Smetvrees/angst... - Zwangerschapsforum

anoniem (Gast) - schreef op 05-07 om 23:24
Wie herkent zich hier in...? (Ik ben 27 weken zwanger van mijn eerste kindje)
Het begint bij mij steeds erger en erger te worden... mijn vriend mag geen eten meer voor mij maken ik wil zelf afwassen de was doen het bed verschoonen en noem maar op... ik ben bang voor ALLES dat het mijn kindje schaad... mijn handen heb ik helemaal kapot gewassen... durf mijn katten niet meer te aaien en nu weer het volgende... de keuken rol heeft mij vriend dus op schoonmaak middelen gelegt in de keuken kastje ik gebruik keuken rol voor alles dus ook voor dingen die bij/in mijn mond komen zoals bestek of voor andere dingen die bij/in mijn mond komen maar ik wist niet dat hij het op schoonmaak middelen had gelegt en nu maak ik mij zorgen... en dit is voorbeeld 1 (kan dit kwaad? Of is er geen mogelijkheid dat de schoonmaakmiddel op het keuken rol is gekomen aangezien de doppen gewoon dicht zijn?) Maar zo ben ik dus de hele dag bezig met dit soort dingen ik raak ook in paniek als mijn vriend de thee doek op het aanrecht legt waar de katte over heen lopen... bijvoorbeeld of ik durf geen plantje meer aan de raken... of mijn vriend is al een paar dagen bezig met boren in muren en ik ben zo bang in contact te komen met die stof (wat wel is gebeurd en ik erg in paniek van ben geraakt...) voor het slapen MOET ik douche voor ik in bed ga liggen vanwegen viezen voeten enz... durf ook niet buiten huis te eten... ik word helemaal gek van mij zelf... ik moest dit echt even delen... het beinvloed heel erg mijn dagen.... kan iemand mij gerustellen dat dit allemaal geen kwaad kan...? Zo zijn er nog meer dingen waar ik hele dagen mee bezig ben dat ik bang ben dat het mijn kindje schaad...
Ik weet dat ik misschien een beetje overdrijf maar toch vind ik het fijn om een beetje gerusteling te krijgen van andere mamas. (Ik heb ook een angst/paniekstoornis) en mijn baby heeft een hartafwijking en een groeiachterstand... dus ik ben extra bang...
Zou het zo fijn vinden om er met iemand over te kunnen praten en of er ook andere mamas zijn die dit herkennen?
Groetjes een hele angstige toekomstige mama....
6 antwoorden en 13475951x bekeken
Veraaa - schreef op 06-07 om 11:13
Hè, wat rot zeg. Het klinkt alsof je paniek en angststoornis je een beetje zijn aan het plagen.
Ik herken het niet. Ik wilde eigenlijk alleen even het tegenovergestelde met je delen. Ik ben nu bijna 27 weken zwanger. En ik heb een peuter en 2 labradors en een man die aan het klussen is. Er is hier genoeg rommel en ik maak me geen zorgen. Mijn kleine meid zit veilig in mijn buik. Die krijgt natuurlijk mijn voedingsstoffen binnen en mijn bloed, maar die krijgt niks van m'n vieze voeten....die heeft er geen last van dat ik net aan het vingerverven was met m'n dochter....die vindt het niet erg dat ik de honden lekker aai. 
Als je je zoveel zorgen blijft maken, is het misschien goed om het toch eens te delen met de verloskundige, de gynaecoloog, of een arts die je misschien kent vanuit een traject van je paniek stoornis.
Veel sterkte...ik kan me goed voorstellen dat dit je dag beheerst...dat maakt het niet leuker. Toitoi
anoniem (Gast) - schreef op 06-07 om 14:51
Dankjewel voor je berichtje ik krijg er wel begeleiding bij gelukkig maar in de avond zit ik dan vaak te piekeren en heb ik echt van iemand een beetje gerustelling nodig... ik maak me echt druk om alles... net zoals ik net glassex in mijn gezicht kreeg... en noem maar op en dan loop ik al weer te stressen... dit had ik niet zooo erg voor de zwangerschap...
Anoniem (Gast) - schreef op 06-07 om 15:01
Als je bang bent dat je met dingen in aanraking komt dan gebeurt het juist, zoals die glassex en keukenrol op wasmiddelen. Het kan geen kwaad. Zolang jij geen giftige paddenstoelen in je mond krijgt, chloor drinkt, of een uur lang benzine geur aan het ruiken bent, zou ik me geen zorgen maken.

Denk maar aan de mensen in afrika die in die viezigheid wonen en nooit kunnen douchen etc en toch gezonde kids krijgen.

Ik snap je wel heb dit ook een beetje gehad tijdens mijn eerste zwangerschap, alleen lang niet zo erg als jij, maar het is frustrerend.

Wens je veel succes, geniet nog van je zwangerschap.
Veraaa - schreef op 06-07 om 17:17
Ik vind het echt heel goed dat je begeleiding krijgt. En ook dat je het hier op het forum even deelt. 
Ik heb weer last van allerlei andere dingen in m'n zwangerschap. Zo hebben we allemaal wel iets.
Ik kan alleen zeggen dat ik niks lees wat gevaarlijk is. Je doet allemaal gewone dingen...het zijn gewone ongelukjes...die kunnen geen kwaad. Echt niet. 
Klinkt stom...maar te schoon leven kan ervoor zorgen dat je juiste eerder ziek wordt. Ik zie bij m'n dochter van 2 jaar dat ze echt nauwelijks wat heeft. Ja, eens een snotneus. Maar die heeft nog geen groep gehadm wij komen veel buiten, wandelen elke dag met onze honden. Daarbij staat de achterdeur vaak open, loopt ze op haar blote voeten door de tuin, heeft al eens een slok regenwater gedronken, eet wel eens haren van de honden (ja, echt vies, we zeggen dat het niet mag maar ze is ons soms te snel af), ze valt eens in de modder....dat hoort er allemaal bij. En ik als zwangere mama help haar dan, pak haar op, maak haar schoon en klaar. 
Maar ik heb dus ook wel eens een broek aan met modderpoelen van de honden na een wandeling, die ik niet meteen uit doe. Ik leef echt wel hygiënisch hoor, maar niet te schoon. 
Ik hoop dat dit je weer een beetje gerust stelt. Komt wel goed met die kleine in je buik. 
Jo (Gast) - schreef op 07-07 om 08:38
Get a life
Evi (Gast) - schreef op 19-11 om 15:38
Hee meis, ik wil je even laten weten dat je niet alleen bent hierin. Ik heb precies dezelfde angsten. Durf ook de kat niet meer te aaien, wil alles zelf doen, alles 100 wassen en onder kokend water voordat ik er van ga eten. Er gebeurd elke keer wel weer iets waardoor ik dan weer paniekerig/angstig wordt. Het zit gewoon in m’n hoofd en alles is zwaar overdreven maar toch kan ik het niet laten rusten. Ik ben nu begonnen met het lezen van boeken om te kijken of dat de angst wat kan onderdrukken. Misschien helpt het ook wel bij jou. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Smetvrees/angst...' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan