Om de dag? - Zwangerschapsforum

Marjooo (Gast) - schreef op 18-04 om 06:54
Hallo! Wij zitten nu in ronde 8, maar helaas nog geen succes. Normaal gesproken hadden wij twee keer in de week ongeveer sex, nu ook maar niet tijdens mijn vruchtbare week. Ik heb twee dingen waar ik mee zit en jullie mening over wil. Sorry voor de tmi, maar iedereen hier wil zwanger raken
1-Volgens mijn ha is om de dag het beste. Dat doen we dus braaf, alleen is het ook echt het beste? Ik merk dat als ik niet vruchtbaar ben en we doen het dus om de 3/4 dagen, er veel meer bij hem uitkomt. Dan zou je toch ok meer kans hebben? Doen jullie het rond je ei om de dag of toch anders en waarom, op wiens advies?
2-Omdat we normaal minder sex hebben, merk ik dat vanaf de derde keer mijn vriend het wel lastig vindt. Het lukt wel, maar hij voelt minder als de andere weken zeg maar. Herkennen jullie dit en hoe pakken jullie het dan aan? 
Frustrerend dat je na 8 rondes overal aan gaat twijfelen dus sorry voor deze vragen! Graag serieuze reacties!! Ben gewoon benieuwd of het voor jullie ook zo gaat?
15 antwoorden en 23777080x bekeken
Falca - schreef op 18-04 om 07:34
Om de dag in de vruchtbare periode is aan te raden omdat de man dan vers zaad heeft. Een man maakt continue nieuw zaad aan maar als hij nog niet geloost heeft is dat wel minder. Je gaat bij om de dag dus voor kwaliteit ipv kwantiteit.  Het zaad is dan vers en levendig. Oud zaad verliest in kwaliteit en er zitten meer dode exemplaren tussen, volume kan dus meer zijn maar je hebt er weinig aan. Bovendien zegt de hoeveelheid vocht weinig over het aantal goede zaadjes.
Op commando sex hebben is ook lastig, ovulatietesten kunnen in die zin helpen dat je gerichter sex kunt hebben waardoor he hopelijk sneller zwanger bent en gewoon weer kunt vrijen omdat je zin hebt. Praat erover maar probeer de druk ervan te vermijden. 
Marjooo (Gast) - schreef op 18-04 om 12:24
Bedankt voor de snelle reactie! Dat van de hoeveelheid en kwaliteit klinkt wel logisch, dus om de dag is dan wel het beste? Ervaar jij het op commando vrijen dan ook als dat hem na twee keer minder goed gaat? Het is best lastig; als ik het hem vertel wanneer mijn ei is voelt hij de druk, vertel ik het biet dan hebben we van nature te weinig sex.
liesje - schreef op 18-04 om 12:47
Hier was raak toen we 6 dagen achter elkaar seks hebben gehad tijdens de vruchtbaarste dagen. We wouden het zo graag, wel kan ik dan als tip meegeven om afwisseling te zoeken, geef elkaar een massage, ga samen douchen of trek sexy lingerie aan. Hier waren we er na die 6 dagen ook wel goed klaar mee en gelukkig was het raak! Ik denk ook als het niet gelukt was we weer door zouden gaan voor om de dag
Falca - schreef op 18-04 om 13:17
Ik vertelde het niet als ik een eisprong had. Ik probeerde hem gewoon in verleiding te brengen om sex te hebben. Lukte dat niet dan was het jammer. Ik heb hem wel regelmatig gezegd dat als hij papa wilde worden dat hij er wel wat voor moet doen. Baby's worden niet door de ooievaar gebracht 
We hebben nu een gezonde dochter en het maakt mij nu niet meer zoveel uit of er nog een bijkomt. Maar gezien mijn man ook niet echt een hoog libido heeft denk ik dat het er niet meer van gaat komen. 
floydi - schreef op 18-04 om 15:02
Hi dame
Wil je toch wrl meegeven dat ik overtuigd ben dat jullie niks verkeer doen! Het is echt een kwestie van geluk. Zaad kan wel tot een week leven dus al zou je het 2x per week doen dan nog kan t prima raak zijn. Wij voelde hetzelfde destijds van nature echt niet zo vaak en werd er niet gezelliger van als t moest omdat het moest. Maarja je doet t dan wrl omdat je een kindje wilt. Wij om de dag elke dag alles geprobeerd 7 maanden niks. Toen een maand waren we t echt even zat. Je doet zo je best houdt overal rekening mee en niks geen resultaat. Ik weet dat sommige dames lettelijk eeuwig wachten en dat 7 maanden niks is maar zo voelde het toen niet. De 8e maand 1 x gebeurd in de vruchtbare week ong 4 dagen voor mijn eisprong en je raadt het al er is een gezond meisje wat hier rond kruipt. Ik dacht echt hoeeee dan. Niks gedaan niet eens “genoeg “ geklust. Soms is het echt een kwestie van geluk... helaas! Hoop snel goed resultaat voor je ! 
Marjooo (Gast) - schreef op 18-04 om 22:04
jeetje, toen ik de reacties las dacht ik eerst: “we moeten het de hele week dagelijks doen” en daarna las ik dat het eigenlijk weer puur toeval is! Gewoon dus je gevoel volgen, maar lief al jullie ervaringen!

Dat van de lingerie en massages zijn wel goede tips. Nemen jullie in de vruchtbare week allemaal ook altijd de tijd voor de sex of is het vaak toch meer even functioneel?
Wendy (Gast) - schreef op 15-05 om 06:17
Wij laten het ook vooral aan de natuur over in het eerste jaar, daarna eventueel metdd Ha in gesprek. Ik merk wel dat ik extra geil ben als mijn ei nadert en heb down under meer nattigheid dan. Dan komt het bij ons sowieso tot sex! Herkenbaar voor anderen of gebruikt iedereen al testjes?
LoesJ - schreef op 15-05 om 07:32
Hi meiden,

Wij deden het ook braaf om de dag en in missionarishouding omdat ik had gelezen dat dat het best was. Toen het echter telkens niet raak was hebben we het over een andere boeg gegooid. We hebben het toen 5 dagen achter elkaar gedaan en op die manier die mijn vriend het fijnst vindt (zodat hij ook beter klaar kwam?). Sorry voor de details haha, maar toen was het dus raak!

We hadden die ronde trouwens wel gehoord dat mijn vriend heel goed zaad heeft, vandaar dat we het wel aandurvden om het meerdere dagen achter elkaar te doen.

Succes met zwanger worden allemaal!
Angelajj - schreef op 15-05 om 10:09
Hi Hi,

Om de dag is inderdaad het beste voor het zaad, maar zoals hier boven al gezegd wordt, het is een kwestie van geluk hebben.
Ik zelf heb 20 maanden lang nooit een positieve test gehad. Alle onderzoeken waren goed, maar het wou gewoon niet lukken.
Nu had ik vorige maand 3 dagen voor nod (op Moederdag!) ineens heel onverwacht een hele duidelijk positieve test.

Wij hebben het zo gedaan:
26 april: seks
27 april: niks
28 april: seks
29 april: positieve ovulatie test
30 april: positieve ovulatie test + seks
1 mei: seks
2 mei: seks.

Maar ik moet er ook bij zetten dat wij normaal vaak seks hebben en we hadden het deze maand totaal niet meer verwacht dat het zou lukken na zo'n lange tijd.

over je 2de vraag.
Mijn verloofde had ook een tijdje teveel druk. Dat hij mij zo graag zwanger wou maken dat seks op een gegeven moment niet meer lukte. maar daar heeft hij zich gelukkig snel over heen gezet.
Mijn tip, windt elkaar op. Zie het niet als een moetje maar doe het omdat het fijn is.
Ik heb vaak genoeg gezien dat mensen dit alleen op de dag van een positieve ovulatie test seks hebben dat dat genoeg bleek te zijn.

Blijft positief! Het gaat een keer lukken! wij hebben er ook 21 rondes over gedaan. en ben nu 4w1d zwanger
kruimel - schreef op 15-05 om 11:38
Ach joh, het is van zo veel meer afhankelijk. Wij deden in de loop van de (gestimuleerde) cyclus wanneer we wilden. Als het eenmaal zo ver was, 3 dagen achter elkaar. Dag vóór de eisprong, dag zelf en de dag erna. Scheelde dat ik wist wanneer ie was omdat ik pregnyl moest spuiten om de eisprong op te wekken. 

Geen spannende seks, maar met wat pre-seed / conceive plus glijmiddel, wat handwerk, piemel erin en klaar... hahahahaha. Dat is 3x gelukt  2 dochters en 1 zoontje.
Wendy (Gast) - schreef op 15-05 om 18:32
Wat leuk al die verschillende verhalen en “aanpakken”!

LoesJ; wat was dan de manier die jouw vriend het fijnste vindt? En gefeliciteerd met de zwangerschap! Hoever ben je?

Kruimel, was dat drie keer achter elkaar ook een tip van de gyn? 

AngelaJ, gefeliciteerd! Toevallig familie van LoesJ?  En hield je nog rekening met speciale standjes toen de test positief was?

Blijven jullie trouwens liggen?
Angelajj - schreef op 15-05 om 18:49
@wendy, dank je. Nee volgens mij niet 

Wij deden eigenlijk alleen missionaris en lepeltje lepeltje. 
Ik bleef ook nog een kwartier erna liggen met een kussen onder mijn billen
kruimel - schreef op 15-05 om 20:13
Klopt Wendy, alle 3 de keren op aanraden van de gynaecologen
Wendy (Gast) - schreef op 15-05 om 23:23
Wat gek dat de gyn dan aanbeveelt iedere dag te klussen terwijl je vaak leest dat om de beurt beter is? Gaf zij ook nog andere tips?
LoesJ - schreef op 16-05 om 09:14
@wendy, dat was de ene keer ik boven, de andere keer doggystyle. Daarna snel op m'n rug liggen en 20 min blijven liggen (met kussentje onder m'n billen). 

Geen familie van AngelaJ denk ik haha!

Ik ben nu 11 weken, super spannend allemaal

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Om de dag?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan