Uitkering tienermoeder? - Zwangerschapsforum

hartje - schreef op 02-03 om 13:37
Sorry, ik was niet ingelogd!


X
11 antwoorden en 45291526x bekeken
Life (Gast) - schreef op 02-03 om 15:25
sowieso kinderbijslag..
denk ook niet dat je dat hier moet vragen maar zelf moet uitzoeken bij de gemeente of uwv of iets dergelijks. iedere situatie en iedere persoon is weer anders. denk als je nog bij je ouders woont dat je dan niks krijgt omdat zij jullie kunnen onderhouden en als je op jezelf woont krijg je waarschijnlijk een soort van subsidie. maar nogmaals dat moet je bij je eigen woonomgeving bij je eigen gemeente denk ik navragen.
succes!
Nijntje86 - schreef op 02-03 om 19:14
Ten eerste wil ik zeggen knap hoor 16 en een kind. Ik had er op mijn 16de nog niet mee weten om te gaan! Respect.
Als ik jou was zou ik naar het UWV gaan. Daar kun je uitkeringen aanvragen enzo. Zei zullen je alle informatie kunnen geven.
Lies - schreef op 02-03 om 19:25
Ja een uitkering zal niet gemakkelijk worden. Ik denk ook dat je dan op jezelf moet wonen. Misschien valt daar wat te regelen met een bekende ?
Sanne - schreef op 02-03 om 20:59
Krijg je studiefinanciering? Dan kan je namelijk in aanmerking komen voor een ouderbijdrage bovenop de studiefinanciering. Kijk maar eens op de site van IB-groep.

Succes..
hartje - schreef op 02-03 om 22:15
Ja, ik ben nog thuiswonend. Ook hebben we al veel gebeld met rechtbanken en.net juridisch loket. veel verder komen we niet. Ook niet met gezag en meerderjarigheidsverklaring. Het is allemaal erg duur en zelf vind ik het zonde om mijn geld daar in te steken...

Vandaar dat ik misschien wel op een maandag trouw op het gemeentehuis en is al het gedoe klaar. Heb ik zelf het gezag en is er geen voogd nodig

Maar ik zal het nog eens navragen voor een uitkering!

Iedergeval heel erg bedankt voor jullie reacties..

Liefs
hartje - schreef op 02-03 om 22:17
@Sanne

Studiefinanciering is pas vanaf 18 jaar en mijn vriend heeft dit wel, maar woont niet bij mij en ons kindje dus krijgt geen extra geld, alleen als we trouwen of hij laat zich overschrijven naar ons adres.

Xx
melis24 - schreef op 03-03 om 19:48
Hallo Hartje
Jongeren onder de 18 jaar hebben wettelijk geen recht op een uitkering. Sommige gemeentes maken uitzonderingen en geven jonge moeders een babyuitkering.
Een babyuitkering is een maandelijks bedrag voor de verzorging van de baby. Meestal ongeveer 200 euro per maand. Het geld is bedoeld voor bijvoorbeeld luiers en voeding voor de baby.
Ik zou als ik jou was even bij je gemeenten aankloppen en is vragen op naam van je kindje en vragen wat hun regels zijn binnen de gemeenten. Heel veel succes.

Groetjes melissa
JONGE BIJNA-MOEDERS GEZOCHT VOOR TV-PROGRAMMA! (Gast) - schreef op 22-06 om 15:05
Voor het nieuw seizoen van Vier handen op één buik (BNN) zijn wij weer op zoek naar zwangere tienermoeders. Ben jij rond de 18 jaar en ben je zwanger? Of ken je een jonge moeder die zwanger is? Sta jij er alleen voor bij bijvoorbeeld het vinden van een huis, een nieuwe opleiding, een baan of het regelen van andere praktische zaken voordat je baby komt? 
Een bekende Nederlandse moeder gaat je helpen!
Meld je nu aan, want wij wille n graag jouw verhaal horen.

Mail ons je verhaal via Redactie.4HO1B@skyhightv.nl of bel naar +31 (0) 35 62 63 206
chester95 - schreef op 25-07 om 06:27
ik ben opzoek naar een zwangere dame die ik graag wil inhuren voor de middag de enige taak wat je hoeft te doen is met je t shirt omhoog (blote buik) te zitten en em afentoe uit te zetten heb een fetisj hiermee en wil toch wel een keer een zwangere buik insmeren met olie de vergoeding kunnen we bespreken ik ben zelf een nette gast heb alleen een zwakte voor zwangere buiken men email is chesterpark95@outlook.com ik hoop dat ik hier niet te veel haat op krijg ik weet is niet echt het normaalste om te vragen maar misschien is er iemand die denkt van nou dit klinkt nog zo slecht niet hoop een mailtje van je te krijgen 
- een jongen met een droom
mamasara93 - schreef op 03-09 om 21:50
Ik kreeg zelf op Mn 15e Mn oudste ben inmiddels 24 en heb vernomen dat er tegenwoordig een "babyuitkering" is via de gemeente (nou verschilt dat per gemeente natuurlijk) dit zou een bedrag rond €250 zijn is in iede geval iets. Ik zelf werkte in het weekend naast Mn studie zwart in de bediening was toch €50 per avond dus €400 per maand extra. Anders kun je misschien langs een maatschappelijk werker in je eigen gemeente.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitkering tienermoeder?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan