Gefrustreerd - Zwangerschapsforum

RH - schreef op 29-04 om 14:39
Hi allemaal,
Nadat ik een lange tijd al stilletjes mee lees wil ik mijzelf graag (nog) anoniem voorstellen en mee schrijven. Anoniem, omdat toch iedereen mee kan lezen en mijn partner en ik graag nog stil willen houden dat wij bezig zijn voor ons eerste kindje. 

Mijn verhaal:
Ik ben Rh halverwege de 20 en al bijna 12 jaar samen met mijn partner. Ik ben nu -/÷ 1 jaar ben gestopt met de gedachte we zien het wel en ik had vanwege de pil een seks drive van 0. In elk geval gingen wij vrij losjes dit "traject in. In de eerste maanden nadat ik gestopt was met de pil was mijn cyclus flink onregelmatig. De ene keer kwam die wel de andere x niet. Ik hield het ook niet echt bij. Na verloop van tijd had ik in elk geval elke "maand" wel een menstruatie de, een cyclus van 4a5 weken. Niet regelmatig maar het was wel op gang. Echter ben ik nu sinds mijn laatste menstruatie niet meer ongesteld geworden. Dit was op 26-2 tot het weekend van 3-3. Regelmatig een test gedaan een niet zwanger. Dit samen met het feit dat wij het na een jaar lang onbeschermd regelmatig doen en nu de wegblijvende menstruatie begin ik me toch wel zorgen te maken, ondertussen is die "losjes" mentaliteit er wel af. Wel heb ik vandaag voor het eerst een ovulatie test gedaan en die toont wel een licht streepje.. Houd dit dan in dat er wel iets gaande is in mijn lichaam?

Conclusie:
Op dit moment klapperen mijn eileiders behoorlijk en zijn wij beide toch echt wel toe aan dit nieuwe hoofdstuk in ons leven. Wij hopen dan ook snel een klein wondertje te mogen voelen groeien in mijn buik. En  ik raak behoorlijk gefrustreerd en onzeker van t feit dat het nog steeds niet gelukt is en van de wegblijvende menstruatie 
Zo dat wilde ik even kwijt.

P.s. wilde nog even kwijt dat ik dit forum een geweldig initiatief vind voor vrouwen( of mannen) in welk stadium dan ook om van zich af te kunnen schrijven!! 

Mvg,

RH
4 antwoorden en 28373986x bekeken
RH - schreef op 29-04 om 14:43
Puck - schreef op 29-04 om 14:55
Wat vervelend dat het nog niet zo wil lukken. En als je cyclus dan ook nog op hol is, kan ik me voorstellen dat dat enorm frustrerend is. Ik denk dat ik in jouw situatie, nu na een jaar en met een cyclus die niet loopt zoals verwacht, misschien wel wat aanvullend onderzoek zou laten verrichten. Misschien is er een medische reden waardoor het nog niet gelukt is en na een jaar is het niet onredelijk dit na te laten kijken.

Wat de ovulatietest betreft: 1 test met zo'n licht streepje zegt niet zoveel. Je zou eens een tijdje elke dag op dezelfde tijd moeten testen, om te kijken wat het beloop is. Ik zag dan altijd duidelijk een donkerder wordende streep rond mijn ovulatie, waarna hij weer afnam. Dat geeft wel inzicht, terwijl 1 losse test met een licht streepje elke willekeurige dag in de cyclus kan zijn. Ze zeggen dat de streep donkerder moet worden dan de controle streep, maar dat is hij bij mij ook nooit echt geweest. Hij wordt wel duidelijk donkerder en weer lichter.
RH - schreef op 29-04 om 15:41
Hoi Puck,
Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap! 
Ik heb afgelopen donderdag gebeld met de dokters assistent en wilde graag maandag terecht. Dus kreeg de boodschap mee morgen vroeg nog een x te bellen en dan ga ik hopelijk langs de HA. Ik ben alleen zo bang na het lezen van de verhalen op dit forum dat er dan gezegd word ga eerst maar proberen met ovulatie testen. Maar gezien mij onregelmatige of beter gezegd in dit geval geen, word dat voor mijn gevoel bijna niet te doen. En die stres bovenop de normale stres om het te proberen bij een normale cyclus lijkt mij ook niet goed... Wat betreft de ovulatietest heb je inderdaad gelijk, maar is het dan niet zo dat als er een streepje is dat er dan toch een LH piek is of werd waargenomen of die nou al aflopend is of nog oplopend terzijde? Ik zal vanaf nu elke dag kijken in de hoop dat die nog aan t oplopen is.
In elk geval bedankt voor het meedenken!
Puck - schreef op 29-04 om 18:07
Ik had de hele maand lichte streepjes en volgens mij komt dat vaak voor, dus ik denk niet dat je een conclusie mag verbinden aan deze test.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gefrustreerd ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan