Weinig eetlust - Zwangerschapsforum

nij - schreef op 09-10 om 15:47
wie heeft er nog meer niet zo veel eetlust als voorheen? Hiervoor had ik savonds ook altijd nog flinke trek in zoet, nu heb ik daar geen last van. Heb wel continu een droge mond. Maar echte honger / trek dat ervaar ik nog niet. Ik eet wel hoor, juist omdat ik weet dat structuur belangrijk is in maaltijden. Maar vooral simpele dingen als een spelteierkoek vind ik nu prima als ontbijt. Of een simpele cracker met iets erop. Voorheen at ik dit nooit. Simpel is eigenlijk een beetje waar ik trek in heb, wel gezond trouwens, ongezond heb ik geen trek in. 
3 antwoorden en 26645303x bekeken
Secret mom - schreef op 19-10 om 22:58
Hi nij, ik weet niet hoever je nu bent maar weet wel dat je eetlust sterk kan veranderen onder leiding van je hormonen. Dingen die je normaal nooit lekker vond kun je ineens naar hunkeren, andere kant kan het ook opgaan; ineens nergens trek in hebben! 
Zelf zit ik in de 2e helft van de zwangerschap en merk ik steeds meer dat ik alleen maar kleine beetjes kan eten. Ook veel minder trek heb en heel lang vol zit. 
Ik moet mezelf dan ook dwingen om m'n maaltijden te eten en wat tussendoortjes erbij te pakken. 

Verschilt erg per persoon en kan ook nog in de loop van de zwangerschap veranderen 
Noor - schreef op 25-10 om 12:57
Het is hier een grote frustratie. Dingen die ik eerst prima at krijg ik amper weg (broccoli, boontjes)... Alleen vet eten gaat nog prima haha. Probeer het nu naar binnen te werken met een laag appelmoes eroverheen, maar het is lastig. Zou willen dat ik wat meer kon genieten van mijn gezonden avondeten, aangezien we dat toch ongeveer 6 avonden per week eten. Wil goed voor mijn kindje zorgen, maar het valt niet altijd mee. Zorgde gisteren weer voor een huilbui tijdens het eten. Uiteindelijk nog maar een banaan genomen. Ben nu 17+6 weken zwanger.  
baby4 - schreef op 05-02 om 12:21
@nij, ik heb precies hetzelfde als jij. Veel minder trek als voorheen en de behoefte aan zoete tussendoortjes is ook verdwenen. Verder een droge mond en aparte smaak in mijn mond. 
Verder wil ik alleen nog gezonde dingen eten, frituur en ongezonde hapjes , ga ik uit de weg.
Bij mijn vorige zwangerschappen had ik juist het tegenovergesteld, trek in ongezond en gezond eten kon ik amper doorslikken. 
Ben er in ieder geval blij mee haha

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Weinig eetlust' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan