NIPT-test - Zwangerschapsforum

Yonneke (Gast) - schreef op 31-08 om 12:31
Ik ben momenteel 10 weken zwanger, en ik kom nu voor het dilemma te staan: moet ik een NIPT test laten uitvoeren, of doe ik deze niet en laat ik alles zijn beloop gaan?
Ik vind dit een hele moeilijke keuze om te maken, mijn vriend ook. Uiteraard wil ik graag weten of mn babytje gezond is, maar wil ik dit dan doen terwijl ik mezelf eigenlijk alleen maar meer stress bezorg. Want stel ik krijg het nieuws dat er daadwerkelijk iets gevonden is. Stel het kind heeft down syndroom. Of Pataus syndroom. Hoe wil ik dan een keuze maken wat beter is?  Het word mijn allereerste, en de komst van de baby is totaal onverwacht!! heel erg gewenst, maar totaal niet op voorbereid of niks. En nu krijg ik zo een moeilijke keuze.

Behalve bovenstaande genoemde redenen is er ook nog het financiele gedeelte. De NIPT test is voor eigen rekening en kost 175 euro. geld wat ik veel beter kan gebruiken voor als die kleine er is!
Wie kan mij hierin adviseren? zijn er dames wat ook momenteel zwanger zijn, en hetzelfde dilemma hebben? zijn er dames die de optie hebben gehad maar afgeslagen hebben? zijn er dames die de optie hebben en het wel hebben gedaan?  Zo ja, wat was daar de uitslag van en hoe ben je daarmee omgegaan??
Alvast heel erg bedankt!!
1 antwoord en 31775466x bekeken
sg92 - schreef op 31-08 om 12:49
ik heb het wel gedaan maar weet niet hoe jij verzekerd bent ik zit via cz en daar wordt de nip test wel vergoed anders had ik het evengoed wel gedaan omdat wij toch wilden weten of alles goed was en dat was het gelukkig ook anders kan je nog altijd een keuze maken als het niet goed is

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'NIPT-test' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan