Ik durf echt niet blij te zijn - Zwangerschapsforum

Zaandam-1989 - schreef op 22-11 om 22:40
Hi lieve allemaal,

ik heb laatst een berichtje gepost 'zwanger maar zou er iemand blij voor ons zijn'. De reacties deden mij zo onwijs goed! Echt bedankt! Ik kan alleen niet reageren.. heel gek? Als ik naar onder scroll na de reacties staat er wel een vlak om te reageren maar daar kan ik niets schrijven. Er staat: om te reageren moet je bij het zwangerschapsforum zijn.....

maar goed daar gaat dit berichtje niet over

Ik ben nu, volgens mijn eigen berekening, 5 weken en 4 dagen zwanger. En ik durf echt niet blij te zijn. In het begin was ik zo blij en gelukkig en nu: et lijkt wel of mijn emoties uit staan en ik alleen nog maar angst ken. 

Ik durf niet te genieten, niet blij te zijn want ik denk alleen maar: ik moet de 1e echo afwachten en als ze dan een hartje horen en het er goed uitziet mag ik voorzichtig een beetje blij zijn... ik heb de 1e echo bij 8 weken zwangerschap. Dus ik moet nog een kleine 3 weken wachten... KILLING. 

Ik baal er oprecht van dat ik niet onder de pukkels sta, me niet misselijk voel of zere borsten heb! Als ik dat nu zou hebben dan zou ik in ieder geval nog het idee hebben dat er wat gaande is.. Nu voel ik alleen heel af en toe een klein prikje onderin mijn buik. Het is geen ongesteldheidspijn te noemen, meer gewoon een klein prikje... 

Ik ben al 1x eerder zwanger geweest en dat heb ik helaas moeten afbreken. Ik had toen WEL zere borsten, echt zeer! Bij 5 weken. En ook veel pukkels...... hoezo nu dan niet.. ja oke elke zwangerschap is anders natuurlijk i know.. maar ik ga hier dan weer over zitten piekeren.. 

Ik kreeg vandaag van mijn vriend het boekje 'de negen maanden challenge' super lief van hem. En ik dacht alleen maar ik wil het niet lezen ik wil het niet weten... straks ben ik blij met niks.. pas bij acht weken bekijken.. 

is dit nu normaal? zo veel angst? 

Heb vandaag de verloskundige zelfs gebeld, las dat veel vrouwen bij 6 weken zwangerschap al een echo mogen en vond het gek dat ik pas bij 8 weken mag. Maar dat was omdat ze bij 6 weken vaak nog geen hartje horen en je dan alsnog terug moet komen. Bij 7 weken is er in principe een hoorbare hartslag zei ze dus voor de zekerheid gaan ze 1 week later zitten, voor het geval je eigen berekening niet helemaal klopte... 

Ik weet van mezelf dat ik een enorme druktemaker ben en me heel snel zorgen maak.. maar dit is wel echt niet fijn.

Benieuwd naar jullie ervaringen 16 antwoorden en 15986059x bekeken
chantal - schreef op 22-11 om 22:47
Hoi Zaandam1989 wat een angst lees ik in je berichtje.
Ergens snap ik je heeel heeeeel heeeeel goed het is allemaal zo enorm spannend en ook ik ben er 24/7 mee bezig ik voel alles !
Heb hier voor twee miskramen gehad dus maakt je ook natuurlijk extra bang en onzeker.
Maar echt geloof mij probeer hem niet te veel te stressen dat is zoooo niet goed voor je baby'tje.
Tijdens de eerste keer zwanger heb ik zoveel stress gehad en kreeg uit eindelijk een miskraam helemaal geen zekerheid dat het daar door kwam maar het is zooo slecht.
Probeer je rustig te houden en niet te gek te maken. Angst hoort er zeker bij ik denk voor iedereen maar maak je niet te gek !
Ik schreeuw het ook nog niet van de daken en ben ook voor van alles bang maar probeer ook wel alvast een beetje te genieten! 
Lena - schreef op 24-11 om 19:52
Ik durfde ook niet echt heel blij te zijn voor de echo. Ik durfde het ook niet echt te geloven ofzo.
Denk dat het wel normaal is. Je bent in ieder geval zeker niet de enige!

Probeer er niet teveel over te piekeren, dat is ook niet goed coor je kleine. Het hielp mij wel om zo nuchter mogelijk te denken. Alles komt zoals het komt. Piekeren en druk maken schiet je niets mee op. En ga er gewoon vanuit dat alles goed is.
Even tijd uitzitten tot aan de echo. En dan wordt het ECHT. Tenminste voor mij voelde het na de echo pas werkelijk.
irene - schreef op 02-12 om 08:07
Hoi zaandam_1989
Allereerst weer gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb je vorige bericht ook gelezen. Best een heftig verhaal. 
Ik ben inmiddels rond de 9 weken. Heb pukkels, zere borsten en ben vooral in de avond misselijk. De pukkels vind ik verschrikkelijk. Ben 32 en heb nog last van pukkels, dus ik zou ze echt niet meer willen. Zo staat iedereen er weer anders in. Ik ben ook onzeker. Voel ik het wel goed? Doe ik het wel goed? Heb ik echt een baby in mijn buik? Wat als ik straks de echo heb en er zit niks?heb de echo over een paar dagen. Meis ik denk dat iedereen onzeker is op een bepaalde manier. Hopelijk helpt het om met mensen hier over te praten.
Kelly - schreef op 04-12 om 12:04
Hey iedereen, ik ben morgen 6 weekjes en heb in maart 2016 en aug 2017 ook een mk gehad. Nu terug 6 weekjes zwanger en kan het ook niet geloven. Ook veel angst dat het weer mis gaat. Veel symthomen heb in niet. Wel een pukkel en soms wat steekjes in de buik. Maar misselijk niet echt. Of van korte duur. Ben gewoon bang dag er op de echo niets zal te zien zijn. Maar in trek me op zolang er geen bloeding is zal het wel goed zijn zeker?? 13 dec mijn eerste echo. Ik heb een zoon van net 7 jaar. 
chantal - schreef op 04-12 om 20:28
@kelly jou verhaal lijkt op de mijne ook vorig jr maart een miskraam en afgelopen aug ook!
Hoever was jij bij de miskramen?
Ik ben nu 10 weken zwanger met zes weken had ik ook weinig kwaaltjes nog hoor wel pijn in mijn borsten en steekjes in mijn buik die ik nog steeds met regelmaat heb.
Vanaf 7 weken begon het spugen !! 
Ik snap je angst zoooo goed !!!!
Kelly - schreef op 04-12 om 20:54
Mijn eerste miskraam wist ik niet dat ik zwanger was. Ik dacht gewoon een langere cyclus. Ik had soms cyclussen van meer dan 40 dagen. Maar plots hevige bloeding en bleek een miskraam. Curetage gehad. Dus eerste miskraam was op 5 weken ofzo. In aug wad het op 7 weken. Ik was op reis. Ik wist wel dat ik zwanger was en plots licht bloedverlies en dus ook een mk. Nu gelukkig geen curetage moeten hebben. En blijkbaar nu snel terug zwanger. Heb ovulatietesten gebruikt dus wist perfect dat ik op een cyclus van 34 dagen zat. Dus normaal morgen 6 weekjes terug zwanger. Ik heb klein beetje pijnlijke borsten als ik erop duw. Maar moe zijn en misselijk heb ik nog niet. Soms een kokhalzen maar meer niet. Steekjes heb ik ook in mijn buik. Soms links en soms rechts. En dan denk ik direct van oh Neen ik ga toch niet ongesteld worden! Gewoon paniek door de 2 miskramen. Hoop zo op een goede echo 13 dec. Jij al ene gehad?
chantal - schreef op 04-12 om 21:40
Erg verdrietig allemaal hoor bah.
Ik heb al twee x een echo gehad eerste bij 7.3 tweede bij 9.5 en dan as vrijdag weer !
Nu nemen mijn kwaaltjes iets af krijg ik ook weer paniek van. Had gelukkig afgelopen vrijdag een hele mooie goede echo met een bewegend kindje erop zo mooi maar het blijft spannend.
Je kwaaltjes kunnen heeeel goed nog komen en je hoeft ze natuurlijk niet te hebben zijn er zat met weinig kwaaltjes. Heb je een goed gevoel ? 
Kelly - schreef op 04-12 om 21:48
Ik neem er voorlopig geen gevoel aan. Als ik dat doe en het is niet goed dan is het terug een grote teleurstelling. Dus ik zie wel wat er komt. Ik heb wel last van maagzuur na warm eten. En een opgeblazen buik s avonds. Had jij een goed gevoel voor de eerste echo? Ben blij voor u dat je al 2 mooie echo’s gehad hebt vtoch een kleine geruststelling. Ik ga pas blij zijn als ik 13 dec iets positief hoor. Ik probeer er niet aan te denken maar is zo moeilijk. 
chantal - schreef op 04-12 om 23:16
Je hoeft geen u te zeggen hoor !!
Ik had dit keer wel een heel ander gevoel bij de zwangerschap kan niet echt uitleggen wat maar denk toch ergens positiever terwijl ik ook heel onzeker was/ben.
Je moet hem ook niet te veel stressen is ook slecht voor de baby ! 
En toch denk ik als je je zelf iets positiever opsteld het ook altijd beter is..
Hartje - schreef op 05-12 om 07:44
Ik had de eerste zwangerschap ook elk toiletbezoek dat ik keek of ik bloedverlies had, deze zwangerschap wat minder. Maar kan ook niet echt blij zijn doordat het regelmatig door m'n hoofd gaat dat 't mis kan gaan. Het is wel jammer, je geniet zo echt minder. Ik zit niet te stressen maar druk het zwangere gevoel gewoon een beetje weg. Ga nu steeds vaker de kindjes voelen en dat kun je gelukkig niet wegdrukken dus ga ik ze toch meer koesteren.. 
Kelly helaas of gelukkig kun je aan je klachten niet aflezen hoe het met de baby gaat, we moeten eindeloos geduld hebben.. Maar snap dat je eerst nog wat gereserveerd bent, hopelijk kun je dat na goede echos loslaten! 
Kelly - schreef op 05-12 om 08:24
Bij mij is het eigenlijk ook wel zo dat ik niet echt stress maar het gevoel van zwanger te zijn niet wil toelaten. 1 omdat ik voorlopig niet echt positief kan denken en 2 omdat ik weinig voel van zwanger te zijn. Ik had dit meer de vorige keren toen het is misgelopen. Dus lateN we hopen dat dit een goed teken is dat ik nu minder voel. En zolang ik geen bloeding heb ben ik daar wen positief over. Vandaag 6 weekjes normaal dus laat die sympthomen toch maar wat beginnen ????. Ik heb wel last van maagzuur na mijn eten. 
Hartje - schreef op 05-12 om 10:08
Weet wat je wenst, straks hang je met 10 weken 3 x per dag boven de pot  ik probeer me niet druk te maken over dat ik nu minder enthousiast ben, dat gaat echt vanzelf komen, desnoods pas als ik de babys vasthou voor de eerste x. Ik ben gek op m'n zoontje, dat gaat echt goed komen ook bij deze 2! 
Kelly - schreef op 05-12 om 10:32
Voila dat is positief denken. Ik ga daar ook met starten om zo te denken. Alles gewoon zijn gangetje laten gaan. Druk maken helpt niets vooruit. En eigenlijk genieten van het feit ik nog geen kadt heb van vanalles. Want Idd boven de pot hangen wil ik ook niet.  Verwacht jij een tweeling?
Hartje - schreef op 05-12 om 10:36
Jep en daar is iedereen super enthousiast over en ik vraag me af of ze de zwangerschap wel overleven, suf hé. 
Goed bezig, dat zal de ene keer beter gaan dan de andere keer. Tip: koop alvast een slofje ofzo, het is toch een kindje en een zwangerschap, en pijn mag er ook zijn als het mis gaat.. Hier vier rompertjes gekocht, ze liggen onderin de kast maar ze zijn er wel
Kelly - schreef op 05-12 om 11:47
Waaw super proficiat. Amai 2 is echt een hele verandering van 1 naar 3 ????. Mijn hcg waarde was vorige week van 934 naar 3139 gegaan dus weet ik zeker dat maar 1 is ????. Als de eerste echo positief is koop ik Idd ook iets van het kleine ukje. 
Kelly - schreef op 05-12 om 11:51
Die vraagtekens zijn dus normaal smiley s 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik durf echt niet blij te zijn' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan