Red bull tijdens zwangerschap ? - Zwangerschapsforum

- - schreef op 10-09 om 09:46
Hallo allemaal !
Hoe zit het met red bull tijdens de zwangerschap ? Ik ben zo ongeveer verslaafd aan red bull en drink er meestal 3/4 per dag , nu natuurlijk niet ik neem er nog 1 per week. Maar is dat slecht voor de kleine als ik er nu 1 per week drink ?
Liefs manon
24 antwoorden en 44214030x bekeken
kruimel - schreef op 10-09 om 09:50
Red bull is al slecht als je níét zwanger bent, laat staan als je wel zwanger bent..
Ik zou het bij een per week laten of misschien beter helemaal niet!
x
Eefje (Gast) - schreef op 10-09 om 09:55
Hoi Manon, offcieel is het mogelijk om een red bull te drinken. Er zit ongeveer 80mg caffeine in en dat ligt binnen de grenzen maar ....... er zit heel erg veel te veel taurine in, en het is niet bekend wat dat doet tijdens de zwangerschap of latenr tijdens de ontwikkeling. 

Taurine wordt ook wel gelinkt aan de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel, de ogen en spierontwikkeling. Ik zelf zou het laten staan tijdens mijn zwangerschap (als ik het al zou lusten ...)
love my girl! - schreef op 10-09 om 11:39
Ik  ben ook altijd dol op red bull maar toen ik zwanger was heb ik er geen 1 gedronken. Het is gewoon troep dus als je het kan laten zou ik dat doen
- - schreef op 10-09 om 13:52
Haay meiden ! Bedankt voor jullie reactie's ik heb net maar besloten dat dat me laatste red bull is voor de komende maanden , bij de zwangerschap van me zoontje heb ik het ook laten staan dus dat moet nu ook wel weer lukken ! Liefs
hartje - schreef op 10-09 om 21:19
Heel veel succes.. Je kunt het wel!
Iza - schreef op 10-09 om 21:21
Qua hoeveelheden etc zul je wel een redbull mogen drinken maar het is zo'n rommel en die caffeine komt ook bij je kleine! Ik zou het dus gewoon lekker laten voor wat het is en dan maar een snoepje wat net zo zoet is of andere voedingsstoffen die je ook energie geven (zoals noten, gedroogd fruit etc) en waar geen caffeine in zit. Succes!
Daisy - schreef op 11-09 om 13:14
ja ik ben er ook verzot op, hmm heerlijk, ik dronk er voor de zwangerschap wel veel, maar toen ik wist dat ik zwanger was ben ik onmiddellijk gestopt met redbul te drinken, nu kijk ik  er wel al naar uit als ik terug eentje mag drinken, maar de vraag nu is wanneer mag je dat terug drinken want ik ben van plan borstvoeding te geven.
zou je wel een redbull mogen drinken als je borstvoeding geeft?
IEMAND DIE HIER EEN ANTWOORD OP HEEFT?
Nikki - schreef op 09-11 om 13:06
Tijdens het borstvoeden kun je het ook niet drinken. Alles dat jij eet/drinkt komt in de moedermelk terecht. Dus zo krijgt je baby het ook binnen. Dus je gaat nog een tijdje moeten wachten .

Nikki
irma (Gast) - schreef op 11-09 om 14:46
mijn mening is om het niet te doen, maar 1e tjaa zal het kwaad kunnen?
love my girl! - schreef op 11-09 om 16:38
ja redbull kan idd verslavend zijn. Ik vind het ook echt belachelijk dat jonge kinderen dit drinken. Dat vind ik echt niet goed. En ik  zou dat voor mijn dochter ook zeker niet toelaten. Het is en blijft gewoon troep. Ik vind het erg lekker drink het graag maar hou het op 1 per dag. en soms neem ik het ook niet.
kruimel - schreef op 11-09 om 17:31
Het is volgens mij echt troep ja.. mijn broertje van 17 drinkt het wel eens en als ie 2 blikjes op heeft staat ie helemaal straks, als of ie weet ik veel wat voor drugs gebruikt heeft.. weet wel dat niet iedereen er zo op reageert maar toch (: weet dat het sowiezo slecht is voor mensen met hartkloppingen en hoge bloed druk!

Ik heb het zelf nog nooit gedronken, vind het al vies ruiken! Zou het dan ook niet zo gauw aan mijn kinderen geven!
Door de caffeine zal het idd wel verslavend zijn denk ik!
x
Miss Butterfly - schreef op 11-09 om 20:40
Ik weet dat ik het totaal niet mag hebben omdat ik al een vrij nerveus iemand ben (en ik heb een lichte darmstoornis). Echt goed zal het dus inderdaad niet zijn. heel veel succes bij het laten staan! toi toi toi!
Anoniem (Gast) - schreef op 13-09 om 09:54
Volgens mij staat er op t blikje dat je het niet mag drinken tijdens de zwangerschap.. iig wel op de cranberry variant..
feline (Gast) - schreef op 25-10 om 20:34
redbul is heel slecht voor kinderen laat staan voor je kindje in je buik die nog in wording is dus helemaal kappen ermee het liefst met alle cafeïne houdende dranken kom op het is maar 9 maanden voor je kindje daarna kan je zoveel drinken tot je erbij neervalt tis maar net hoeveel je voor je kindje overhebt
Anoniem (Gast) - schreef op 09-11 om 04:17
Ik dronk er zes per dag sinds ik weet dat ik zwanger ben heb ik geen druppel red bull meer aangeraakt al mis ik het wel... Maar kleintje gaat voor
madelene - schreef op 09-11 om 09:42
Dames red Bull is troep staat ook nog is gelijk aan 6 bakken koffie 1 blikje .
Dat staat er ook op dus het is toch duidelijk dat een baby nooit zoveel cafeïne hoort binnen te krijgen verschrikkelijk slecht kan het hart van je kindje ook flink een opdonder geven.
Heel mooi de dames die er mee gestopt zijn in hun zwangerschap.
Groetjes madelene
Nikki - schreef op 09-11 om 13:01
Ik zou het niet doen. RedBull is troep. Ik zou het dus echt niet drinken! Goed dat je gestopt bent, Blijf volhouden. Je kan het!

Nikki
Tja (Gast) - schreef op 15-11 om 19:39
iedereen zijn eigen mening toch. Het groeit tenslotte in jou eigen buik de een zegt van wel de andere van niet. Gewoon doen als je er echt trek in hebt maar drink met mate.. 
Good vibes only - schreef op 01-04 om 20:16
Volgens het Voedingscentrum mag je 1 blikje energiedrink per dag. Daar valt Red Bull ook onder denk ik?
Anoniem (Gast) - schreef op 12-04 om 09:45
Zoals hierboven gezegd in Red Bull een energie drankje. Dit soort drankjes maar ook sportdrankjes zijn helemaal niet geschikt om te drinken als je niet eerst flink wat energie lichamelijk hebt gebruikt (zo in RB veel lekkerder na het hardlopen en lijkt de smaak veel zoeter en bijna te zoet als je het zomaar drinkt) soort drankjes zijn dan nog samengesteld met een aantal nodige mineralen die je lichaam weer aanvullen. RB (en andere energiedranken) is al helemaal niet daarop gericht dus zou je het eigenlijk al niet moeten drinken zonder sport er naastcwant dan sla je al die suikers en nog sneller op en de megafoon hoeveelheid cafeïne is natuurlijk een slecht iets zeker voor zwangere vrouwen. Je krijgt overigens meer/langer energie van een stukje lopen dan van een blikje energiedrank dus lekker stoppen. Zeker als je zwanger bent. 
Hartje - schreef op 12-04 om 13:49
Als hoogzwangere rondlopen is soms bijna 't zelfde als een zware sport beoefenen dus wat dat betreft... 
Anoniem (Gast) - schreef op 12-05 om 22:09
Daar heb je gelijk in hartje ;-) maar dan hou ik het toch bij water en thee. Haha 
Decembermama2be (Gast) - schreef op 24-09 om 11:52
Ik dronk meestal tijdens het uitgaan als ik BOB was 1 redbulletje om het laatste uurtje fit te blijven en om daarna iedereen netjes thuis af te zetten.
Toen mijn zwangerschap nog geheim was (+/- 9 weken) en we met vrienden in de kroeg stonden bestelde ik automatisch dat ene redbulletje, na het halve blikje schrok ik ineens omdat op de verpakking staat dat ik het helemaal niet meer mocht! Heb hem maar aan m'n vriend gegeven en de volgende dag de verloskundige gebeld met de vraag of dat niet erg was en zij zei dat een half blikje zo af en toe geen kwaad kon maar als je het kan laten staan liever overslaan! Daarna toch maar nooit meer gedronken, gewoon voor de zekerheid...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Red bull tijdens zwangerschap ?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan