Toch een test wagen? - Zwangerschapsforum

Dehya - schreef op 20-04 om 15:04
Hoi lieve dames,

Voordat ik zo naar de Kruidvat ren (of niet) wil ik graag jullie advies horen of wellicht heeft iemand iets soortgelijks gehad? Ik gebruik voorbehoedsmiddelen (condoom) en bijna 3 weken geleden ben ik ongesteld geworden. Wel iets lichter dan normaal en ook zonder krampen maar verder niks geks. 

Vrijwel anderhalf week later begon ik met onophoudelijk plassen. Echt om jet halfuur of uur. En ik moet ook ècht plassen. Ik had verder ook last van verstopping en kramp in onderbuik (beetje weeïg gevoel maar dacht door die constante druk van mn blaas). Arts raadde me aan om urinetest te komen doen en dat heb ik gedaan. Test was negatief. Dag daarna zou ik weer terugbellen want dan zou de arts er ook weer naar kijken en..weer negatief. Nu belde vandaag de assistente terug nav het formulier dat ik had ingevuld waarbij ik bij de vraag of ik zwanger ben 'lijkt mij erg sterk' had ingevuld, en vroeg of ik eigenlijk  wel een zwangerschapstest had gedaan? Nou nee..en ik dacht dat zij dat dus uit die urinetest konden halen maar het bleek alleen om blaasontsteking of iets met niersteentjes te gaan. Wat dus in mijn geval negatief was. Zij vond mijn symptomen (veel plassen, verstopping, krampjes in mijn onderbuik) erg veel lijken op een beginnende zwangerschap.

Maar...hoe dan? En een condoon en een bloeding..Lijkt mij toch vrij onmogelijk. Het is absoluut gewenst hoor maat ik kan me dat gewoon niet voorstelleb. Ik voel me bijna een oen om een test te doen.
13 antwoorden en 28454832x bekeken
Dehya - schreef op 20-04 om 15:12
Jammer dat velen lezen maar niet reageren..
Orchidea - schreef op 20-04 om 15:12
Ik vind dat je bij twijfel altijd een test moet doen. Symptomen zijn zo verschillend en onzeker dat je daarvan niet uit moet gaan dat het wel raak of juist niet is. Je lichaam kan je soms erg voor de gek houden.. Dus voor de zekerheid toch maar eens een testje gaan halen!
Dehya - schreef op 20-04 om 15:15
Orchidea, ja je hebt gelijk maar hoewel het (nog) niet helemaal op de planning stond (wel bijna) ben ik bang dat ik opeens hoop ga hebben wanneer ik zo'n testje doe en megateleurgesteld ben als het negatief is. Ik blijf liever denken dat het niks is omdat het mij onmogelijk lijkt. Want het klinkt onmogelijk toch? 
Orchidea - schreef op 20-04 om 15:20
Nou niets is onmogelijk, zelfs niet als je veilig seks hebt kan het nog weleens gebeuren dat. Ik wil je verder niet bang maken, maar dat is wel de realiteit. Het is ook zo dat wanneer je bij de huisarts langs gaat voor een urineonderzoek voor een blaasontsteking dat ze inderdaad ook alleen daarvoor testen, en niet op een (eventuele) zwangerschap. Tevens kun je de huisarts nogmaals je urine laten onderzoeken, maar dan op een zwangerschap maar dan lijkt mij een simpel testje van de kruidvat veel makkelijker. En direct resultaat, hoef je niet lang in de zenuwen te zitten.
Ik wens je erg veel succes, laat even weten wat je uitslag is mocht je toch ervoor kiezen om de test te gaan doen!
Dehya - schreef op 20-04 om 15:26
Dank je wel voor jouw uitgebreide reactie, orchidea!  Ik ga over een uurtje naar de Kruidvat en dan idd gewoon een testje doen. Ik houd je op de hoogte! X
Orchidea - schreef op 20-04 om 15:32
Graag gedaan meis.
Tip: Die van kruidvat merk zelf zijn erg goed en qua prijs ook fijn. Zou wel een doosje van twee pakken, mocht je toch nog klachten aanhouden nadat je test negatief is uitgeslagen kun je over een paar dagen nogmaals een test doen. Just to be sure!
floydi - schreef op 20-04 om 15:49
Dehya Hi meid denk idd dat je niet zwanger bent maar alleen een test kan je zekerheid geven tot zekere hoogte want als ke 3 weken geleden ongesteld was hoef je ook nog niet positief te testen. Ik denk zelf dat je misschien stiekem hoopt dat het wel zo is. Ik en vele met mij weten dat het vrouwelijk lichaam je enorm voor de gek kan maken. In mijn geval was ik zwanger de enige keer dat ik echt nergens last van had  laat je even weten hoe de test ging?
Dehya - schreef op 20-04 om 16:30
Orchidea, ja Kruidvat 2v5 idd! Ik denk alleen dat als het negatief is, dat het negatief blijft. Mn ongi was dan wel 3 weken geleden maar áls ik zwanger zou zijn dan zou het betekenen dat ik dus gewoon een zwangerschapsbloeding heb gehad, wat dus betekent dat ik moet rekenen vanaf mijn ongesteldheid daarvoor. Dat zou betekenen dat ik nu rond de 6 a 7 weken zou zitten. Het zou in principe een knaltest moeten zijn..

Floydi, nee ik hoopte er nooit stiekem niet op. Als de assistente niet had gebeld, had ik überhaupt er nooit aan gedacht. Puur omdat het in mijn ogen onmogelijk is. Maar als ik een test ga doen is het idd wel even van 'zou wel heel leuk zijn' maar uk weet dat de teleurstelling dan nog groter is..Maar goed..we gaan het doen. Ik ga nu de deur uit voor dat testje. Spannend!
Dehya - schreef op 20-04 om 17:46
Omg!! Ik ben dus WEL zwanger! Een hele dikke vette streep. Ik kan dit niet geloven. Heb ze allebei gebruikt. Zal ik cb halen? Ik begrijp hier niks van. Ik ben blij hoor maar ik moet even bekomen van de schrik...
Dehya - schreef op 20-04 om 17:50
Nu maak ik me zorgen over die bloeding van 3 weken geleden. Dat was dus toch geen menstruatie. Maar heb wel echt gebloed 5 dagen lang (ik heb daarna trouwens geen seks gehad, mijn man is op zakenreis). Juist omdat ik ongesteld  dacht te zijn is dit even schrikken . Innestelingsbloeding duurt toch niet zooo lang? Het is ook nog eens weekend pff..
floydi - schreef op 20-04 om 18:25
Hi meid van harte gefeliciteerd! Heb je foto’s van de test ben benieuwd  ik kn me voorstellen dat de bloeding dan een slecht iets lijkt maar het kan gebeuren. Als je een knal test hebt (een duidelijke streep) dan heb je nog veel hormonen in je lichaam dus dan lijkt het gewoon goed te gaan. Ik zou alvast een verloskundige benaderen. De bloeding kan aanleiding zijn voor een vroege echo met 8 weken. Dat zou je dan al al zijn. Gerekend vanaf de menstruatie daarvoor dus kan je vast snel zekerheid hebben. Is je man nog lang weg? Heb je het al verteld?
Babyyess - schreef op 20-04 om 20:06
Hoi dehya, gefeliciteerd! Niets zo onvoorspelbaar als een vrouwen lichaam . Je hebt twee mooie strepen zeg je dus dat is mi een goed teken ,alhoewel ik snap dat je je zorgen maakt over die bloeding. Toch lees je dat het vrij vaak voorkomt in het begin en dat dit zeker niet altijd slecht nieuws betekent. Als je echt rond de zes a zeven weken zou kunnen ze al snel wat zien bij de verloskundige. Succes en laat je het nog even weten? 
Orchidea - schreef op 22-04 om 08:42
He meid, gefeliciteerd! Heel slim dat je toch alsnog die tests hebt gedaan. Snel een afspraak maken bij een verloskundige, vaak betekend die bloeding niets. Ik had dat ook een bloeding in het begin van mijn zwangerschap en verwarde het daardoor met een menstruatie. Nu lekker gaan genieten! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Toch een test wagen?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan