Ervaringen gezocht van werkende ouders - Zwangerschapsforum

Mommytobe - schreef op 06-02 om 09:40
Hoi dames!
Op dit moment werken ik en mijn partner allebei fulltime en proberen we in verwachting te raken van ons eerste babytje. Ergens in mijn hoofd heb ik al bedacht allebei een dag in te gaan leveren (en dan allebei een andere dag) zodat ons toekomstige kindje 3 dagen bij de kinderopvang is en 4 dagen thuis waarvan 1 papadag en 1 mamadag.

Hoe hebben jullie dit gedaan? Zijn jullie minder gaan werken? Hoeveel dagen brengen jullie je kindje weg? Is het financieel te doen om loon in te leveren en ondertussen meer in te leveren omdat je 3 dagen kinderopvang moet betalen? 

Het lijkt misschien overdreven vroeg gevraagd aangezien het eerst nog allemaal moet lukken. Maar ik bereid me liever maar al te goed voor!
3 antwoorden en 34169208x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 06-02 om 11:19
Ik vind het geen overdreven vraag hoor. Zodra je zwanger bent ben je voordat j het weet 9 maanden verder. Dus alleen maar goed dat je hier vast over nadenkt. Ik ben zelf gestopt met werken maar dat is omdat ik weer een opleiding wil gaan volgen als de kleine geboren is. Mijn man is eigen baas dus is regelmatig overdag thuis.
Amy - schreef op 07-02 om 18:40
Ik werkte voor de kinderen 20-28 uur en na de geboorte van oudste terug gegaan naar 16-24 uur. Partner werkt 36 uur. Wij werkten ook allebei gedeeltelijk in diensten dus hadden op zijn meest 2.5 dag opvang nodig.
Gelukkig konden die dagen opgevangen worden door een oppassende oma en overgrootmoeder. Dus geen opvang nodig gehad en dus ook geen kosten ervoor.

Wij hebben van tevoren een berekening gemaakt van wat er minder binnen zou komen om zo te kijken of ik minder kon werken.
Je kunt ook even kijken wat een gemiddeld uurtarief is van kdv en een proefberekening doen wat je krijgt aan kinderopvangtoeslag. Krijg je al een redelijk beeld van de financiën.

Ik ben onlangs bevallen van nr 2 en nu op zoek naar een nieuwe baan omdat tijdens zwangerschap mijn contract afliep. Ik zoek werk voor 24-32 uur per week. Stel dat het 32 uur wordt dan gaat partner ook terug naar 32 dus ook beiden 4 dagen werken en maar 3 dagen opvang nodig. Dan zouden kinderen waarschijnlijk 1 hele dag worden opgevangen door oma en 2 middagen. Ochtenden dan kdv/peuterspeelzaal.
vv.wendy - schreef op 13-07 om 19:49
Het Nibud heeft een site waarop je kunt uitreken wat je er op achteruit gaat qua inkomen wanneer je minder gaat werken: de werkzorgberekenaar.
Ik ga zelf 8 uur minder werken en een halve dag thuiswerken en mijn partner gaat ook een halve dag thuiswerken waardoor we voor 2 dagen opvang nodig zijn. Ik werk nu 36 uur en mijn partner 40.
We waren in de veronderstelling dat we er 20 % op achteruit zouden gaan maar volgens die site valt het reuze mee omdat er weer belastingvoordelen tegenover staan. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaringen gezocht van werkende ouders' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan