Verschillen tussen meerdere zwangerschappen? - Zwangerschapsforum

Bibi92 - schreef op 22-05 om 08:33
Hi, 

Ik ben 5 maanden geleden mama geworden en ben helemaal gek op mijn zoontje. Maar de zwangerschap zelf die was een hel. Nu wilde ik hier eens horen bij de mama's met meerdere kinderen hoe verschillend jullie zwangerschappen waren. Want wij wilden een 2e kindje, maar twijfelen nu enorm omdat mijn zwangerschap niet van een leien dakje liep en volgens de gynaecoloog dit bij een volgende waarschijnlijk weer zo zal zijn... 

Mijn zwangerschap: 

- De 1e 3 maanden was ik heel misselijk en kon ik amper eten. Ik ben de 1e 3 maanden zelfs afgevallen.
- Wanneer dat dan voorbij was kreeg ik vanaf maand 4 bekkeninstabiliteit en al harde buiken. Ik heb toen in maand 4 al eens 2 weken volledig moeten platliggen omdat ik te veel harde buiken had. 
- Het 2e trimester was eigenlijk nog het meest aangename, al kon ik wel amper stappen en begon autorijden pijn te doen aan mijn bekken. (sta elke dag vast op de Antwerpse ring, dus dat betekende constant koppelen en remmen) 
- Vanaf het 3e trimester begon ik ook nog eens heel veel vocht op te houden en begon ik plotseling massaal te verdikken waardoor mijn bekken het nog harder te verduren kregen. Door het vele vocht kon ik ook amper slapen 's nachts omdat ik letterlijk stikte 's nachts van de druk op mijn keel/longen/etc. De laatste 2 weken voor mijn bevalling (week 34 en 35) ben ik op 2 weken tijd 10kg aangekomen puur aan vocht!
- De laatste 1,5 maand moest ik met een collega pendelen naar het werk omdat zelf autorijden gewoon niet meer ging. Mijn bekken blokkeerden constant, waardoor ik niet snel kon switchen. Vrij gevaarlijk als je plots moet remmen maar je krijgt je been niet omhoog!  
- Rond week 31/32 kreeg ik dan ook nog eens pre-eclampsie, maar dat is pas aan het licht gekomen toen ik in week 36 op de spoed beland ben omdat ik me zo slecht voelde. Op 36+6 ben ik dan ingeleid. 
... Nu, mijn bevalling zelf was eigenlijk heel vlot. Voor bevallen zelf heb ik dus totaal geen schrik. Ik was ook gewoon blij dat ik er vanaf was denk ik... Ik heb jammer genoeg veel te weinig kunnen genieten van mijn zwangerschap. Er waren wel momentjes (vooral in het 2e trimester) maar als ik andere zwangere vrouwen hoor heb ik totaal niet dat gelukzalige gevoel gehad. 

Volgens mijn gynae zou een 2e zwangerschap bij mij sowieso zwaarder worden omdat die bekkeninstabiliteit waarschijnlijk opnieuw aanwezig zal zijn en zou dat nu veel sneller terugkomen dan toen. Natuurlijk weet ik nu wel beter hoe ik ermee kan omgaan en mijn fysiotherapeut zei dan weer dat ik het waarschijnlijk nog kan tegengaan door op tijd aan oefeningen te beginnen om de spieren rond mijn bekken te versterken. 

Daarom dus: Hoe waren jullie zwangerschappen? En zijn er hier ook vrouwen waar de 1e zwangerschap echt geen pretje was en de volgende zwangerschap vlot ging? Of misschien zoals mijn gynae voorspelt: Een slechte 1e zwangerschap en een nog ergere 2e zwangerschap? 
Ik hoor graag jullie ervaringen in de hoop dat mijn gynae misschien toch verkeerd is 


 
3 antwoorden en 28240437x bekeken
Sjeel - schreef op 23-05 om 10:26
Hoi bh92,

Gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje.
 Je zwangerschap klinkt heel herkenbaar voor mij! Ik ben het eerste trimester ook behoorlijk ziek geweest, daarnaast de bekkeninstabiliteit ( zat uiteindelijk met 30 weken in een rolstoel ik kon niks meer en wat een vreselijke pijn). Knap dat je nog zo lang door kon werken. Mijn dochter is uiteindelijk met 35.6 geboren ( wel spontaan, vermoedelijk omdat mijn lichaam het ook niet meer volhield). En ook dat vocht is heel herkenbaar. Ik was uiteindelijk ruim 30 kilo aangekomen ondanks het afvallen in het begin. Daarnaast heb ik nog een bloedingsziekte waardoor mijn bloed slecht stolt en heb ik ook enkele malen met veel.bloedverlies in het ziekenhuis gelegen. Ook erg lastig. 
Maar inmiddels een gezonde dochter van bijna 3 en heeft de wens voor een tweede kindje het toch gewonnen. Ook bij mij is de voorspelling dat dit niet soepel gaat zijn. Maar we gaan het meemaken. Ik ben nu ruim 8 weken zwanger en toch nog toe gaat het beter. Ik ben wel misselijk geweest, maar niet afgevallen. Tot nog toe wel vermoeid ( maarja ik zit ook thuis in een verbouwing en er loopt nog een peuter rond) dus dat is niet zo gek. Mijn bekken voel ik wel als ik teveel gedaan heb. Vooral na lange stukken auto rijden. Dus nu al naar de fysio en daar heb ik wel vertrouwen in. 
Voor nu zou ik zeggen lekker genieten van je zoontje. En ik hoop op meer goede verhalen hier. Ik lees ook graag even mee als je dat niet erg vind. 

Groetjes sjeel 
sterre - schreef op 27-05 om 12:28
ik heb ze alle 4 anders beleefd
de eerste en vierde waren met minst klachten .
Bibi92 - schreef op 18-06 om 21:42
Hi sjeel, 

Ik hoop dat je een betere zwangerschap tegemoet gaat! Misschien moet ik wachten tot het vage herinneringen zijn en ik niet meer deftig weet wat er me te wachten staat bij een 2e haha 

Sterre, hoe waren jou zwangerschappen dan? En welke was 'de ergste'? Welke klachten had je dan en hoe verschilde dat van de andere zwangerschappen? 

ik ben echt heel benieuwd. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Verschillen tussen meerdere zwangerschappen?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan