Wie weet er een leuk geboorte kaart gedichtje voor een alleenstaande moeder ? - Zwangerschapsforum

linda - schreef op 22-07 om 13:50
Hallo iedereen !
Ik ben op zoek naar een leuk geboortekaart gedichtje voor een alleenstaande moeder zoals ik.
18 antwoorden en 46235311x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 22-07 om 13:58
Je bent een klein wondertje,
maar groots voor mij.
Neem mijn hand,
dan verkennen we samen de wereld.
* - schreef op 22-07 om 20:08
@ Linda,

Kiezen zou ik zo zeggen Linda... Of zelf even gaan dichten...
De woorden die voor jou van toepassing zijn hoe jij je voelt  of hebt gevoeld.
Ik ben voor de derde keer zwanger  nu samen, de eerste 2x als alleenstaande moeder, ik weet hoe eenzaam het voelt had ik destijds maar een computer gehad dan had ik vast op een site als deze gezeten. Linda voor al je vragen een antwoord, lieve vrouwen met een hartelijk woord naar elkaar toe. Wees niet bang Linda ook voor jou zal de ware zich aandienen straks eerst maar is genieten van je kleine wondertje.. Weet je al wat je krijgt....
Wij krijgen een jongen.
Liefs Ju


'Jouw handje in de mijne
zo gaan we hand in hand
Mijn grote hand, jouw kleine
een ijzersterke band'

Ik heb lang naar je uitgekeken,
Na heel veel tranen vier ik nu feest,
En als ik je zie liggen in je wiegje,
Weet ik het is het waard geweest

Bewondering, verwondering,
hulpeloos en klein
wat ben ik intens gelukkig
jouw mama te mogen zijn


Je huilende stem
is het allermooiste liedje
alleen voor mijn oren bestemd
je wangetjes zijn zo zacht
jij hebt over mij de macht
jij hebt mijn hart betoverd
en mijn ziel veroverd


Maanden,
Tastbaar, kostbaar
En nu ben je daar
Nu kan je de wereld zien
Die is niet altijd even mooi misschien
Zie, hoor en geniet
Lachen, voelen, ook verdriet
Liefde, warmte en soms pijn
Maar wat er ook gebeuren mag
Ik zal er altijd voor je zijn!
Olivia-Anna - schreef op 22-07 om 21:32
Deze zijn zelfgeschreven. Misschien krijg je beetje inspiratie.
Maar op internet kun je vaak ook hele mooie vinden. Wel even zoeken voor iets met betekenis. Succes!!

Laat mijn kleintje...
 
Gezegend zijn
met alle liefde
die het krijgen kan.
 
Alle dromen
een hart
bevatten kan.
 
En het gelukkigste leven
een kind leven kan!


Zoek de zonkant kind,
speel daar waar het licht je raken kan.
Je werd verwacht en word geliefd,
gedragen in de warmte van je jeugd.

Zoek de maankant kind,
en laten we samen dansen
in de fonkeling,
daar die nooit ophoudt te bestaan.

Zoek de bloemkant kind
en laat ons samen tweeen,
hand in hand wandelen
in de bloemenzee van jou bestaan.

Zoek Godskant kind
en laat Hem je koesteren,
in de palm van Zijn hand,
daar Hij je nooit verlaten zal!!
* - schreef op 23-07 om 09:16
@ Olivia Anna,

Wat een prachtige gedichten wat ben jij toch super creatief zeg..

Liefs Ju
linda - schreef op 22-07 om 22:11
@ Ju
'Jouw handje in de mijne
zo gaan we hand in hand
Mijn grote hand, jouw kleine
een ijzersterke band'

ik vind deze super ! en zeer toepasselijk. Nou hij is sinds kort weg, en dat is maar goed ook want hij heeft mij al vijf maand stress bezorgd. Ik ben nu zes maand zwanger dus kan je nagaan. Ondanks mijn verdriet probeer ik nu alles op een rijtje te zetten en te genieten. Maar de geboorte kaartjes waren al uitgezocht en gedichtje dus ook, nu wil ik alles anders aangezien ik ze zelf toch kan gaan betalen. En ik krijg ook een jongetje !
* - schreef op 23-07 om 09:14
@Linda,

Ik wordt er helemaal emotioneel van meissie dit is niet zoals het hoort te gaan maar mannen zijn soms nog zo onvolwassen en willen hun eigen zin doordrijven. Het gaat zo vaak om niks.. Mijn eerste 2 zwangerschappen heb ik ook alleen gedaan geen man of familie om dingen mee te delen.. Nog geen internet om op zo'n site als deze te zijn en meer vrouwen zoals ik destijds te ontmoeten. 
Ik prijs mezelf gelukkig dat ik nu een met een partner ben die kan ik overigens ook echt wel is achter het behang plakken, maar dat is een relatie groeien praten huilen ruzie maken goed maken, kusjes geven vrijen genegenheid blij niet blij enz. enz nu zeker met mijn rollercoaster van emoties die soms niet voor de poes zijn en ook niet voor de kat.. Maar soms terecht en soms onterecht.. Maar dat hoort erbij.

Linda lieve sterke vrouw hou je taai voor jou schijnt ook de zon vandaag geniet van je zwangerschap de laatste 3 maanden en geef je zoontje alle liefde die je hebt ga bouwen aan een toekomst voor jou en je zoontje..En de rest komt vanzelf liefde ligt natuurlijk ook op jou pad want wij mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn..Was dit niet het juiste dekseltje er komt een passende neem dat maar van mij aan.

Sterkte en heel veel liefs Ju
Olivia-Anna - schreef op 23-07 om 23:15
Jee Linda wat vreselijk om te horen!!

Als je alleen begint en dat weet van te voren ok,
maar er samen aan beginnen en dan alleen moeten verder doen, mag er niet aan denken!!!
Spaar nu maar al je liefde en je kracht voor je kleine mannetje binnen in je!!
Wens je heel veel sterkte!
Zorg op z'n minst dat er iemand vertrouwd aan je zijde staat met je bevalling dat moet je niet alleen dragen!!
Laat maar weten hoe het verder met je gaat!!
 (Ook als je minder goeie dagen hebt hoor!!)
linda - schreef op 24-07 om 12:41
Hoi,
Bedankt voor de lieve woorden, ik krijg natuurlijk direct weer tranen in mijn ogen. Kijk als het nu zo was dat de relatie niet meer werkte en je er samen achterstaat er een eind aan te maken dan kon ik het mischien beter accepteren. Maar kort gezegd is dit er gebeurd; hij heeft mijn hondje mishandeld en geld wat ik voor de geboortekaartjes had gespaard gestolen. Dus tja ik ben na een week nog steeds helemaal van de kaart.
Hij maakte wel vaker ruzie ook over mijn hondje dat hij zich ergerde aan dat beest en hem geen aandacht meer ging geven en toen hij zei dat hij voorheen wel lief deed tegen die hond maar dat het allemaal nep was brak mijn hart. Zo iemand kan je niet van op aan en het ergste is nog dat ik de volgende dag thuis kwam en die hond bont en blauw was. De dierenarts heeft mijn vermoeden toen bevestigd en ik hoefde hem niet eens zelf weg te sturen maar hij had geen zin meer in dit gedoe want het was allemaal niet zo dus ging hij gewoon weg. Het is nu een week geleden en ik heb tot op heden niks meer gehoord. Heb er heel veel verdriet van maar moet morgen naar het ziekenhuis voor controle en kan mijn verhaal daar ook even doen.
* - schreef op 24-07 om 13:37
@Linda,
Net als wat sietske schrijft niet normaal dat hij jou hondje mishandeld heeft.
Nu het hondje straks je kind. Of jou ook. Nou moet er niet aan denken bah wat een nare situatie..
Hij mag wel in therapie gaan voor het geval dat hij zo ziekelijk jaloers is.
Jou wens ik heel veel geluk met je zoon dat verdien je. FIjn dat je in het ziekenhuis zo goed je verhaal kwijt kan.. Als er wat is gewoon berichtje en dan reageer ik wel..

Liefs Ju
sietske - schreef op 24-07 om 13:24
Jeetje, wat een verhaal zeg. Denk maar zo, als hij dat bij je hondje doet wil je hem ook niet bij je kinderen hebben. Wat een zieke geest zeg :-(
Tineke - schreef op 24-07 om 13:57
Goh Linda, wat een verhaal zeg!

Iemand die een hondje durft te mishandelen zou inderdaad ook wel eens bij een kindje zijn macht willen tonen.  Ik zou heel veel moeite hebben om zo iemand nog te vertrouwen of bij mijn kind te laten.

Zeker een verslagje vragen aan de dierenarts van deze gebeurtenis met je hondje.
Wie weet kan het later nog van pas komen.
linda - schreef op 24-07 om 16:44
Hoi,
Ja hij was ook gewoon jaloers op het hondje, de dag ervoor had hij ruzie gemaakt dat die hond weg moest en als ik dat niet deed dan verkoos ik die hond boven hem en was ik een slechte moeder en oww wat zouden de mensen hier wel niet van zeggen. En hij zou het mij heel moeilijk gaan maken. Maar daar ben ik niet bang voor want gelukkig heeft hij het kind nog niet erkend en heb ik bewijs inderdaad van de dierenarts een printje en een foto van mijn hondje. Ze is trouwens een chihuahua en heet mika. En inderdaad wat als de baby "teveel" huilt hoe zou hij dan reageren ? Daarom moet ik mijn kind , mijzelf en mijn hondje beschermen en ik wil zo iemand niet eens in huis hebben. Mijn huis moet een veilige plek zijn en dat was het ook altijd. En nu weer gelukkig. ik heb voor de zekerheid wel een nieuw slot op de deur, geeft toch rust. En ik huil wel veel en nergens meer zin in, maar dwing mezelf om het huishouden enz te doen want ik wil niet in een depressie komen. Gelukkig is het mooi weer en schijnt de zon !
linda - schreef op 27-07 om 19:47
Hoi  Olivia,
We waren nog niet zo lang samen maar ik kon hem al wel 12 jaar. Maar had dit ook nooit verwacht hoor ! En het kindje was niet gepland maar voor mij in iedergeval erg welkom. Heb nog steeds niks gehoord trouwens, maar is ook wel beter zo. Nu kom ik tenminste aan mijn rust toe en doe gezellige dingen met mijn vriendin. Ze woont tegenover me dus dat is ideaal. En ik heb na elke controle in het ziekenhuis een gesprek met een maatschappelijk werkster om mij een beetje te ondersteunen. Heb al een gesprek met haar gehad deze week en dat was erg fijn. Ze zei dat ik erg verstandig was en er ook goed aan deed om hem het kind niet te laten erkennen. Wel fijn om even te horen van iemand die neutraal in deze situatie staat. Sinds gisteren gaat het wel weer met me en ik was ook bang voor een depressie en heb dat ook aangegeven in het ziekenhuis toen ik voor controle was. Ze zei dat ze dat niet merkte en dat veel huilen nu normaal is helemaal door de hormonen. Ik was blij dat te horen.
Groetjes Linda
Emelie (Gast) - schreef op 17-11 om 13:07
Het geeft een steun dit allemaal te lezen. ikzelf ben nu 4 maanden zwanger en sta er sinds 2 weken alleen voor. ik kom tot het besef dat het plots allemaal op mij alleen afkomt; het kiezen van een naam, geboortekaartjes laten maken,... ik haal hier zeker inspiratie! bedankt.
Lenie (Gast) - schreef op 26-04 om 22:09
Wat een verdrietige verhalen lees ik hier. Ik ben tijdens onze scheiding zwanger geraakt van mijn man. De scheiding is nu bijna rond. We hebben 10 jaar gestreden voor een kindje, en uitgerekend raak ik zwanger als we in scheiding liggen. Ik ben nu 13 weken zwanger en ik kan het nog niet geloven, het is zo bijzonder en onwerkelijk. Ik sta er straks ook alleen voor, maar ik voel dat er een soort oerkracht in me los is gekomen, en dat ik het gewoon ga doen, met ontzettend veel liefde. Ik heb lieve zussen en vriendinnen die mij steunen en helpen, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. 
Dit gaat mij helemaal lukken???????? al ben ik me er wel van bewust dat het niet altijd even makkelijk zal zijn
Liefs

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie weet er een leuk geboorte kaart gedichtje voor een alleenstaande moeder ?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan