wanneer op je werk vertellen - Zwangerschapsforum

Meissie - schreef op 20-04 om 21:58
Hoi hoi!
Ik ben benieuwd wanneer jullie het verteld hebben tegen je werk?
x
24 antwoorden en 28606433x bekeken
Anoo (Gast) - schreef op 20-04 om 22:30
Direct. Ik denk dat ik 4.5 week was. Zowel aan m'n meerdere als mijn eigen personeels leden.
Ik was namelijk direct heel misselijk en ik had geen goesting uitvluchten te zoeken waarom ik een paar weken niet ging komen opdagen. 
Ik was ook pas getrouwd dus ze zouden zelf de link wel leggen anders denk ik 
---- - schreef op 20-04 om 22:30
Ik had het verteld toen ik 12 weken was  
Rosa (Gast) - schreef op 20-04 om 23:17
Toen ik 14 weken was, ik vond het iets van mij en mijn vriend. Daarna iets wat je met je familie deelt en je beste vrienden en als allerlaatste eens een keer je werk . Daarbij zou ik niet willen dat mijn werk actief “weet” dat ik bezig ben met het proberen te maken van een baby. 
Als je ziek bent is het een ander verhaal. Dat was ik trouwens ook, maar dat was even doorbijten
Anoniem (Gast) - schreef op 21-04 om 12:23
Toen een collega zich zorgen om me ging maken omdat ik eruit zag als een dweil. Heb ik het haar wel verteld. Was toen 6 weken. De rest van het team en mijn baas met 9 weken toen ik de eerste echo had gehad. 
Hartje - schreef op 21-04 om 20:04
Ivm tekenen vast contract en voor meer uren de week voor ik er achter kwam heb ik 't snel verteld tegen m'n leidinggevende, wilde geen scheve gezichten. En 1 collega met 6 of 7 weken en de rest met 8, 't was een uitgelezen moment ervoor, geniaal! Hebben 't ook met 8 weken tegen de fam gezegd. 
Doe waar je je goed bij voelt! 
stff48 - schreef op 22-04 om 11:38
Mijn werkgever was zelfs kwaad omdat ik niet verteld had dat wij aan het proberen zijn ...
Falca - schreef op 22-04 om 18:16
Stff48 dat is jammer voor je baas maar het gaat hem niets aan wat jij in je prive leven uitspookt. 
stff48 - schreef op 23-04 om 07:27
Nja vond ik ook .. maar dacht zij dus anders over .. heeft me veel pijn gedaan xx
Anoniem (Gast) - schreef op 23-04 om 21:03
Ik heb het rond 6/7 weken verteld omdat ik met chemische middelen en andere gevaarlijke dingen werk. Liever had ik het later verteld omdat het natuurlijk best nog mis kon gaan. En ik mn familie liever eerst op de hoogte hadden gesteld. Veel mensen wachten wel ronde 12 weken maar je moet doen wat voor jou het beste voelt
Orchidea - schreef op 24-04 om 10:03
Ik heb het rond de 9 weken verteld naar de eerste echo. Ik werk in de veiligheid sector, op straat en daarbij ben je gewoon verplicht om kantoor werk te doen wanneer je zwanger bent m.b.t veiligheid van jezelf, je kindje en je collega. Maar lekker doen wat goed voelt, mocht het geen risico's hebben op je werk dan zou ik persoonlijk gewacht hebben tot de 12 wk echo.
Meissie - schreef op 24-04 om 14:05
ik ga het denk ik na de 1e echo vertellen, dan ben ik ongeveer 9 weken. Werk in de zorg en de afdeling is behoorlijk pittig soms, dus kan maar verteld zijn. En merk zelf dat ik aan het einde van een dienst moe raak, en dat ben ik normaal nooit. dus misschien hebben ze al eerder zoiets van hier klopt iets niet.
Orchidea - schreef op 24-04 om 16:37
Meissie, jezelf vooral niet schuldig erom gaan voelen hé. Zwanger zijn is iets moois. De meeste werkgevers zijn uiteraard niet altijd even blij met het mooie nieuws. Die van mij ook niet, is nog steeds een strijd helaas. Maar lekker doen waar jij je goed bij voelt, wanneer jij het wilt vertellen. Jou werk kan ook enorm zwaar zijn in de zorg dus pak op tijd je rust!
Meissie - schreef op 07-05 om 22:15
Nee moet me idd niet schuldig voelen.. ik ga september naar een andere afdeling waar ik pas ben aangenomen, wel lullig ga ik in nov dan met zwangerschapsverlof. Eind deze maand kennismakingsgesprek en breng ze dan gelijk op de hoogte. Is niet anders. En ik ben zeker van plan om te gaan genieten !! zoals ik me nu voel, mag heel me zwangerschap zijn haha. 
DJB - schreef op 19-06 om 09:59
Bij de 1e hebben we het rond 12 weken verteld op het werk. 
Werkte toen in een supermarkt maar wel op slagerij/vleeswaren/bakkerij waar ik wel vaker zware kratjes e.d. moest tillen.

Op dit moment, met eigen berekening, 5 weken en 4 dagen zwanger en hebben over 3 weken de 1e echo.
Daarna vertellen we het aan de familie en ga ik het ook op het werk vertellen.
Werk namelijk in de schoonmaak op een vakantiepark.
Misschien dat ik het dan iets rustiger aan kan doen!
Meissie - schreef op 19-06 om 13:36
Gefeliciteerd! Fijne zwangerschap. Ik heb helaas 2 weken geleden een miskraam gehad dmv medicatie.
Tooby - schreef op 19-06 om 14:27
DJB, vergeet ook niet de schoonmaakmiddelen waarmee je werkt (bovenop inderdaad de werklast)!
Gefeliciteerd.

En wat heftig Meissie  Sterkte
DJB - schreef op 19-06 om 14:39
Sterkte Meissie!

& Tooby, inderdaad. Dat is natuurlijk de grootste reden dat ik het gelijk ga vertellen.
Ka - schreef op 29-06 om 14:15
Ik ben nu 4-5 weken door middel van een bloedtest gezien.. ik vertel het gelijk op het werk maar ik kan het ook niet wegsteken want ben heel erg misselijk
*Lotus* - schreef op 29-06 om 14:26
Meissie wat naar  sterkte
Ik heb t met 14,1 verteld.  
Lilith - schreef op 14-07 om 17:17
Al even stil hier maar ik sluit aan...
Ik heb bij mijn vorige zwangerschap het nieuws aan de directie verteld na de eerste echo. Dat was toen rond 9 weken. Eerste reactie "En was het gepland?" Vond dat wel een beetje vreemd, maar blijkbaar wordt die vraag vaker gesteld haha. Mijn collega's heb ik het meegedeeld op 12 weken. Gewoon een pot snoepjes in de vorm van fopspenen op tafel gezet met een leuk tekstje erbij. 
Nu ben ik zwanger van mijn tweede kindje, maar aangezien ik lesgeef (in België) zie ik mijn collega's en directie pas terug de laatste week van augustus. Dan zal ik 12 weken zwanger zijn, dus iets later dan vorige keer om het vertellen. 
Ama - schreef op 01-08 om 16:50
Met 10 weken
Vera - schreef op 08-09 om 20:08
Met 9,5 weken..dat was aan het eind van de zomervakantie en ik sta voor de klas als juf. Gezien de misselijkheid wilde ik het zeggen. Dan krijg je geen gekke gezichten als je de klas uit rent 
Ik had toen ook al 2 echo's gehad...bij de intake met 7+2 en met de termijnecho van 9+2. En net ervoor eerst aan de directe familie verteld.
Mijn redenatie was ook....als het misgaat, weten ze het ook maar...Dan snappen ze dan ook waarom ik verdrietig ben of niet lekker in m'n vel zit. 
Je mag delen in mijn blijdschap en verdriet hoort net zo goed bij het leven. Dus ik heb het gewoon gedeeld en niet gewacht op één of andere bedachte 12 weken deadline 
Dat waren mijn redenaties....en zo moet iedereen vooral z'n eigen afweging maken. 
Meissie - schreef op 23-09 om 23:50
Ik ben weer opnieuw zwnager, hopelijk blijft alles goed gaan ????
*Lotus* - schreef op 24-09 om 04:09
Gefeliciteerd meissie duim hard dat t goed gaat.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wanneer op je werk vertellen' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan