Baby 5 maanden slaapt niet door - Zwangerschapsforum

Roosje - schreef op 25-08 om 06:00
Beste mama's/papa's,
Onze baby is flink en gezond, een vrolijke baby. Alleen 's nachts wil het niet opschieten. Hij gaat naar bed rond 19u want is dan steendood, wordt wakker rond 23u voor zijn laatste voeding en gaat dan weer slapen. Tot zijn 3-4 maanden kreeg hij steeds nog een nachtvoeding omdat hij dit nodig had. Nadien werd hij soms wakker, maar dan gaf ik hem zijn tutje en sliep hij snel verder tot 6u - 6u30. Vandaag is hij 5 maanden en wordt hij de laatste week elke dag standaard om 3u wakker (is dan klaarwakker, brabbelt een beetje, speelt) tot 4u. Nadien is hij weer wakker rond 5u. Dan geef ik hem een propere pamper en is het hetzelfde verhaal maar vaak tot 6u15. Heeft er iemand een 'gouden tip' over hoe ik hem kan proberen te laten doorslapen want dit weegt enorm op onze vermoeidheid. Alvast bedankt! 
Groetjes van een slapeloze mama 
10 antwoorden en 31701804x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 25-08 om 07:25
Maak je borst maar nat. Hier een baby van bijna een jaar. Komt nog minimaal 3x per nacht. Vaak ook een uurtje lekker spelen. Laat hem lekker in zijn bedje. 

Anoniem (Gast) - schreef op 25-08 om 07:26
Vind het trouwens altijd zo gek dat mensen denken/vinden dat jonge kinderen doorslapen. Slaap jezelf altijd door? 
skullie - schreef op 25-08 om 07:39
mijn oudste sliep pas ook na 1 jaar door. Heel vermoeiend maar niks dat ik kon doen. Mijn dochter sliep vroeger door. Ik kan je helaas geen tips geven. De ene baby slaapt nu eenmaal vroeger door dan de andere. Naar het schijnt is het heel normaal dat een baby niet doorslaapt het eerste jaar. 
Justme1990 - schreef op 25-08 om 07:48
Hier ook een late doorslaper, ik denk dat hij pas 1,5 was toen hij echt doorsliep. En nu met 2 jaar en 3 maanden wordt hij nog wel eens wakker. Wij geven hem dan den fles en knuffelen nog even. Meestal slaapt hij binnen een kwartier weer. Geven we hem geen fles dan blijft hij feest maken (deed hij altijd al) en gaat pas na 1,5 uur weer slapen. Dus wij geven hem gewoom die fles anders is het echt niet te doen. Hij heeft weer iets warms in zijn buikje en slaapt weer lekker verder. Succes!
Roosje - schreef op 25-08 om 08:23
Hey iedereen! Bedankt voor jullie snelle reacties. Ik vind het zelf niet zo verwonderlijk dat hij nog niet doorslaapt maar in onze omgeving zegt men steeds: 'hij is toch al vijf maanden, zou toch moeten doorslapen nu.' Denken jullie dat hem in zijn eigen bedje (eigen kamer) laten slapen zal helpen? Hij slaapt nu in een co-sleeper naast ons bed. 
Bedankt! 
Anoniem (Gast) - schreef op 25-08 om 08:34
Dat kun je altijd proberen. Hij moet binnenkort toch over. 

Ach iedereen heeft altijd wel een mening. Gewoon lekker je kindje volgen.
skullie - schreef op 25-08 om 11:03
Ik heb mijn oudste op aanraden van de ha na 3 maanden op zijn eigen kamer gelegd. Zodat ik niet van het minste geluidje hij maakte onmiddellijk wakker kwam. Dat hielp toch beetje voor mijn nachtrust. Anders kwam ik van zijn minste geluidje hij maakte wakker. Ik stond alleen dan op als hij echt huilde.
Roosje - schreef op 25-08 om 13:55
Ok, bedankr dames voor de respons en jullie goede advies! 
Mopy (Gast) - schreef op 26-08 om 00:07
Onze dochter is 2 en slaapt nogsteeds niet door.  1a2 keer per nacht eruit is vrij standaard.  Ze krijgt dan een flesje met warm water. Melk zijn we gauw vanaf gestapt nadat ze een jaar was. Daarna slaapt ze verder.  
Onze zoon sliep al met paar weekjes door grootste gedeelte van de nacht. 
Zo zie je maar, elk kind is verschillend en helaas heb ik ook geen gouden tip.  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby 5 maanden slaapt niet door' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan