Moeite met gezond eten. - Zwangerschapsforum

MOM2B - schreef op 06-11 om 22:00
Hii dames,
Ik heb vanaf dat ik 7 weken zwanger ben al enorm moeite met gezond eten.
Een afkeer tegen groente en (vr)eetkicks van junkfood, snoep, koek, chocola, chips etc. 
Ik had verwacht dat dit wel weer zou zakken maar helaas. 
Herkent iemand dit? Is er iemand die dit samen aan wil pakken?
Ik ben bang dat mijn kindje zo niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt en zou me ook wel weer wat fitter willen voelen

Groetjes 
16 antwoorden en 30897579x bekeken
Hartje - schreef op 06-11 om 22:28
Hoi hier ook, de hele vorige zwangerschap niet echt graag groente gegeten, liever brood en nu weer. Ik denk maar zo beter wat eten dan niets! Je kunt wat extra vitamine slikken voor je gevoel, want zelfs vrouwen met een HG zwangerschap die krijgen gezonde kinderen, heel bijzonder hoe de natuur zich regelt! 
Probeer wel een beetje gezond te snoepen, alles wat er aan komt moet er ook weer af hé. Appel, brood ipv junkfood. 
En in je eerste trimester voel je je vaak niet fijn hoor.. Moe, misselijk andere narigheid. Maar dat wordt beter in het tweede! Fijne zwangerschap gewenst! 
Rosa (Gast) - schreef op 06-11 om 22:44
Maak je niet al teveel zorgen mom2b, ik had in de eerste periode (tot een week of 9,5) echt alleen maar zin in vet en brood en carbs, ik at aardappelkroketjes met vissticks (? Haha) en aan gekookte groente moest ik al helemaal niet denken. Daarna kon ik weer meer gevarieerd eten, hoewel nog steeds misselijk. Probeer elke 2 uur wat te nemen, je hebt gewoon meer nodig in t begin om niet zo flauw te worden. Probeer ook eens wat andere dingen, ik was namelijk nooit dol op appel, maar toen kon ik dat tussendoor wel ineens waarderen. Zo ook bananen en mandarijnen. En ik nam af en toe een fruitshake (let wel op met fruitsuikers), om toch wat groente/fruit binnen te krijgen. Ik was (in ieder geval tot 12 weken, daarna nog niet gewogen) niks aangekomen, ondanks al dat vette (en voor mijn gevoel ongezonde) eten. 

Succes!
MOM2B - schreef op 07-11 om 14:05
Bijzonder he dat dat gewoon kan inderdaad! Ik ben nu 14.5week dus 1e trimester al wel voorbij maargoed..
Tot 12 weken kwam ik idd ook niks aan maar nu ineens wel flink..
Ook dat is een nadeel natuurlijk maar gezondheid van ons beide is nog belangrijker!
Liefss_renske@hotmail.com (Gast) - schreef op 18-07 om 06:54
Ik ben nu zwanger en heb eig ook geen zin in gezond eten. Ben nu 10 weken en ook niets aangekomen. Jij kwam vanaf 14e week wel aan? Was dat door alles van periode ervoor ? Of pas wat je at vanaf de 14e week? Ik ben heel bang om veel aan te komen.
MOM2B - schreef op 07-11 om 14:06
Ik zal is wat fruit gaan halen straks om gewoon is te proberen idd! Wie weet..
Hartje - schreef op 07-11 om 19:03
Ik heb ook rare neigingen hoor, arretjescake, boterkoek en oliebollen maar ik heb dat niet in huis dus zit ik aan sultana koekjes of gewoon een wit bolletje.. 
Dan wordt het vast langzaamaan beter. Nog een maandje geduld en dan kijken hoe je je voelt? Waarschijnlijk heb je dan toch echt de beloofde energie in handen, laten we 't hopen! 
MOM2B - schreef op 10-11 om 10:04
Daar gaan we voor haha wie weet heb ik idd wat langer nodig. Mijn bloeddruk is ook super laag dus bij het minste word ik al duizelig en raar.
Niet in huis halen is slim idd.. lastig voor de rest maar goed werkt wel!
Hartje - schreef op 10-11 om 12:47
Oh lage bloeddruk, herkenbaar! Vervelend hé, buiten adem van trappen, niet meteen weglopen als je gaat staan en zo.. Voel je je nu al iets beter dan? Ik ben 3 dagen minder moe geweest maar vandaag is het echt weer ernstig! En hoe gaat 't met 't fruit? Ik word er een beetje misselijk van
MOM2B - schreef op 10-11 om 16:03
Nee nog niet echt beter helaas..
Ja ik heb een appel en banaan geprobeerd afgelopen dagen. Vond het niet echt lekker maar kreeg het wel weg haha koek snoep etc gaat er nog steeds veel beter in grrr
MOM2B - schreef op 10-11 om 16:06
Hoe ver ben jij nu trouwens hartje?
Hartje - schreef op 10-11 om 16:55
Goed bezig! Ik eet altijd met m'n zoontje mee als hij z'n appel eet, wel lekker van smaak, misschien een idee om het anders klaar te maken, raspen of zo. 
Nu 11 weken, dus heb goede hoop dat 't nu snel beter gaat met me! Vorige zwangerschap de piek met 12 weken maar heb al een piek met 9 weken gehad in de misselijkheid dus wie weet..
Nu 15 weken bij jou? Ze zeggen vaak 16 met echt weg gaan van de klachten dus nog even duimen! 
Hartje - schreef op 10-11 om 17:02
Haha nou ik heb net eerst even overgegeven, sinds een week weer de 1e x. We gaan er voor.. 
Ik heb trouwens nog steeds geen oliebollen tegen gekomen en om ze nu zelf te gaan bakken..
MOM2B - schreef op 11-11 om 09:26
Raspen is idd nog te proberen hihih slim! Hopelijk voel je je snel beter!
Ah dat wist ik niet van de 16 wkn, nu idd 15 dus wie weet duimen..
Ik had dat ook met overgeven, was het week weg en toen ineens kwam het weer 2x. Daarna is het wel weggebleven tot nu toe.
Haha niet tegengekomen?? Ik heb er dit jaar al 5 op, appelbeignets dan ipv oliebollen. Is meer mijn ding haha.
Hier is het minder snoepen nog niet echt gelukt. Even kijken vandaag of ik misschien iets gezondere alternatieve in kan slaan! Tips zijn welkom haha
Hartje - schreef op 16-11 om 11:37
Zo ik zit aan de kiwi, banaan, appel ennnnn pringels-oepsie, die hoorde er niet bij hoe is dat bij jou? En al eindelijk de magische 16-weken-beter voelen bereikt? 
MOM2B - schreef op 16-11 om 21:47
Nou in ieder geval aan het fruit dus! Zolang je het alleen bij pringles houd is het nog niet zo erg haha.
Hier helaas nog steeds echt vreetkicks.. Voel me ook nog niet beter maar wie weet komt dat nu dan wel snel! Bijna 16 weken idd.
Ik kom er net achter dat je niet teveel kaneel mag eten en ik eet echt al weken zakken pepernoten en speculaas ???? zit me niet helemaal lekker..

Hoe ik de knop om moet krijgen vind ik nog erg lastig.. als je tips hebt zijn ze welkom haha
Gwen - schreef op 16-03 om 07:07
Goedemorgen! Ik zie dat het ondertussen al 4 maanden terug is dat jullie hebben gereageerd, maar ik vroeg me af hoe het jullie is vergaan? Ik ben namelijk 21 weken zwanger en al 8 kilo aangekomen. Eet teveel chips savonds en ook graag brood met kaas. Word er iedere dag moedeloos van. Wanneer ik wakker word heb ik spijt en bedenk ik hoe ik het ga verbeteren, tot die vreetbui weer om de hoek komt. Hier ook een lage bloeddruk trouwens. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moeite met gezond eten.' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan