Hopelijk weet iemand raad - Zwangerschapsforum

Keetie (Gast) - schreef op 21-02 om 21:14
Hayy ik ben moeder van nu een 6 week oude zoon, ik woon in Frankrijk en de verwekker in Nederland 
Toen ik 5 weken zwanger was maakte ik de keuze om bij hem weg te gaan omdat hij een abortus eiste en me anders voor de rechter zou slepen ??????????? 
Nu is inmiddels mijn zoontje 6 weken oud en vraag ik mij af of hij een omgangsregeling kan krijgen terwijl mijn zoontje alleen een Franse nationaliteit heeft en hier woont? 
En mijn belangrijkste vraag nog, is het strafbaar om weg te gaan bij de verwekker? Ik lees daar verschillende verhalen over... 

Hopelijk kan iemand mij helpen/geruststellen
- een wanhopige ouder..
2 antwoorden en 862463x bekeken
Emmy - schreef op 09-04 om 11:27
wil de vader dan nu opeens ook een omgangsregeling?
Anoniem (Gast) - schreef op 10-04 om 20:20
Wat ik hierover kan vinden:
- man die kind niet heeft erkend en hij niet betrokken is bij de opvoeding, dan heeft hij geen rechten. Ik lees in je verhaal niets over een samenlevingscontract of huwelijk, want dat zou de zaak wel anders maken.
Over strafbaarheid, zolang de verwekker geen omgangsregeling heeft is er geloof ik niets aan de hand.
Maar goed ik ben geen jurist of iets dergelijks 
---
Als de man echter géén relatie met de moeder heeft, of “slechts” samenwoont met de moeder, verwerft hij de status van juridisch vader niet automatisch. In die gevallen moet de man het kind erkennen. Dit kan door vóór, of na de geboorte aangifte te doen bij de burgerlijke stand van de gemeente. Doet de man dat niet, of geeft de vrouw geen toestemming, dan komt er geen familierechtelijke betrekking tussen vader en kind vast te staan. Dat betekent niet, dat een (biologische) vader geen rechten (of verplichtingen) heeft ten opzichte van het kind.
Als een vader zijn kind (nog) niet heeft erkend, maar wel betrokken is bij de verzorging en opvoeding, kan hij aanspraak maken op bepaalde rechten, zoals het recht op contact met zijn kind. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hopelijk weet iemand raad ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan