Zwanger en apneu? - Zwangerschapsforum

Eline Santen (Gast) - schreef op 25-03 om 09:15
Hallo allemaal,

Mijn naam is Eline, ik lees al een tijdje mee op het forum en heb al veel geleerd over de zwangerschap van jullie. Ik vind dit een beetje een genant verhaal maar wil het toch kwijt omdat ik niet goed weet wat ik er mee aan moet. Ben benieuwd of iemand dit herkent en misschien tips heeft!

Het begon allemaal een paar maanden geleden, tijdens mijn 4e maand zwangerschap. Ik woon samen met Marc, mijn man, al jaren. Altijd goed contact tussen ons geweest en elke wrijving tussen ons was zo uitgesproken. Samen besloten om voor kinderen te gaan en ik heb hier nooit over getwijfeld. Tot Marc me op een morgen vertelde dat ik snurkte. Dacht eerst dat het een grapje was, maar hij gaf aan dat het echt storend was en dat hij hoopte dat het snel weer over was.

Nou dat was natuurlijk niet leuk om te horen.. Vanaf dat moment was het dan ook een tijdje stil vanuit zijn kant. Hij sprak er niet meer over dus ik dacht dat 'het probleem' verholpen was. Tot ik op een dag een pakketje van deze webshop ontving. Met anti snurk producten. Nou dat kwam vrij koud op mijn dak, ben toch al wat emotioneler nu ik zwanger ben.. Natuurlijk wel geprobeerd om hem een plezier te doen. Ging een tijdje goed, maar als zwangere vrouw wil je goed kunnen liggen.

Uiteindelijk is Marc in de logeerkamer gaan liggen. Ik kreeg hier veel stress van en op een bepaald moment een paar weken geleden schrok ik dan ook midden in de nacht wakker. Happend naar adem en in paniek. Het duurde even maar ik kreeg mijn ademhaling wel weer op gang. Gelukkig. Dit was echt een angstige ervaring.. Sindsdien is dit nog 4x gebeurd en ontdekte ik dat mijn 'klachten' overeenkwamen met deze symptomen. Niet zo'n fijne ontdekking natuurlijk!!

Volgende week ga ik naar deze KNO arts om mijzelf goed te laten controleren, ik was dan ook enorm benieuwd of jullie wellicht ervaring op dit gebied hadden en/of tips? Mijn relatie heeft nu wel een absoluut dieptepunt bereikt, en dat terwijl ik zwanger ben...
1 antwoord en 37135096x bekeken
Dorothy (Gast) - schreef op 15-04 om 08:21
Hoi, 
Wat super vervelend maar heel herkenbaar, ik ben al gediagnosticeerd met OSAS, slaapapneu.. Mijn man zat me snacht's regelmatig wakker te porren. Mijn tip: neem jezelf eens op als je ligt te slapen.. Zo ben ik erachter gekomen dat ik stopte met ademhalen en daarna flink hapte naar adem wat dus voor het snurk geluid zorgde. Als je dit hebt opgenomen bij de huisarts aangeven dan kun je thuis de test doen. Je krijgt wat slangetjes en een kastje om die word later in het ziekenhuis uitgelezen. Heb je slaapapneu krijg je daar goede middelen voor. Zelf heb ik een CPAP met neuspillow. Over het algemeen werkt die super goed en mijn man klaagt nooit meer over snurken vanuit mij.

Het is als mensen slaaptekort hebben dat ze minder dingen kunnen hebben. Maak je geen zorgen laat het gewoon onderzoeken dan zal hij vast snel weer naast je liggen. 

Hoop dat je er wat aan hebt. 
Liefs 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en apneu?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan