Mannen die Vaders Worden - Zwangerschapsforum

Rob van Wegen (Gast) - schreef op 23-04 om 13:57
Beste aanstaande vaders,

Mijn naam is Rob van Wegen en momenteel help ik mee met het maken van een documentaire van Niels van Koevorden. Voor deze documentaire zijn we op zoek naar mannen die voor de eerste keer vader worden.
Naast dat het voor ons een onderzoek is naar een gevoel wat zelf moeilijk kunnen bevatten, willen we ook onze focus leggen op de man om te zien wat deze bijzondere ervaring met hem doet. Voor deze documentaire zijn we op zoek naar mannen waarvan de partner uitgerekend is in de periode van 5 tot 25 juni.
We zouden graag een portret maken van verschillende mannen in de buurt van Amsterdam.

Als u denkt: dit is misschien wel iets voor mij, lees dan onderstaande brief samen met uw partner door en dan kunt u ten alle tijden contact opnemen met de regisseur. Zijn gegevens staan in de brief.
Voor vragen kunt u ook contact opnemen met mij.

Vriendelijke groeten,
Rob van Wegen
rob@eenvandejongens.nl
06-14466766


Beste aanstaande vaders,

Mijn naam is Niels. Ik ben 27 jaar oud en ben documentairemaker. Op een dag hoop ik net als jullie vader te worden. Tot die dag zal ik me afvragen hoe dat zal zijn. Soms probeer ik te bedenken hoe het moet voelen om als man voor het eerst je eigen vlees en bloed op deze wereld te zien verschijnen. Ik kan er me maar weinig bij voorstellen maar ik geloof wel dat het een bijzonder moment moet zijn. Misschien is het wel een moment waarop je jezelf niet voorbereiden kan, een moment waarin je overmand wordt door de gebeurtenis zelf, een moment waar je niet omheen kan. Juist dat moment wil ik graag vastleggen.
Op televisie zien we vaak hoe het voor vrouwen is om zwanger te zijn en te bevallen. Zelden wordt er iets over mannen getoond.
Ik ga dan ook een korte film maken over mannen op het moment dat ze vaders worden. Daarvoor ben ik op zoek naar mannen (en uiteraard de medewerking van hun partners) die mij en mijn camera toe willen laten bij de geboorte van hun kind.
Wat houdt het in? Ik vind het erg belangrijk dat de mensen die ik film op hun gemak zijn. Dus mocht je geïnteresseerd zijn om mee te doen dan kom ik in de eerste instantie bij jullie langs om kennis te maken. Als het klikt en jullie besluiten om mee te doen dan spreken we uitvoerig over de aanpak en wat wel en niet kan. Vervolgens kom ik een tweede keer langs om een kort interview op te nemen met de aanstaande vader. Daarna zal ik bij de bevalling aanwezig zijn. Tijdens de bevalling film ik enkel de aanstaande vader. De aanstaande moeder zal buiten beeld blijven dus daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken.
Ik ben dan ook niet uit op sensatie maar ik wil graag een korte film maken die een bijzonder moment probeert te vangen vanuit vaders perspectief, een perspectief dat soms wel eens vergeten wordt in de hele rollercoaster van de zwangerschap. Uiteindelijk zullen er in de film 10 mannen te zien zijn op het moment dat ze vader worden. Wie weet ben jij er daar één van.
Dit project wordt gefinancierd door het Nederlandse Filmfonds en is een onafhankelijk project. Er is vooralsnog geen televisieomroep bij betrokken en de film is voornamelijk bedoeld voor vertoning op bijvoorbeeld filmfestivals.
We zijn op zoek naar mannen wiens partners uitgerekend zijn tussen 5 en 25 juni. Zowel gewone bevallingen als bevallingen met een ingeleide en ook keizersneden komen in aanmerking. Als je maar vader wordt...
Mocht je meer willen weten of wil je graag mee doen, bel of mail me dan zo spoedig mogelijk.
Met vriendelijke groet en alvast heel veel plezier met jullie aanstaand vaderschap,
Niels van Koevorden – 0614539193 – niels.vankoevorden@gmail.com

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mannen die Vaders Worden' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan