Huisdieren - Zwangerschapsforum

jessie95 - schreef op 28-08 om 11:19
Goede morgen mama's en mama's in spe
Wij hebben een hele lieve hond maar ook een hele drukke, 
Hoe kan ik mijn hond het beste voorbereiden op de komst van een baby april 2016 ?

Tips zijn welkom ????
14 antwoorden en 39028754x bekeken
Iza - schreef op 28-08 om 15:19
Je hond voorbereiden om de komst van de baby is lastig lijkt me. Wat wel belangrijk is dat wanneer de baby er is de hond ook genoeg aandacht krijgt zodat hij/zij niet jaloers wordt en sommige ouders laten een vieze luier van de baby aan de hond ruiken. Ben je bang dat jullie 'drukke' hond een probleem gaat vormen dan zou ik misschien toch eens voor een cursus voor je hond kijken. Je kunt het beter op voorhand doen dan wanneer het te laat is.
kruimel - schreef op 28-08 om 17:56
Ik heb een ontzettend drukke en grote hond (een Boxer). En ik vond het ook maar eng toen ik zwanger was. Hoe zal het allemaal gaan straks..! Wat voor hond heb je?
Echt voorbereid hebben we niet, het enige wat we deden was hem aan alle nieuwe spulletjes laten snuffelen..

Waar je aan moet gaan werken zijn de dingen die je liever niet meer hebt dat je hond doet als de baby eenmaal geboren is . Springt hij veel en wil je dat straks niet meer? Begin nu al om dat af te leren. Hetzelfde bijvoorbeeld met mag de hond op de bank ja of nee.. Bedenk zelf wat je prettig lijkt als de baby er straks is.
Probeer zowel nu als straks de hond erbij te betrekken! Duw hem niet weg (letterlijk en figuurlijk).

Gefeliciteerd met je zwangerschap en veel succes met je hond!

Xkruimel
anoniem - schreef op 02-09 om 13:57
Wij hebben een kat die ook erg druk kan zijn, dus ik hield mijn hart vast. Ik heb ook met de dierenarts overlegd hoe ik het het beste kan aanpakken en die heeft wat tips gegeven die wellicht ook voor honden van toepassing kunnen zijn.

Allereerst breng nu al de veranderingen aan die je straks wilt doorvoeren zodat je hond eraan gewend is als de baby komt. Anders kan het zijn dat de hond de baby de schuld geeft van de veranderingen. Dus als je niet wilt dat de hond in de babykamer komt mag hij daar nu ook al niet in. En zet de box ook op tijd in de woonkamer zodat hij eraan gewend is dat dat ding er staat.
Als je dus straks de mogelijkheid wil hebben om de hond even in een andere ruimte te zetten op bepaalde momenten (bijvoorbeeld zodat jij rustig kan voeden zonder op de hond te moeten letten) begin er dan nu al mee dat hij af en toe daar zit.
Geeft verder alvast wat minder aandacht....straks zal hij ook minder aandacht krijgen en anders geeft hij de baby weer de schuld. Uiteraard wel je knuffelmomenten en wandelingen enzo houden..de hond moet niet geheel genegeerd gaan worden.
Verder de tip dat om in het begin de baby en de hond tegelijkertijd aandacht te geven. Dat gaat uiteraard het makkelijkst als je met zijn tweeën bent. Vooral als je de baby thuis brengt of introduceert bij de hond dat je hem ook meteen aandacht geeft. Niet dat je met de baby komt en hij meteen aan de kant gezet word. Toen wij thuiskwamen lag de baby in de kinderwagen...die heb ik even laten staan zodat ik onze kat meteen kon begroeten, daarna ben ik met de baby aan de slag gegaan terwijl mijn man de kat bezig hield...
Ook nu nog krijgt de kat 's ochtends eerst zijn verse water, brokjes en een aai over zijn bol voordat ik de babykamer inloop.

Laat uiteraard je baby en hond nooit alleen in een kamer, blijf er altijd bij.

Verder doet je eigen houding heel veel. Als ik met met kleine meid door het huis loop en de kat kijkt naar ons dan begin ik op een lieve positieve manier tegen hem te praten en ook tussendoor als ik mijn handen vrij heb krijgt hij een aai of knuffel. Op die manier komt hij geen aandacht te kort.
En weet je, hij doet het zoveel beter dan ik had verwacht! In het begin schrok hij als ze huilde, nu kijkt hij niet eens meer op. Hij negeert meestal dat ze er is. En regelmatig als ik de kleine een flesje geef komt hij gewoon naast ons op de bank zitten, af en toe snuffelt hij dan even aan haar voetje, zo lief....hij vind het intussen wel best dat ze hier in huis is.

Succes!
MrsDeVos - schreef op 19-10 om 16:04
Wij hebben een jonge kattin (7 maand) en verwachten ons eerste kindje in januari.
Ik maak me er ook soms zorgen over. Vooral over het park in de woonkamer.
Zal de poes de baby met rust laten of niet....

Ik ben benieuwd, maar ga er ook van uit dat het een kwestie is van genoeg aandacht te geven aan de poes.
Als ze weet dat ze niet genegeerd wordt zal ze ook niet de behoefte voelen om overal constant bij te zijn.

Voor een hond denk ik dat het belangrijk is dat hij goed getraind is op bepaalde zaken zoals: "zit" en "af". Zodat je van in begin duidelijk kan maken welk gedrag goed is en wanneer hij bijvoorbeeld afstand moet houden.
Chelsea - schreef op 08-11 om 13:33
Het is vooral belangrijk dat je hond veel beweging en uitdaging krijgt, anders gaat hij in huis negatieve aandacht scoren. Als wij onze honden goed bewegen zijn ze in huis lekker rustig en makkelijk. Verder de honden erbij betrekken. En àls je de hond even weg wilt zetten omdat bijvoorbeeld je kindje kruipt en je wilt niet dat de hond steeds het gezichtje likt ofzo, geef hem dan in z'n bench of op de hal iets leuks of lekkers, zodat hij geen negatieve associatie gaat leggen, "daar komt die kleine, nu moet ik naar me mand  " terwijl die vroeger op de bank er altijd bij mocht zijn.

Ps wij hebben 2 pitbull achtige honden. Super met kinderen, maar wel energieke honden, we zijn altijd veel met ze bezig, anders worden ze in huis speels en druk. Ps2 ik ben 5 weken zwanger vanaf me LM.
jessie95 - schreef op 08-11 om 13:40
Wij hebben deze knapperd
Chelsea - schreef op 08-11 om 13:42
Aaaaahhhh wat een moppie. Ik durf eigenlijk geen foto te posten hier hihi omdat wij nog beetje in de kast zitten. Maar anders stuur ik je een PB!
Chelsea - schreef op 08-11 om 13:45
Ohh dat lukt niet  Mag ik anders je FB?
jessie95 - schreef op 08-11 om 13:48
Ik heb helaas geen fb
Chelsea - schreef op 08-11 om 13:55
Ohh nou wij hebben een zwarte en een zwart witte hahaha
jessie95 - schreef op 08-11 om 13:58
Zijn de mooiste honden pitbulls 
Zou nooit geen ander ras meer willen ze zijn zo knuffelig en lief.
Behalve andere honden dat vind die van ons maar niks haha kindere baby's en mensen vind ze geweldig
Chelsea - schreef op 08-11 om 14:07
Dat is beetje standaard he, dat weet je vooraf  Daarom hebben ze wel meer beweging nodig vind ik, omdat ze niet los kunnen, tenminste ik vind dat preventief onverantwoord. Ze hoeven niet te beginnen maar ze maken het wel af en aangezien het ras al zo'n slechte naam heb wil ik dat niet riskeren. Moet er ook niet aan denken dat ze een andere hond iets aandoen. Soms vind ik het wel moeilijk, mensen houden soms hun loslopers ook niet bij zich en als die van ons dan gaan uitvallen krijg je vaak zo'n blik of zo'n opmerking. Word ik zo boos, vind dat zo oneerlijk.

Maar goed anyway, wij wandelen, fietsen, flirtpolen, jolly egg in een slootje soms, en je hebt zelfs zondags sportmiddagen speciaal voor ons ras, met wallclimb en far jump enzo. Jammer dat je geen FB heb hihi was gezellig geweest
jessie95 - schreef op 08-11 om 14:11
Dat is wel echt super leuk ik wandel 2 keer per dag en speel eigenlijk heel de dag met haar nu wat minder omdat ze daar aan moet wennen.

Ik krijg ook altijd blikken van mensen als ik mijn hond strak houd omdat hun hond los loopt en dan zeggen ze ja mijn hond doet niks zeg ik ja die van mij wel hahah
Vind het wel normaal dat alle honden aan de riem lopen je hebt zoveel speciale honden veldjes waar de hond los kan nou ja die van ons niet want die springt gewoon over het hek heen haha.

Onze hond mag alleen los als we haar laten zwemmen en thuis natuurlijk en daar mag ze ook lekker spelen met der bal dus beweging zat voor ons meisje

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Huisdieren' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan