Tips om zwanger te raken - Zwangerschapsforum

naad - schreef op 01-01 om 11:51
Hoi allemaal! En als eerste, iedereen een gelukkig nieuw jaar!
Mijn vriend en ik proberen nu zo 6 maanden om zwanger te raken. Maar het mag helaas nog niet lukken. Hebben jullie evt tips? Ik hou een app bij, maar mijn cycles is heel onregelmatig. Ik heb 1 x geprobeerd met ovulatie test. Dit ging goed alleen weer niet zwanger. Ik wil er ook niet te veel mee bezig zijn. Maarja ik moet natuurlijk wel weten wanneer me vruchtbare dagen zijn met een onregelmatige cycles . Ben erg wanhopig. En hoop dat 2019 een wonder voor ons mag brengen. 
9 antwoorden en 25319387x bekeken
Snbtje - schreef op 01-01 om 12:17
Ik ben zelf sinds september begonnen met temperaturen, omdat ik wou weten of ik überhaupt een eisprong had omdat ik ook erg onregelmatige cyclus had, deze is de laatste 4x (sinds ik temperatuur dus) aardig stabiel (30/34dgn). Het is niet zo dat je je eisprong ziet aankomen maar je krijgt wel iets meer kijk op je cyclus en je kan zien wanneer je eisprong geweest is en dus wanneer je je menstruatie kan verwachten. Verder zou ik zeggen gewoon genoeg vrijen rond je vruchtbare periode totdat je aan je temperatuur kan zien dat je eisprong geweest is. 
naad - schreef op 01-01 om 12:22
Thanks voor de tip! Ik heb nog wat ovulatie testen liggen dus zal die nog maar even opmaken 
Snbtje - schreef op 01-01 om 20:24
Ik heb ook 1 maand  beide gedaan, temperaturen en ovulatietesten, puur om voor mezelf te  zien hoe het precies  zit, wanneer  de ovulatietest positief aangeeft, wat is de temperatuur  dan,  en hoelang duurt  het  dan voordat de temperatuur omhoog gaat.
Kat - schreef op 01-01 om 20:38
Als je een onregelmatige cyclus hebt kun je het beste ovulatie testen gebruiken of temperaturen idd. Die apps voorspellen je ei op basis van gemiddelde van je cyclussen en zitten er heel vaak naast. Zelf met een regelmatige cyclus kloppen die soms niet. Ik had zelf ook een onregelmatige cyclus en met behulp van ovulatie testen zwanger geraakt. Het is ook wel normaal dat het wat langer duurt met een onregelmatige cyclus dus daar hoef je je nog geen zorgen om te maken. Probeer niet te wanhopen (makkelijker gezegd dan gedaan) maar 6 maanden valt echt nog wel mee.
Anne - schreef op 01-01 om 21:59
Ik heb naast gebruik van ovulatietesten maca gebruikt. Toen 2x van de 6 rondes maca gebruik zwanger geworden. Eerste een vroege miskraam, maar de tweede keer bleef het goed gaan. Geen idee of de maca heeft geholpen. Voor mijn gevoel wel. De laatste ronde dat ik zwanger ben geworden (en bleef) heb ik ook nog Q10 gebruikt. Een vriendin van mij heeft dezelfde pillen geslikt en was de eerste ronde zwanger. Geen idee hoor of de pillen hebben geholpen.

En wat de anderen zeggen, probeer niet te wanhopen. Alles binnen een jaar is heel normaal, soms duurt het jammer genoeg even....
Mel - schreef op 02-01 om 11:30
Wij zijn ondertussen ook in ronde 6! En ja ook al zijn meisjes die langer aan het proberen zijn toch word ik daar ook wel onzeker van!
Mijn tips die ik toch zo goed als mogelijk probeer te volgen ook al heeft het nu nog geen positieve test op geleverd zijn;

Foliumzuur ( niet voor zwanger te worden met voor als het zover is)
Floapp: ik vul dagelijks mijn gegeven in. En zei helpen dan om ongeveer mijn vruchtbare periode te vinden.
Ovulatietesten van de action: bij mij is het nadeel dat er wel een streepje op komt te staan maar niet donker genoeg is.
En tijdens mijn vruchtbare periode om de Dag samen te slapen. (Is ook niet altijd haalbaar maar we proberen het toch) 
Heel erg veel geluk en hopelijk kunnen we samen zwanger worden dit jaar  
Anoniem (Gast) - schreef op 02-01 om 18:12
Nou zeker als je cyclus onregelmatig is niet op een app vertrouwen (anders zou ik dat ook niet doen). Ze kunnen misschien een indicatie geven, die misschien juist is. Maar dan moet je wel echt een heel regelmatige cyclus hebben. 

Ik denk dat als je pas 1x teststrips gebruikt hebt, je niet al moet wanhopen. Als je al je sprong kan vinden heb je in ieder geval kans om rond die tijd te vrijen. Juust een goede manier om bij onregelmatige cyclus je sprong te vinden.  

De kans op zwangerschap is sowieso niet groot 10-20% uitgaande dat je ergens tussen de 20 en 35 bent. Dus je bent niet zomaar zwanger als je vrijt rond he eisprong. Nu heb je 1x je eisprong gevonden, dus ga door met de testen en kijk waneer je de volgende hebt. 

Een app (Of agenda) kun je natuurlijk wel goed gebruiken om de lengte van je cyclussrn bij te houden. Ook kun je temperaturen. Hou je alles bij, dan kun je evt na een jaar ook als je naar de dokter gaat sneller geholpen worden. Want daar moet je anders uiteindelijk nog een aantal maanden temperatuur etc gaan bijhouden voor je weer verder kan.
Fie - schreef op 02-01 om 19:55
Wij zijn na de 3e ronde zwanger geworden. Ik zal even oplijsten wat ik/wij gedaan hebben.
Ik neem sinds augustus foliumzuur. Als glijmiddel gebruiken wij conceive plus (zou positief zijn voor de zaadcellen), mijn man is in de 2e ronde ook begonnen met foliumzuur te nemen en ik deed hierbij ovulatietesten.

Veel succes!
naad - schreef op 23-01 om 12:05
Allemaal bedankt voor jullie reacties !

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tips om zwanger te raken' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan