Thuissituatie - Zwangerschapsforum

Bianca - schreef op 24-09 om 12:48
Goedemiddag ,
Mijn vriend en ik hebben moeilijke situatie omdat we in Nederland wonen maar ik kom uit Roemenië en hij uit Polen en we hebben samen een dochtertje van 1 jaar.
Hoe kunnen we dat aanpassen of moeten we wel ons dochter alle 3 talen leren of zal er daar mee probleem voor haar zijn omdat zij nog te klein is ?

Graag hoor ik jullie tips . 
5 antwoorden en 26631624x bekeken
Tucky (Gast) - schreef op 26-09 om 16:07
Als jullie in Nederland wonen en willen blijven wonen dan lijkt mij dat ze maar 1 taal hoeft te leren. Nederlands. Wat wel van pas kan komen, is naast Nederlands de Engelse taal beheersen. Ik snap nooit zo goed waarom mensen in Nederland wonen maar zo nodig een andere taal willen spreken? 
Jootje - schreef op 26-09 om 16:34
Ik heb op mijn opleiding geleerd om ouders te adviseren om hun kind de thuistaal aan te leren. Welke taal spreken jouw man en jij onderling. Dat is de taal die uw dochter thuis het vaakst hoort. Dus die taal zou ik kiezen. Een kind moet eerst zijn thuistaal ontwikkelen voordat het open staat voor andere talen. Uiteraard kun je wel woordjes oefenen ed. Maar echt praten adviseer ik in de taal die jullie zelf thuis spreken. Wat spreken jullie onderling?
sweet - schreef op 27-09 om 09:07
Mijn man en ik krijgen een dochtertje. Ik ben gewoon Nederlands en mijn man Iraans. Wij spreken Nederlands met elkaar, wij willen haar wel als ze wat ouder is de basis dingen leren in het Perzisch. Mijn hele schoon familie woont namelijk nog daar, spreken weinig tot geen Engels. En ik vind het voor hun leuk als ze met hun kleindochter/ nichtje kunnen praten, al is het maar een paar zinnen en dat mijn man dan de rest gewoon vertaald.
Maar 3 talen leren lijkt me dan ook weer lastig..
proud_mommy - schreef op 27-09 om 10:29
Wij zijn beide Marokkaans, maar spreken enkel Nederlands met hem. 
Marokkaans leert hij wel van oma en opa hahaha. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Thuissituatie ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan