Reageer aub nog steeds blijven werken? - Zwangerschapsforum

Anja (Gast) - schreef op 09-09 om 22:14
Hallo, ik ben Anja en nu 39 weken zwanger en werk in de zorg als verpleegkundige ik doe dat nu nog steeds.
Vinden jlie dat ik moet stoppen onlangs ik gewoon doorgaan?


Groetjes,
Anja
8 antwoorden en 38921568x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 09-09 om 22:30
Beetje rare vraag vind ik dit. Nou aangezien je elk moment kan bevallen lijkt het me beter om ff rust te nemen. Maar je zou vast niet doorwerken als je het niet aankon dus ja. Na de bevalling heb je sws wat weken voor jezelf nodig. Heb je geen zwangerschapsverlof ofzo?
Anja (Gast) - schreef op 09-09 om 23:22
Nee ik heb geen zwangerschapsverlof
Nannie ❤ - schreef op 10-09 om 15:46
Iedereen heeft recht op verlof!
DeeDee (Gast) - schreef op 10-09 om 21:09
Wou net zeggen dit is Nederland hoor, je hebt gewoon recht op zwangerschapsverlof. Vind het niet normaal je kan elk moment bevallen meid! Dat klopt niet,
DeeDee012 - schreef op 11-09 om 07:48
Als je in Nederland woont heb je wettelijk gezien recht op verlof. Geen werkgever kan je dat weigeren en eerlijk gezegd geloof ik niet dat er maar 1 werkgever in Nederland is die jou door laat werken.

Geloof dat ook in België verlof bestaat voor en na een bevalling.

Woon je ergens anders dan is het je eigen verantwoordelijkheid om goed voor jezelf te zorgen en voor je kindje. 

Succes ermee!
hartje - schreef op 11-09 om 08:59
Lijkt me een sterk verhaal. Bedrijven krijgen er een boete voor. Toen ik zwanger was wilde ik een week korter verlof dus een week langer doorwerken maar dat mocht niet!
chertje85 - schreef op 11-09 om 13:34
Als je zzper bent zijn de regels anders en je verlof heel kort. Want tja zijn wel je inkomsten maar ke krijgt voor een x aantal tijd een vergoeding als je zzper bent. Dus ga lkkr rusten en neem even contact met verschillende instanties die je kunnen informeren hierover.
Littlegirl - schreef op 12-09 om 18:40
Het lijkt mij dat zwangerschapsverlof niet voor niks is ingesteld. Naar wat ik om me heen hoor heb je die zes weken ook echt wel nodig. Ik weet niet in wat voor setting je verpleegkundige bent maar ik werk als verzorgende in de thuiszorg, ben nu 25 weken zwanger en het wordt nu al lastig om te bukken om de (steun)kousen van mijn cliënten aan te doen. Ben ook al voor 50% ziek gemeld ivm. bekkeninstabiliteit maar het lijkt me zonder dat al heel zwaar om tot 39 weken door te werken.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Reageer aub nog steeds blijven werken?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan