Zwanger met 38 ofwel op latere leeftij - Zwangerschapsforum

Trotsemamma - schreef op 23-09 om 19:38
Hoi allemaal. Ik ben een trotse moeder van drie boys en een kleine prinses. Mijn kinderen hebben uiteenlopende leeftijden, ik ben inmiddels zwanger van de vijfde! Ik ben 38 jaar. Ik vroeg me af, of er meer mama,s zijn die ook op zogenaamde  latere leeftijd zwanger zijn geworden van hun eerste tweede derde... Hoe men zich voelt, enz.. Volgens de verloskundige  mag ik gewoon thuis bevallen, ik viel niet in een risico leertijds omdat ik onder de 40 ben. Maar ik moet er ook bij zeggen dat we wel een bloedonderzoek willen laten doen. Verder is er wel een zorg, en dat zou zijn of de placenta op het laatst nog wel goed genoeg gaat functioneren om de kleine van alle voedingsstoffen te voorzien.  Ik had verder wat bloed in mijn baarmoeder,waarvan verwacht word dat mijn baarmoeder  dit vanzelf oplost.  Zijn jullie misselijk?  Ik heb af en toe een kleine vlaag maar het is onder controle te houden. Bij mijn boys ben ik maandenlang ziek geweest en bij mijn dochter haast niet. Nu ook haast niet. Ik krijg a.s Donderdag een termijn echo en dan weten we precies ook de uitgerekende datum.  Ik hoor graag van mama's  die ook ietsje ouder zijn, maar ook die zelf ook in April 2020 zijn uitgerekend.  Veel liefs van een trotse mama!
15 antwoorden en 22010936x bekeken
Mandy (Gast) - schreef op 24-09 om 20:14
Hoi ik ben 37..zwanger van de 2e. Ik ben trouwens eind maart uitgerekend. 
Dat bloed in de baarmoeder had ik ook, maar was bij 10 weken opgelost. Opgenomen in mn lichaam waarschijnlijk,  want ik heb geen bloedverlies gehad.
Vanwege de leeftijd heb ik wel de niptest gedaan. Ik ben benieuwd wat deur gaat worden, want bij mn jochie was ik indd de eerste weken behoorlijk misselijk en had wat kwaaltjes.  Nu had ik dat pas na 12 weken.
Ilona36 - schreef op 25-09 om 10:52
Ik hoop hier snel mee te kunnen praten. Ben 36. Mijn zoon is 13 en ben met mijn nieuwe partner bezig voor de tweede (voor hem biologisch de eerste)
Natasja80 - schreef op 25-09 om 13:46
Hallo.
Ben 39. en zwanger van mijn 3e. Hier hebben mijn eerste 2 kinderen de leeftijden van 16 en 9
Voor mijn vriend zijn 1ste kindje (hij is 33) 
Nossa - schreef op 02-10 om 18:13
Zwanger van nummer 4 en 40 jaar. De andere kinders zijn 10, 9 en 1 jaar
Trotsemamma - schreef op 02-10 om 19:17
Hallo Mama,s.  Zo fijn te horen dat jullie ook na jullie 36 zwanger zijn! Het bloed in mijn baarmoeder is weg. We hebben vandaag een prachtige echo gehad, ik ben precies 13 weken en 1 dag. De kleine doet het super goed. Hoe gaat het met jullie?  Liefs
Natasja80 - schreef op 03-10 om 14:52
Hey , hier gaat alles goed .. 
Inmiddels 5+1 
Trotsemamma - schreef op 03-10 om 15:12
Hoi Natasja. Wat super!
Heb je last van kwaaltjes? Spannend voor je vriend ook.
*Lotus* - schreef op 03-10 om 19:56
Ja toch t is toch van de zotte dat me gynaecoloog me vertelde dat zwanger worden eigenlijk een lot uit de loterij werd die ik dan eerder zou winnen dan zwanger worden.  Nadat ik een waterecho had gehad. En dat vertelde die ijskoud samen met een leerling waar ik niet eens toestemming voor had gegeven.  Dat was september 2017. En wat was ik verdrietig.  Maar goed dit ligt ver achter me. Maar wat ik wil zeggen is laat je niet afschrikken door je leeftijd als je een kinderwens hebt  jij een hele mooie zwangerschap gewenst  
Moedertjuh - schreef op 12-10 om 00:04
Vorig jaar bevallen op mijn 39 ste van mijn derde, vier kids in totaal. Mocht gewoon thuis bevallen, heb alle drie mn kids thuis gekregen. Vond dat toch wel fijn. Maar omdat mijn 2 oudste 16 en 13 jaar zijn ( inmiddels) vroeg ik mij ook af of ik gewoon thuis mocht bevallen. Dat was geen probleem. Vind het overigens wel heel anders om moeder te zijn op latere leeftijd. Ik maak alles veel bewuster mee, heb meer geduld en het voordeel is dat dr broer en zussen nu mee kunnen helpen. Ideaal ! 
Trotsemamma - schreef op 12-10 om 18:03
Hoi!
Ik merk wel aan leeftijdsgenoten, dat ze zeggen van: ik zou geen moeder meer willen worden op deze leeftijd. Dat soort gezegden hoor ik vaak. Ofdat ze zeggen, ik moest er niet aan denken weer in de luiers te komen zitten..en: ik benblij dat ik nu tieners heb, en ze over een aantal jaren de deur uit kunnen. Het voelt voor mij raar dat ik dat om me heen hoor. Mijn oudste zoon word binnenkort 20 , hij zit op de hoge school, en is nog gewoon thuis. Een tiener wilt niet automatisch zeggen dat ze met 18 weg zijn denk ik dan zo.. mijn tweede zoon is bijna 12 en mijn jongste zoon bijna 9. Mijn dochter wordt in april 5. Ze zijn niet meer heel klein allemaal waardoor wij ook vinden dat het juist prettig is op deze manier. Mijn moeder was ook 39 toen mijn jongste zusje werd geboren. Ze zei dat ze zichzelf ook heel jong nog voelde toen en ze het ook goed aankon. Soms geven reactues van anderen mij twijfels. Herkent iemand dit gevoel?
Mandy (Gast) - schreef op 12-10 om 22:38
Ik kan het me wel een beetje voorstellen. Zelf zou ik liever jonger moeder zijn geworden, maar het liep helaas niet zo. Ik zou ook liever alles met partner hebben gedaan, liep ook niet zo. Maar ik ben blij dat ik nu nog moeder heb kunnen worden en weer wordt. Ik denk wel dat ik er jonger anders in had gestaan dan nu. Eigenlijk weet ik dat wel zeker en ben op zich ook blij dat ik niet met 22 moeder ben geworden, al zag ik dat vroeger anders. 

Maar tja je moet voor jezelf beslissen wat je fijn vindt. Ik Denk zelf dat als ik 10 jaar eerder kinderen  had gekregen ik het nu niet meer zou doen. Maar nu vraag ik me af, vind ik een fine man zou ik dan zelfs rond 40 nog een kind erbij willen.
Trotsemamma - schreef op 13-10 om 11:00
   Het leven loopt meestal toch niet zoals we zelf hebben gepland. Als ik nu naar mijn oudste zoon kijk, die geniet volop van het leven. En in zijn vrije tijd gaat hij op stap, uit eten, noem het maar op. In zijn leeftijd was ik allang moeder , en als ik er op terug kijk, had ik misschien ook beter eerst nog kunnen wachten en meer mezelf ook kunnen ontdekken en het leven bijvoorbeeld. Ik was 18 en meteen in 1 klap volwassen. Althans dat werd verwacht. Terwijl je dat echt nog niet bent op elk vlak.   
Heb veel moeten leren, en bewust ben ik pas acht jaar later weer moeder geworden. Wat ik wel merk in de zwangerschap is dat ik bij de andere kids bergen kon verzetten, en nu heuvels.   en dan zeg ik wel eens tegen mezelf, oude vrouw, lol je bent geen 18 meer. Ik ben dinsdag 15 weken en ik voel me verder wel top. Niet 1x misselijk geweest of overgeven. Af entoe beviel me wat moeheid maar verder  doe ik alles zoals voorheen. Alleen soms in een rustiger tempo. Ik weet as dinsdag ook het geslacht. Dat vind ik leuk.  Al heb ik bijna dagelijks dromen dat ik een prachtige zoon krijg.
Heeft er iemand ook dromen wat het geslacht van de kleine is? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger met 38 ofwel op latere leeftij' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan