Ik zoek lotgenoten! - Zwangerschapsforum

hildeberg - schreef op 15-04 om 14:10
Hi hi 

Ik en mijn man hebben nu bijna 2 jaar een onvervulde kinderwens. 
Mijn cyclus was na het stoppen met de pil direct 21 dagen (kort zoals het altijd al was voor ik überhaupt met de pil begon). De laatste 5 maanden was hij ineens 24 of 27 dagen. Waardoor ik natuurlijk al helemaal in extase was een aantal keer en dacht dat ik zwanger was! Nu ineens wel weer een cyclus van 21 dagen vorige week, waar ik natuurlijk heel blij mee ben.

Na dik 1.5 jaar lang elke dag 1, 2 of 5 keer per dak een LHpiek op te sporen, maar nooit eentje gevonden, ook geen licht streepje, gewoon niks  dacht ik dat ik zeker wist dat ik geen eisprong zou hebben. Ook in de temperatuur curve geen verhoging die er op zou wijzen dat ik een eisprong heb gehad. Na een aantal keer bloed te hebben geprikt in het ziekenhuis, kon de arts mij garanderen dat er duidelijk een eisprong plaats had gevonden. 

Nu heb ik deze week een HSG gehad en ook daar was (helaas, want stiekem hoopte ik dat) geen verkleving of verstopping te bekennen en alles zag er prima uit. Over een aantal dagen heb ik telefonisch gesprek over hoe nu verder. Dat zal waarschijnlijk zijn: wachten nog een aantal maanden. Maargoed dat woord “wachten” is het ergste wat je kunt horen natuurlijk. Want tot nu is bij mijn man alles prima in orde, en bij mij ook.

Verder vind ik het contact met het ziekenhuis wel wat oppervlakkig. En wordt er niet echt naar me geluisterd voor mijn gevoel. Ik snap dat ze dagelijks zulke vragen krijgen zoals “waarom vindt ik geen LH piek” en daar misschien het antwoord niet op weten, maar ik wordt dan wel een beetje afgesnauwd. 

In mijn omgeving weten een aantal mensen van onze onvervulde zwangerschapswens, en ook al bedoelen ze het goed. Antwoorden zoals: hou hoop, het komt echt wel goed. Daar wordt ik dus zo radeloos van. Ik zou zo graag wat meiden leren kennen die in hetzelfde schuitje zitten, want ik wil eigelijk niets liever dan er met iedereen over praten, maar de antwoorden zoals “oh bij mij was het in 1 keer raak” en “als je je er niet of focust gaat het vanzelf” komen echt me strot uit  

Zijn er hier vrouwen bij wie ook alles goed is, maar het gewoon niet lukt?  Ik en mijn man zijn beide 27 trouwens. 

20 antwoorden en 9887502x bekeken
Nijntje - schreef op 15-04 om 15:35
Inmiddels ronde 41 voor een 3de. 1ste heeft 32 maanden geduurd en de 2de 14 maanden. Ik weet dus hoe je je voelt Is je man al onderzocht? Welke dag heb je je eisprong want je cyclus is wel kort misschien te kort voor een goede innesteling? En is de dikte van je baarmoeder slijmvlies al onderzocht en progesteron waarde?
hildeberg - schreef op 15-04 om 16:06
Ik heb de ronde’s niet geteld eigelijk.. maar aangezien ik er zo’n 14-15 per jaar heb zit ik nu rond de 25-27 denk ik?
Aangezien ik dus nooit een lh piek kan vinden, is hij bij een korte cyclus op dag 7, en met een cyclus op dag 10.
Ook gevraagd bij het ziekenhuis of mijn cyclus dan niet te kort was. Maar dat was niet volgens hun. Alleen hij was toen ook 24 dagen dus dat is zoiezo niet tekort lijkt me. 
Maar ik vind het eigelijk ook raar dat ze dat ook nooit overwogen hebben te onderzoeken. Geen idee of ze dat kunnen onderzoeken überhaupt? Maar dat is zeker iets waar ik het nog over ga hebben aankomend gesprek.
Mijn man is onderzocht en hij hem was alles gewoon goed! 
Baarmoeder slijmvlies was goed volgens de inwendige echo’s, en de uitslagen van progesteron waarde waren ook allemaal goed..
Hoe ben jij uiteindelijk zwanger geraakt de eerste 2 keren? Natuurlijk of met een behandeling? 
Nijntje - schreef op 15-04 om 16:11
Je lh piek kan ook te vroeg in je cyclus zijn dan heeft het eitje niet genoeg de tijd gehad om te rijpen. Heb je de gevoelige testen van sensitest al eens geprobeerd?

Ik ben 2x spontaan zwanger geraakt daarom wil mijn man geen medisch traject in maar met hulp kan het zoveel sneller gaan. Mijn man heeft extreem slecht zaad we zouden in aanmerking komen voor icsi of zelfs direct ivf omdat het aantal goede zaadcellen onder de miljoen ligt maar nog steeds blijft hij volhouden dat het weer vanzelf komt.
hildeberg - schreef op 16-04 om 22:11
Ik heb ook gevoelige testen geprobeerd, het merk weet ik niet. Maar ik ga sensitest eens proberen!
Wat apart dat het zolang moet duren steeds, terwijl je al weet dat het zoiezo moet lukken aangezien het al 2 keer is gelukt. Ik heb ook wel zo’n eigenwijze vent hoor die zegt: wacht nou gewoonnnn. Ik heb ook wel lang gewacht maar nu kan ik het gewoon echt niet meer van me afzetten. De laatste maand ben ik er helemaal depri van en ik kan me vriendinnen met kinderen echt niet meer verdragen en begin me echt helemaal af te zonderen merk ik. Zo vervelend. 
Kiki (Gast) - schreef op 16-04 om 13:53
Nou volgens mij is een cyclus van 21 dagen relatief kort en is het ook niet echt raar om na 2 jaar proberen een keer hulp te krijgen en die cyclus eens een keer goed te monitoren met echo’s enzo. Ik hoor wel vaker dat mensen niet serieus genomen worden door bijv de leeftijd. Kun je miss eens overstappen op een anders ziekenhuis? 
hildeberg - schreef op 16-04 om 22:15
Thanks dat jullie dit allebei zeggen want ik voel me zo ongehoord, maar mijn gevoel zegt ook dat er toch wel beter naar gekeken mag worden idd.
Ik zit nu bij Diakonessenhuis in Utrecht, geen idee of dat een goed ziekenhuis is. Maar mijn zorgverzekering had ziekenhuizen gebeld die snel plek hadden en bij hun kon ik direct terecht, en in Gorinchem moest ik nog 2 maanden wachten vandaar. En ik wil echt niet meer wachten. Maar ik vraag me dan af zou de aanpak heel erg verschillen per ziekenhuis?  
Nijntje - schreef op 16-04 om 14:09
Helemaal mee eens cyclus van 21 is te kort en na 2 jaar zelf proberen snap ik dat je wilt dat ze dingen gaan onderzoeken
Kiki (Gast) - schreef op 18-04 om 04:19
Diak is een prima zhs volgens mij? Ik denk dat je vooral duidelijk moet zijn in je wensen. Voor hen is het idd miss lopende band werk, maar voor jou/jullie heel belangrijk en het is goed dat duidelijk aan te geven. 
Roosje. (Gast) - schreef op 18-04 om 10:17
24baby heeft een heel actief forum met veel vrouwen die moeilijk zwanger raken. Je vindt daar vast lieve lotgenoten en steun. 
Nijntje - schreef op 18-04 om 10:48
Ohw misschien voor mij ook wel fijn inmiddels ronde 41 voor een 3de bij 1ste heeft het ook langer geduurd
mama_elke - schreef op 18-04 om 13:14
Hello!
Hier twee gezonde mensen en toch 2x lang op onze kinderwens moeten wachten. Onze dochter is nu 4 jaar maar hebben 2,5 jaar nodig gehad om zwanger te worden. Onze zoon is bijna 4 maanden en daar ook 2 jaar over gedaan. 

Niet opgeven  
hildeberg - schreef op 19-04 om 20:39
Bedankt voor jullie berichtjes 
Vandaag met arts besproken en ze zei idd: 6 maanden wachten  heb gevraagd over de  korte cyclus dus met pijn en moeite gaan ze me volgende cyclus nog even volgen met echo’s om te kijken hoe het nu echt zit met de eitjes en wanneer/of ze springen. 
Nijntje - schreef op 19-04 om 21:38
Maar je bent toch al 2 jaar bezig waarom dan nog een half jaar wachten?
hildeberg - schreef op 20-04 om 16:37
Omdat alles met ons oké is, willen ze toch nog een aantal maanden de kans geven om natuurlijk zwanger te raken. Nou ik kan wachten tot ik een ons weeg. Maarja wat moet kan ik er aan doen behalve wachten, is 2 jaar niet lang genoeg wachten ????
Cat89 - schreef op 20-04 om 17:51
Ik zou eens goed gaan letten op je luteale fase. Wat babynr3 ook zegt... het gaat er om wanneer je eisprong is..op welke dag en hoe lang het dan nog duurt voor je ongesteld word. Aangezien je geen positieve testen hebt en niks kan zien aan je tempcurve weet je niet hoe lang je lf is neem ik aan?. Stel die zit onder de 10 dagen dan heeft een bevrucht eitje haast geen kans om in te nestelen. 
Hier in het ziekenhuis word je trouwens dan onder onverklaarbaar verminderd vruchtbaar gezet en mag je wel behandeld worden. 2 jaar zelf proberen is lang. Als het bij beide goed zou zitten.
Heb je met ovulatietesten ook al zo vroeg in je cyclus getest? Miss anders de clearblue (roze) halen. Wie weet slaan die wel aan? Zijn wel wat duurder maar als je progesteron goed is dan betekend dat toch dat er een lhpiek moet zijn geweest zodat je een goede eisprong krijgt.. die zal je dan toch moeten kunnen detecteren lijkt me. 
En tempmethode is ook eigenlijk altijd heel betrouwbaar. 
Heb je een tempkaartje dat ik kan meekijken? 
Snap dat je je niet fijn voelt zo bij dit ziekenhuis. Anders nog eens overleggen? Of ze niet toch wat kunnen betekenen. Niks doen is super rot als het zo lang duurt.

Iig succes en sterkte! 
Nijntje - schreef op 20-04 om 19:48
En ik zou het er niet bij laten zitten omdat jullie al 2 jaar bezig zijn ik kan me voorstellen dat ze dat na 1 jaar zeggen niet na 2 jaar nog
Kiki (Gast) - schreef op 21-04 om 17:01
Nou goed dat ze eens een cyclus mee gaan kijken,  hebben ze dat nu al eens eerder gedaan? Ze moeten toch ook kijken naar de dikte van het slijmvlies en de LF. 
Nijntje - schreef op 21-04 om 17:11
En is je progesteron al eens geprikt?
hildeberg - schreef op 24-04 om 11:42
hildeberg - schreef op 24-04 om 11:43
Ja mijn progesteron is een aantal keer geprikt en was allemaal in orde!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik zoek lotgenoten!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan