Harde buiken en werken - Zwangerschapsforum

d1989 - schreef op 18-12 om 14:08
Misschien dat iemand van jullie ervaring hiermee heeft?
Ik heb sinds afgelopen weken heel erg last van harde buiken, nu was het een eerste instantie een blaasontsteking maar nadat deze helemaal over was blijven de harde buiken constant. Ik ben nu 28 weken zwanger.
Nu slaap ik ook maar echt vier a vijf uur per nacht en in overleg met de verloskundige is het beter om nu mijn rust te nemen en even niet te gaan werken.
Als ik alleen al even de vaatwasser uitruim zijn de harde buiken alweer volop aanwezig dus ik merk inderdaad dat het rustig aan doen gewoon helpt.
Helaas denkt mijn werkgever hier heel anders over en geeft die aan dat zij vroeger gewoon doorwerkte met harde buiken en dat zij nu een heel groot probleem hebben.
Wat zijn jullie ervaringen?
4 antwoorden en 30152293x bekeken
Little Jack - schreef op 18-12 om 17:36
hey,
Ik had er ook last van ik ben op mijn vroegste ook gestopt op 34 weken dus 6 weken voor de uitgerekende datum omdat mijn zoontje ook al was ingedaalt. Maar ik deed wel alles op mijn gemakje ging regelmatig zitten. En sorry je voelt nog altijd het beste aan wanneer het gaat en niet je werkgever. Geef maar een antwoord terug van elke zwangerschap is anders en iedere mama reageert ook anders.
groetjes
Nathalie
www.littlejack.be
Anoniem (Gast) - schreef op 19-12 om 00:33
Je werkgever is wettelijk verplicht om je tijdens je zwangerschap te beschermen. Zij mag niet weigeren als jij gedeeltelijk of geheel in de ziektewet gaat vanwege je zwangerschap. Dat zij een probleem heeft met de bezetting is niet jouw probleem. Er bestaan ook uitzendbureau's voor tijdelijk personeel, dan huren ze maar iemand in ter vervang. Jouw loon wordt overgenomen door de overheid (uwv) tijdens je verlof en als je ziek bent door zwangerschap dus dat kost hun niets.
Als ze weigert mee te werken kun je of naar de bedrijfsarts of je rechtsbijstand stappen. Als jouw verloskundige zegt dat je het rustig aan moet doen moet je dat gewoon doen. Voor het zelfde geldt gaan die harde buiken over in weeën en is je kindje te vroeg geboren. 
Anoniem (Gast) - schreef op 20-12 om 20:04
Hoi D

Ik ben nu zelf 32 weken maar heb ook al een tijd last van me buik en slaap ook niet zo best. Maar omdat de baby al wat ingedaald in ligt die erg op de banden en dat veroorzaakt dus ook weer die harde buiken. Ik mocht op zich wel blijven werken maar bij zittend werk wel proberen ieder half uur wat te lopen of bewegen. Soms doe ik wat bekken oefeningen tussendoor om het weer wat losser te krijgen. 
Je hebt natuurlijk zoals hierboven alle recht minder te werken. Bovendien heb je ook recht op een uur rust op een werkdag van 8 uur.  Ikzelf doe dat Door een uur eerder te stoppen wat me wel echt helpt.
Hartje - schreef op 20-12 om 22:49
Hier de vorige zwangerschap ook super veel harde buiken gehad, raakte er aan gewend. Tis er ook niks eerder om gekomen, bijna 42 weken. 
Maar tijdens het werken was het soms echt storend en dan kon ik altijd een collega benaderen om werkzaamheden om te wisselen zodat ik wat lichter werk had. De ideale situatie, ook voor je werkgever is dat je met wat aanpassingen toch lekker aan de gang kan blijven. Succes! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Harde buiken en werken' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan