Uitzondering vragen of niet? - Zwangerschapsforum

Lisa - schreef op 09-01 om 13:18
Hoi Allemaal !
Ik ben vrijdag 11 weken zwanger dus ik ga het bijna vertellen aan mijn werkgever aan de hand van het attest van de dokter. Nu hebben we op het werk pas vernomen dat de parkingregeling wordt aangepast, daardoor moet ik dus enkele km's verderop parkeren en met een pendelbus naar het werk, 's avonds hetzelfde, dus met de pendelbus naar mijn auto. Dit wil ook zeggen dat ik minstens 1uur vrije tijd kwijt ben per dag en dus ook de fille moet trotseren.
Ik twijfel om een uitzondering te vragen aan mijn werkgever, om toch op de parking hier vlakbij te kunnen staan, maar wil het zwanger zijn niet uitbuiten. Wat denken jullie ervan?
7 antwoorden en 4477077x bekeken
Trees87 - schreef op 09-01 om 15:58
40 weken
lisa, bewegen is goed voor je lichaam en toekomstige baby 
Little Jack - schreef op 09-01 om 17:07
Bewegen is inderdaad goed voor je lichaam en zou het pas vragen als het echt zwaar word in je laatste trimester.
Groetjes
Nathalie
www.littlejack.be
Lisa - schreef op 09-01 om 19:57
Ik heb toch niet gezegd dat ik niet beweeg?
Anoniem (Gast) - schreef op 09-01 om 21:10
Je zwangerschap ( kindje en jijzelf ) lijden niet onder wat extra bewegen dat is juist gezond en je bent nog maar 11 weken. Mocht je nou bekkeninstabiliteit of iets hebben oke.. je vraagt of het niet uitbuiten van je zwangerschap is maar het is niet eens iets wat ( nu in ieder geval ) invloed heeft op je zwangerschap
Clautjuh - schreef op 12-01 om 11:38
Toen ik zwanger was van mijn oudste werkte ik midden in de stad en moest in een parkeergarage parkeren en dan nog een hele stad doorkruisen. Soms met spullen en al. Dit tot 4 weken voor de bevalling gedaan. Kon geen kwaad hoor. Mocht je nou in een later stadium last krijgen kan je altijd nog voor een andere oplossing gaan. 
Mamna32 - schreef op 13-01 om 09:14
Gefeliciteerd met je zwangerschap Lisa!

Lisa, als ik je tekst lees dan zie ik inderdaad dat er niks staat over bewegen. Of ik moet iets hebben gemist.

Als ik het goed begrijp gaat het om het extra uur reizen dat het met zich meebrengt en dat je ook nog eens in de file staat.

Iedere zwangerschap is anders en wordt door iedereen anders beleeft. Als je het gevoel hebt dat de extra reistijd en het filerijden z’n tol begint te eisen, dan kan het geen kwaad om met je werkgever naar een oplossing te kijken. Bijvoorbeeld eerder beginnen of juist iets later. Als je in Nederland woont, dan heb je ook nog recht op extra pauzes (maximaal 1/8 deel van je werktijd). Misschien kan je hier wat mee.

Een mooie zwangerschap gewenst!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Uitzondering vragen of niet?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan