Niet immuun voor cmv - Zwangerschapsforum

Lilith - schreef op 14-07 om 17:03
Hoi iedereen. 

Op maandag liet ik bloed prikken om mijn zwangerschap te bevestigen en na te kijken hoe het zit met mijn resistentie tegen bepaalde virussen.

En ja hoor, zwanger! Joepie!

Nu blijkt wel dat ik geen resistentie heb voor toxoplasmose (had ik vorige zwangerschap ook niet) en ook niet voor CMV. 

Ik vind dit wel moeilijk. Mijn dochtertje en ik hebben een ritueeltje dat zij 's morgens wanneer ze op schoot komt zitten om haar fles te drinken haar fopspeen in mijn mond stopt, vind ze HI-LA-RISCH en dit mag dus niet meer. :-(. 

Zijn er hier nog mensen die niet resistent zijn voor CMV? Hoe gaan jullie hiermee om?

Groetjes
Lilith
4 antwoorden en 27602102x bekeken
Falca - schreef op 16-07 om 11:23
Gefeliciteerd met je zwangerschap. Wat een lief ritueeltje. Hoe oud is je dochtertje? Misschien kun je haar al aanleren om uit een gewone beker te drinken en de fopspeen niet meer te gebruiken. Dan hoef je niet steeds nee te zeggen als ze jullie ritueeltje wil uitvoeren. Of je zult een ander ritueeltje moeten verzinnen. 
Lilith - schreef op 16-07 om 17:16
Mijn dochtertje is vorige maand 1 geworden. 
Ze drinkt wel flink uit een beker maar ze vindt het zooooveel leuker om uit een grotemensenglas te drinken. Ik heb ze nu wel geleerd om van een rietje te drinken en dat vindt ze gelukkig ook fijn.
Of bedoel je om 's avonds al haar melk uit een beker te drinken? Dat vind ik nog een beetje vroeg, of zie ik dat verkeerd? 
Haar tutje gebruikt ze eigenlijk voornamelijk om te slapen, overdag kan ze gelukkig best zonder.
Ach, het ritueeltje van ons is vooral voor mij moeilijk om afscheid van te nemen, ik neem haar tutje nu gewoon aan en zolang ze pap krijgt is ze tevreden. ????
Falca - schreef op 16-07 om 19:21
Zo groot is het risico op besmetting niet. En er is niets verkeerd aan of je kindje nu al wel of niet uit een beker laat drinken voor de avond. Soms is het heel praktisch om in de slaapkamer de fles nog te geven. Ik heb alleen zelf de fles toen ze 1 was na een paar weken weggaan, maar zij had haar laatste voeding dan ook om 19 uur vlak voor het slapen gaan. En die paar slokjes water als ze nog een keer wakker werdt hielp ik dan wel mee. De mijn is nu 18 maanden en pas net 2 maanden helemaal tut loos dus dat is ook pas sinds kort. Je moet er mee stoppen wanneer je er zelf achter staat. 1 is nog best wel klein.
Lilith - schreef op 16-07 om 20:41
Dank je Falca! Er gieren momenteel zoveel hormonen door mijn lijf door mijn zwangerschap dat ik echt vaak aan mezelf begin te twijfelen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Niet immuun voor cmv' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan