Trombose en zwanger worden - Zwangerschapsforum

simone - schreef op 18-11 om 20:28
Hallo allemaal
Op internet kan ik er niet veel over vinden, dus ik dacht ik stel de vraag hier.
Op 31 juli 2017 is er bij mij trombose vast gesteld in mijn linker been. Er is geen duidelijke oorzaak gevonden, wel gebruikte ik de pil. De arts dacht dat het daar mee te maken kon hebben. Maar waarschijnlijk heb ik gewoon dikke pech gehad.
Nu willen mijn vriend (37) en ik (31) niet al te lang meer wachten om aan kinderen te beginnen. Ik weet dat de vrouwen bij mij in de familie moeite hebben om zwanger te worden. Dat speelt ook een rol om niet al te lang meer te willen wachten.
Maar nu mijn vraag: heeft er iemand ervaring met zwanger worden en trombose heeft? Ik kan op internet alleen maar info vinden met dat mensen trombose hebben gehad en of dat je meer risico hebt om het nog een keer te krijgen als je zwanger bent. Maar geen info over mensen die trombose hebben en zwanger proberen te worden.
We gaan komende week ook naar de huisarts voor info maar ik zou ook graag persoonlijke ervaringen horen (mochten  die er zijn).
Iedereen alvast bedankt voor het lezen.
Mvg Simone

6 antwoorden en 30739651x bekeken
Hartje - schreef op 18-11 om 21:31
Recent las ik er iets over, dat zo iemand dan regelmatig inr moet laten bepalen tijdens de zwangerschap. Ik heb verder geen ervaring, zou het inderdaad bespreken met je huisarts! 
CJB86 - schreef op 18-11 om 22:45
Hoi Simone,

Ik heb op mijn 21e, 10 jaar geleden een longembolie gehad. Destijds door de Diane35 pil. Ze hebben dus vastgesteld dat het hormonaal was en daardoor heb ik tijdens een zwangerschap extra kans op herhaling. 
Heb daarna een half jaar bloedverdunners geslikt en daarna geen last meer gehad. Toen ik zwanger wilde worden heb ik dat met mijn huisarts besproken en mede door de eerdere embolie was het advies om bij het ziekenhuis de zwangerschap te laten begeleiden. 

Sinds ik zwanger ben spuit ik dagelijks fraxiparine en dat doe ik gedurende de zwangerschap en een korte tijd daarna. Ik weet niet of jij nu iets van antistolling spuit of slikt?  

Tot nu toe gaat het prima bij mij, het prikken hoort er even bij. Ik doe ook mee met een medisch onderzoek naar de juiste dosis antistolling voor zwangeren. Betekent niet meer dan een aantal keer extra bloedprikken, waardoor je ook weet dat je op dat gebied goed in de gaten wordt gehouden. Maar de keuze om mee te doen is altijd aan jezelf. 

Ik wens jullie veel succes met zwanger worden en hoop dat alles goed zal verlopen. Als je nog iets wil weten, hoor ik het wel! 
simone - schreef op 18-11 om 23:50
Hallo CJB86

Ik heb ook jaren de Diane35 geslikt, begin dit jaar ben ik over gestapt naar een lichtere pil. Bij mij hebben ze helaas geen oorzaak kunnen vinden. Daarom hoefde ik ook maar 3 maanden aan de bloedverdunners  (acenoucomarol) om het op te starten heb ik er fraxodi bij gehad 5 dagen. En tussen  tijds nog 1x om het weer dunner te krijgen. 
Ze hebben destijds wel gezegt dat ik dan weer onder controle kom te staan. Ik vind dat wel een beetje een geruststellende gedachte. Voor nu dus niet meer aan  de medicatie en onder controle. Volgend jaar mei pas weer controle over  tokijken of het ook weg is.

Kun jij het een beetje vol houden elke dag te spuiten? Ik kreeg er harde bulten van in mijn buik met pijnlijke blauwe plekken. Ik hoop eigenlijk dat ik niet hoef te spuiten dan. Maarja wat moet dat moet dan.
Ik hoop dat ik gewoon pech hebben gehad en dat het bij deze ene keer blijft.

Mvg Simone 
dorine de bel (Gast) - schreef op 07-03 om 19:07
ik ben dorine ben 49 jaar heb ook een trombose gehad wil ook dood graag een baby maar mijn dokter raad het voeledig af 1op de 5 heeft kans om te overleven was een slag in mijn gezicht toen hij dit zei ,ben een beetje eende raad wat ik zou doen verder gaan voor een baby of er mee stoppen 
simone - schreef op 06-04 om 19:06
Hallo Dorine
Sorry voor de late reactie, ben een tijdje niet op het forum geweest.
Heeft jouw huisarts je dat vertelt of een arts uit het ziekenhuis?
Mij werd het helemaal niet afgeraden (ik ben bij 2 verschillende artsen in het ziekhuis en de huisarts geweest), ze zijden juist dat een eventuele toekomstige zwangerschap niks met trombose in mijn been te maken heeft. Het zijn 2 heel verschillende dingen. Ik weet onder tussen wel dat wanneer ik zwanger ben ik minimaal 9 maanden bloedverdunners moet spuiten. En ik kom vaker/strenger onder controle te staan en bevallen moet in het ziekenhuis. Mijn  trombose is waarschijnlijk ontstaan door de hormonen in de pil. Ik weet natuurlijk niet waar jij trombose hebt gehad en of hoe erg het was.
Maar ik zou anders een second opinion vragen bij een andere huisarts/arts in het ziekenhuis.
Groetjes van Simone

An1990 (Gast) - schreef op 06-04 om 20:53
Ik heb erfelijke tromboseneiging: ik heb veel te weinig proteine S in mijn bloed waardoor de kans op tromboses natuurlijk sowieso hoger is. Door de zwangerschap is de kans nog meer verhoogd. 
Ik ben nu 36 weken zwanger en alles verloopt goed. Ik moest nog geen bloedverdunners omdat dit schadelijk kan zijn voor de baby, maar wordt wel extra gecontroleerd door gynaecoloog + bloedonderzoeken. Vanaf de bevalling tot 6 weken erna moet ik dagelijks fraxiparine spuiten bij mezelf. 

Grtjs

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Trombose en zwanger worden' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan