Rare vraag - Zwangerschapsforum

Lola (Gast) - schreef op 08-01 om 23:16
Hallo allemaal,

Ik heb een rare en ook wat genante vraag. Ik ben momenteel zwanger van de 3de (ongeveer 11 weken). De eerste is geboren met een keizersnede en de 2de gewoon vaginaal. Ik heb bij de 2de een heel klein scheurtje in een schaamlip gehad, dus dat hebben ze wel gehecht maar verder geen scheur of knip.
Nu heb ik recent gemeenschap gehad met mijn man, en daarna merkte ik ineens een extra flapje op aan mijn vagina. Echt een soort tongetje dat naar buiten is gekomen aan onder in mijn vagina. Het is vrij gevoelloos.

Herkent iemand dit? Kan dit misschien te maken hebben met de huidige zwangerschap of mijn voorbije bevallingen? Ik denk dat ik me normaal niet veel zorgen zou maken maar nu ik zwanger ben vind ik het toch wel een beetje eng...

Bedankt!!
Lola
15 antwoorden en 4439579x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 09-01 om 07:21
Ik kan natuurlijk niet zien hoe het eruit ziet. Het kan zijn dat het er al sinds je vorige bevalling zit en nu iets naar buiten geduwd is. 
Vraag anders eens of je verloskundige er bij de volgende controle naar wil kijken? Het lijkt niets vreemd en gewoon een stukje huid maar ik kan het niet zien dus ook niet beoordelen. 
Lady (Gast) - schreef op 09-01 om 07:57
Als je een antwoord wilt is het denk ik wel handig een beeld erbij te hebben. Kan van alles zijn denk ik, maar meestal niets geks! Het is hier toch anoniem, dus plaats je foto.
Merel - schreef op 09-01 om 08:30
Geen rare vraag hoor. Alleen wel moeilijk ge beantwoorden zo!
MamaV - schreef op 09-01 om 08:37
Misschien ben je toch van binnen gecheurd en is de hechting vroegtijdig los gegegaan waar door het niet aanelkaar heeft kunnen groeien 
Of is het helemaal niet gehecht
Lola (Gast) - schreef op 09-01 om 11:35
Bedankt voor jullie reacties!
Ik heb volgende woensdag mijn volgende afspraak bij de gynaecoloog, dus ik ga het haar zeker vragen. Ik hoop vooral dat ik geen verzakking ofzo heb!

Het zou inderdaad kunnen dat het er altijd al gezeten heeft en ik het nu pas opmerk omdat het was naar buiten is gekomen.

Een foto posten, daar voel ik me niet goed bij, sorry. Ik snap wel dat het voor jullie moeilijk is te beantwoorden, ik waardeer dan ook het meedenken!

@MamaV: ik ben inderdaad helemaal niet gehecht vanbinnen. Als het littekenweefsel is dan is het van een scheurtje dat ze niet gezien hebben/niet gehecht hebben.

Merel - schreef op 09-01 om 14:22
Hoi Lola, dat begrijp ik wel! Het is wel heel anoniem hier, maar blijft wel jouw vagina natuurlijk!
Maar is het niet gewoon dat je binnenste schaamlip aan een kant gewoon een beetje ingescheurd is waardoor de ene langer is als de ander?

Laat je even weten wat ze zij? Een verzakking wordt je niet blij van, maar denk dat het wel anders zal voelen (al heb ik er geen ervaring mee gelukkig)!
Lola (Gast) - schreef op 11-01 om 15:21
Hi Merel,
Ik zal volgende woensdag zeker laten weten wat de gyn heeft gezegd.
Het zou een deeltje van een schaamlip kunnen zijn, ja, ivm de hechting die ze gezet hebben na mijn bevalling ofzo...
Ik post het hier volgende week! X
Merel - schreef op 11-01 om 17:41
Ben benieuwd, is niet pijnlijk toch?
Lola (Gast) - schreef op 12-01 om 11:45
Het "flapje" zelf is bijna gevoelloos. Verder doet het ook geen pijn, maar ik durf er niet aan trekken ofzo!
Ik ben ook benieuwd!
Merel - schreef op 12-01 om 12:08
Gewoon aan trekken, als het pijn doet stoppen! Hihi!
Merel - schreef op 14-01 om 15:11
Trouwens, kan het niet gewoon normaal je schaamlip zijn? Die zijn natuurlijk bij niemand helemaal gelijk! Die van mij is aan de ene kant ook wat langer dan de andere en ik zal toch niet de enige zijn? 
Lola (Gast) - schreef op 17-01 om 14:06
Hi Merel, 
De gyn heeft het vandaag nagekeken. Het is gewoon een stukje vlees, kan van het maagdenvlies zijn dat na de bevalling wat naar buiten gekomen is, of kan van een litteken van de bevalling zelf zijn. Ik zal het waarschijnlijk dus al lang hebben maar gewoon nog nooit gezien. Het is echt een apart stukje dus het is zeker geen schaamlip.
Het is in ieder geval niks ergs! :-) gelukkig!
Merel - schreef op 17-01 om 20:31
Nou dat is fijn te weten! En als jij of je man er geen last van heeft, kan het gewoon blijven zitten dus?
Lola (Gast) - schreef op 17-01 om 22:56
Klopt, zolang we er geen last van hebben is er niks aan de hand:-)
Dankje voor het meeleven Merel ! 
Merel - schreef op 24-03 om 22:22
Gaat het nog goed met iedereen hier?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Rare vraag' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan