Weinig zwangerschapssymptomen - Zwangerschapsforum

Lisa V. (Gast) - schreef op 12-08 om 10:16
Hallo allemaal!
Ik open toch even een topic, omdat mijn vraag zo hopelijk meer vrouwen bereikt die al zwanger zijn geweest of nu al een hele tijd zwanger zijn.
Ik ben momenteel ongeveer 7 weken zwanger en heb pas een eerste echo over twee weken. Al van bij het begin heb ik nauwelijks zwangerschapssymptomen. Als alles goed gaat, dan weet ik dat ik absoluut niet te ‘klagen’ heb, dat ik blij moet zijn dat ik niet constant boven de wc hang ... Maar eigenlijk ben ik soms net erg onzeker doordat ik amper iets opmerk.
Vanaf 4 t.e.m. 5 weken had ik weleens last van lichte menstruatiekrampjes, maar veel meer dan dat heb ik nog niet opgemerkt ... Ik heb minder honger (zit sneller vol), maar dat kan evengoed door het hete weer komen.
Alle andere mogelijke symptomen: pijnlijke, grotere borsten, donkere tepels of schaamlippen, misselijkheid, vermoeidheid, meer afscheiding, betere geur enzovoort. Ik heb het allemaal niet! 
Is dit voor jullie herkenbaar?

Ik zou mijn huisarts (woon in België) kunnen bellen, maar het is nu niet zo dat ik stress krijg van me zorgen te maken. Het is eerder wat onzekerheid en daar kan zij dan toch ook niks aan veranderen, denk ik dan. Ik hoop vooral hier wat herkenning te krijgen en dat het maar snel twee weken verder is! 
Dankjewel! 
10 antwoorden en 18502819x bekeken
Bianca (Gast) - schreef op 13-08 om 10:20
Goeiemorgen, 

Ik herken mezelf in je verhaal, ben momenteel 6 weken zwanger en heb ook weinig tot geen symptonen. Pas op weet dat ik me gelukkig mag prijzen, maar maakt me ergens ook zeer onzeker. Ik zou elke dag testen doen om er zeker van te zijn dat er nog iets is. Die onzekerheid is echt niet fijn.  Dikke knuffel, Bianca  
Lisa V. (Gast) - schreef op 13-08 om 16:22
Dag Bianca, fijn dat dit herkenbaar is voor je, maar uiteraard niet leuk dat jij je daardoor ook onzeker voelt. 
Is dit ook je eerste zwangerschap? En moet je nog lang wachten voor de eerste echo?
Ik probeer me maar op te trekken aan het feit dat mijn nicht en een vriendin ook nauwelijks last hadden van iets. Zij zijn intussen al mama geworden! Proberen te genieten, zeker, hoe moeilijk ook. 
An1990 - schreef op 13-08 om 17:00
Ooo dames, geen zorgen. 
Geniet nog maar van de momenten dat je je goed voelt. 
Bij mijn beide zwangerschappen voelde ik me die eerste weken top. 
Pas na 10-12 weken begon het (en telkens tot einde van de zwangerschap slecht geweest). 
Het is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Heb me bij beide zwangerschappen telkes 40 weken ongerust gemaakt. Pas bij de bevalling, toen ze gezond bleken, kon bij mij het echte genieten beginnen hihi. 
Maar dat zullen veel toekomstige moeders wel hebben denk ik. 
Fijne zwangerschap gewenst!!
Lisa V. (Gast) - schreef op 14-08 om 11:12
Hoi An, bedankt voor je antwoord!
Wauw seg, zo ‘laat’ toch nog veel last gekregen tot het einde van de zwangerschap ... Dan zou ik het net niet meer verwachten!! Ik ga je advies dus maar opvolgen en proberen te genieten. 
Eens zwanger denk ik dat inderdaad iedere vrouw ongerust is. En zodra het kindje er is, ben je dat ook weer hé! 
Anoniem (Gast) - schreef op 16-08 om 09:46
Ik ben inmiddels 18 weken en buiten bandenpijn heb ik helemaal nergens last van! Geniet ervan zou ik zeggen!!
Mamsie92 - schreef op 16-08 om 09:51
Ik had zo ongeveer alle symptomen die er zijn . Hele dagen misselijk , spugen, vermoeid , zere borsten etc. Ik kreeg te horen bij de termijnecho dat het kindje al 2 weken niet meer leefde. Symptomen zegt dus helemaal niets ! Gewoon lekker genieten van je zwangerschap, tenzij je plots bloed gaat verliezen dat zou bij mij de enige reden zijn om de verloskundige in te lichten ongeacht hoeveel. 
Orchidea - schreef op 16-08 om 11:19
Dit is herkenbaar hoor en ik ben inmiddels toch alweer ruim 16 weken onder weg. Ik had totaal geen symptomen op wat moeheid na. Wel na de 6-7 weken wat vlagen misselijkheid, maar dit was ook weinig, soms wat gevoelige borsten, maar daar bleef het ook bij. Ik voel mij, omdat ik mijn zoontje nog niet voel, nog steeds niet echt zwanger. Mijn buik begint te groeien, dus daaraan zie ik het. Dus geen zorgen, je hoeft echt geen bergen met symptonen te hebben om hartstikke zwanger te zijn. Geniet er van, wie weet komt het nog.. succes met je echo over twee weken, het blijft in het 1e trimester helaas gewoon onzeker, het is echt even de tijd doorkomen en afwachten.
Lisa V. (Gast) - schreef op 16-08 om 22:22
Bedankt voor jullie reacties! Erg lief van jullie om me gerust te stellen. Inmiddels heeft de vermoeidheid toegeslagen en soms zijn er ook vlagen van misselijkheid! Gelukkig valt het nog wel mee.

Mamsie92, jeetje, wat erg zeg. Dat je zoiets hebt moeten meemaken.  Dikke knuffel!!
Mamsie92 - schreef op 16-08 om 23:07
Dankje wel Lisa V. Ik heb het gelukkig vanaf het begin goed kunnen verwerken. Ik ben alleen wel heel anders tegen een zwangerschap gaan kijken. Symptomen zegt niks en een vroege echo heeft geen zin. Met 7 weken was alles bij mij perfect prachtig kindje met een goede hartslag. Termijnecho was het helemaal fout. 
Stress is ook alleen maar slecht, daarbij weet je nooit wat moeder natuur van plan is en kan je dus beter gewoon volop genieten van de zwangerschap. Laat alles gewoon op je afkomen en tuurlijk als je iets niet vertrouwd of je maakt je zorgen bel de verloskundige. 
Nogmaals wil je absoluut niet bang maken, want het gaat maar bij een super klein percentage mis. Geniet van je zwangerschap het is en blijft iets heel magisch en bijzonders ongeacht hoe het verloopt. En geniet er vooral van dat je geen symptomen hebt. Ik hoop dat het bij mij ook gespaard blijft bij een volgende zwangerschap
Lisa V. (Gast) - schreef op 18-08 om 22:45
Mamsie92, dat kan ik begrijpen. Iedereen maakt zich tijdens de zwangerschap zorgen, maar na een miskraam/vroeggeboorte enz., kan je pas echt niet meer zorgeloos genieten. 
Het lukt me, mede dankzij jullie reacties, goed om nu zo veel mogelijk ontspannen de echo af te wachten. Ik ben zo benieuwd!
Hopelijk lukt het zwanger worden vlot wanneer je dat wil, Mamsie92, en heb je weinig tot geen kwaaltjes. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Weinig zwangerschapssymptomen' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan