug gehecht worden. ze zei hoezo dat dan. het staat wagewijd open allemaal! opnieuw hechten kan dus niet . ze zei meteen laat me eens kijken maar volgens haar had de andere vroedvrouw haar werk goed gedaan en zag alles er heel goed uit. het heeft weken geduurd voordat het helemaal dicht was en heeft ook weken geduurd voor ik weer normaal kon zitten.  de wond geneest van binnen naar buiten en duurt dus heel lang. jammer genoeg. maar ik zou er ook zeker naar laten kijken want misschien is het ook werkelijk niet goed gedaan.

groetjes liena
miriam - schreef op 04-12 om 06:25
Donderdag ga ik naar de gynaecoloog om te kijken of het hersteld kan worden. Ik snap dat ik me er niet voor hoef te schamen maar het irriteerde waardoor ik nu extra afscheiding creëer en ik af e toe het er gewoon uit voel lopen. Hoop dat de gyn me verder kan helpen. Hoop gewoon ook een lotgenoot te spreken.
Cin - schreef op 04-12 om 15:07
Bij de bevalling vd 2 e is rechts mijn schaamlip helemaal door midden gescheurd omdat madammetje er met haar hand op haar wang en elleboog naar buiten gedrukt uitkwam...
bestond bij mij dus ook uit 2 delen toen,,het is hier toen ook gehecht met oplosbare hechtingen...
maar zat wel gewoon netjes gehecht zei de Vk met de nacontrole..toen ze wat later weer kwam heeft zij oplosbare hechtingen er al wat eerder uitgehaald omdat het er al goed uitzag en dan had ik niet dat het later zou gaan trekken zeg maar...
Maar dat het later pas echt dicht ging dat het nog wat open stond en dat je er wat uit voelt lopen is niet goed hoor!! lijkt mij...heb dit nooit gehad eigenlijk...
er is nu niks meer van te zien litteken zie je ook haast niet heb meer last van helemaal onder waar ik ook gehecht ben toen...geen pijn maar vaak geirriteerd dat het wat opzet...echt heel irritant al 2 x naar de arts geweest,,,maar ziet er goed uit voor zover dat nog kan ;-) heb ipv 2 plooien nu 3 zei ze nou zal allemaal wel...ik mocht ook litteken weefsel weer opnieuw weg laten halen maar ja dan krijg je weer litteken weefsel dus...nee doe maar niet...
Ik denk zelf eerder dat het niet goed gehecht is bij je! nee schamen moet je je zeker niet hoor...gewoon op tafel gooien naar laten kijken..en je zegje doen hoor...als het nu nog uit 2 delen bestaat zou dat toch betekenen dat het nog gescheurd is dus lijkt mij dat er gewoon nog gehecht kan worden dan hoor!
Succes!
miriam - schreef op 04-12 om 23:29
Als ze het willen reconstrueren moeten ze beide kanten los maken dus en stukje er tussen uit snijden en dan kan het heel strak komen te zitten zei de huisarts. Maar ik durf nu niet eens mijn onderkant te scheren want vind het dood eng om te zien. Hoop dus dat er Miss met een plastisch chirurg ze het weer netjes kunnen maken zodat ik mij ook weer op mijn gemak voel met mijn onderkant.
Cin - schreef op 05-12 om 09:49
Maar heel strak lijkt me ook niet de oplossing toch of begrijp ik dat verkeerd? bij mij was het me schaamlip (buitenkant) niet de binnenste trouwens hoor! zit nu even terug te lezen...
Nou meid ik hoop het ook voor je! Komt vast goed hoor!
Naomi (Gast) - schreef op 12-08 om 23:31
Ik loop al 5jr met een verscheurde linker schaamlip . Het zit bij mij aan de buitenkant en ik ben in wel naar de gynaecoloog geweest maar die zei: ik zou er niks aan doen meid, want als je een tweede krijg heb je misschien weer het zelfde probleem  dus ik heb niks gedaan. Nu heb ik een tweede kind en de bevalling ging prima zonder scheur en heb ik spijt dat ik niks heb laten doen. Ik wil nu echt wel iets eraan laten doen want ik ben pas 26jr en mijn relatie van 5jr is 8maanden geleden voorbij. ik wil langs de huisarts maar ben bang dat ik het zelfde te horen krijg als in 5jr terug. Iets wat ik zeker niet wil is dat ik een nieuwe relatie moet gaan beginnen met 3 schaamlippen.
Anna - schreef op 19-09 om 17:36
Tja dames.. 
Kinderen krijgen maakt je niet mooier  
Bij mij hetzelfde verhaal.. binnenste schaamlip doormidden gescheurd.. 
Maar ik vind de reacties hierboven nogal bijzonder, er word gesproken over 'hier moet je mee terug gaan' e.d. terwijl het dus bijna onmogelijk is een binnenste schaamlip goed te hechten, omdat dit een beetje hetzelfde is als een oorlel.. dit hecht gewoon niet goed op elkaar.. 
Vervelend dat het zo'n probleem is.. ik vind het zelf eerlijk gezegd niet echt storend, al was het fijner geweest als het niet was gebeurd natuurlijk  Maargoed, niks aan te doen! De een heeft haar hele lichaam onder straiee, de ander een gescheurde schaamlip
marionmmm (Gast) - schreef op 02-02 om 12:18
hoi 
ik ben 13 weken geleden bevallen en bij mij staat het ook nog steeds wijd open
mijn linker schaamlip is door 3en gescheurd en de rechter mis ik de helft van me schaamlip die is naar onderen gezakt
en hangt daar als een balletje...ook hechtingen te vroeg los gelaten!! 
binnenkort naar de gynecoloog kijken of ze er weer wat van kunnen maken..
hoeft geen schoonheidsprijs maar zou fijn zijn als ik er niet zoveel hinder van heb..
angela (Gast) - schreef op 20-04 om 23:02
Ik heb precies hetzelfde 
ik heb gewoon gezegd tegen de huisarts dat ik er last van heb 
volgens hem kan het weg gehaald worden 
morgen ga ik er weer heen om hem te vertellen dat ik dat wil
Ursula (Gast) - schreef op 17-06 om 00:20
Hier nog één! Ik ben 9,5 maanden geleden bevallen van mijn tweede kind en ik heb pas vandaag gemerkt dat mijn buitenste linker schaamlip uit twee stukken bestaat. Ik wist niet wat ik zag, ik schrok ervan. Tijdens mijn bevalling had de verloskundige met haar vinger mijn schaamlip gescheurd, omdat ze vond dat de bevalling sneller moest gebeuren. En blijkbaar heeft ze het niet goed gehecht! Terwijl ze hiervoorheen zei dat het er heel goed uitzag. Nou "nee" dus niet! 

Ik heb al langdurig heel erg last van klodderige afscheiding. En al twee weken jeukt het heel erg. Het voelt ook raar aan. Tot op heden heb ik echt niet goed ernaar zitten kijken. En wat ik vandaag heb gezien, liet mij echt schrikken. Ik ga morgen gelijk de huisarts even bellen.
Geertje (Gast) - schreef op 02-07 om 23:12
hier is of iemand met t zelfde probleem, mijn linker en rechter binnenste schaamlippen zijn dwars doormidden gescheurd. Ik loop er nu al bijna 11 jaar mee. Ik heb er nooit over gedacht me te laten helpen met een herstel operatie. Ook doordat de huisarts aangaf dat dit iets is om te accepteren. Maar inmiddels na al die jaren nog altijd een dag of 5 napijn na het vrijen. Ik ben nu op het punt dat ik vind dat ik mezelf dit niet langer hoef aan te doen. Wie heeft er een positieve ervaring met een herstel operatie, of een oplossing om minder pijn te hebben nadien?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Binnenste schaamlip kappot' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan