Zwanger na vroege bevalling - Zwangerschapsforum

Nien (Gast) - schreef op 03-02 om 00:12
Hallo iedereen,

Ik ben afgelopen december helaas veel te vroeg bevallen van mijn kindje, met 18 weken. Mijn water was gebroken en moest worden ingeleid om te bevallen. Helaas heeft hij het niet overleefd.

Mijn gynaecoloog zei dat ik meteen weer kan proberen zwanger te worden, de verloskundige zei dat ik beter 6 weken kan wachten en mijn eerste menstruatie moet afwachten.
Nu lees ik op internet dat het wordt aangeraden minimaal een half jaar te wachten met weer zwanger worden, soms zelfs een jaar?

Wij hebben een hele grote kinderwens en willen zo graag weer snel een kindje, natuurlijk is het niet de bedoeling dat dit ons overleden kindje vervangt, hij heeft voor altijd een plekje in ons hart!!!!

Zijn er vrouwen die ook zoiets hebben meegemaakt en hoelang hebben jullie gewacht met zwanger worden of wat is het advies geweest van jullie gynaecoloog?

Nien x
6 antwoorden en 29613211x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 03-02 om 15:48
Niemand??
Meedenken (Gast) - schreef op 03-02 om 16:34
Geen vergelijkbare situatie meegemaakt. Wel een ma met ruim 12 werken. Uiteinde gecurreteerd. Een menstruatie afgewacht. Daarna tweede ronde zwanger.  Mijn tip: volg advies van een ronde afwachten. Dan weet je of je lijf t weer goed oppakt. 

Succes
Umm (Gast) - schreef op 04-02 om 20:56
ik heb een miskraam gehad met 9 weken en daarna ben ik gelijk weer zwanger geraakt zonder te wachten, ik was naar de gynaecoloog gegaan om.te kijken of me baarmoeder schoon was en toen zei ze dat er een eicel aan het sprengen was, dus ze zei als je het probeert kan je gelijk weer zwanger raken en je bent na een bevalling of miskraam heel erg vruchtbaar. Ik zal doen waar jij je goed bij voelt meid
succes!
Danielle02 - schreef op 10-03 om 18:45
Hai Nien, ten eerste wil ik je condoleren met dit verschrikkelijke verlies en jullie heel veel sterkte wensen!
Ik heb helaas vorig jaar December hetzelfde meegemaakt. Wij zijn ons zoontje met 22 weken verloren. Ik had weeen wat ik niet wist en kreeg op het ziekenhuis te horen dat ik al bezig was met bevallen. Ons zoontje heeft nog even geleefd na de bevalling en daarna hebben wij helaas ook afscheid moeten nemen. Helaas is er niks gevonden als oorzaak waarom dit is gebeurd. Wij zijn na de gyn geweest en die gaf mij antwoord op de vraag die jij nu ook steld. Ons werd geadviseerd om 2 a 3 maanden te wachten om weer zwanger te worden ivm het herstellen van je baarmoeder en zodat je placenta zich weer goed kan ontwikkelen als je weer zwanger wordt. 
Nu weten wij sinds een week dat wij weer in verwachting zijn, er heeft dan 7 weken tussen gezeten, vanaf de bevalling tot nu, morgen ben ik 6 weken. Over anderhalve week hebben we onze eerste afspraak bij de gyn.
Wat bij ons ook gaat gebeuren is dat ik vanaf 16 weken progesteron injecties krijg om te verkopen dat ons dit niet nog een keer overkomt. Ik weet niet of jullie gyn adviezen verder heeft gegeven voor als je weer zwanger wordt maar dacht vertel het wel even. 
Danielle02 - schreef op 10-03 om 18:50
En ik snap jou wens ook heel goed! Wij hadden precies hetzelfde! Het vervangt jullie kindje echt niet zo denken wij ook! Ons jongetje zit altijd in ons hart en in gedachten. Ik hoop voor jullie dat jullie snel weer in verwachting mogen raken en dat alles goed mag gaan!  Xxx
Anoniem (Gast) - schreef op 11-03 om 16:39
Ik zou het advies van je verloskundige opvolgen al is het maar dat je in iedergeval dan weet wanneer je laatste menstruatie was. Een half jaar of een jaar wachten is vaak eerder aan de orde bij ern zwangerschap die bijna of geheel voldragen was. De laatste maanden hebben namelijk de grootste aanslag op je lijf gehad. 
Ik hoop voor je dat je snel weer zwanger bent en gezegend mag zijn met een gezond kindje. 
Veel sterkte met het verlies van je engeltje wat je nu in je hart moet meedragen ipv in je armen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na vroege bevalling' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan