vaste baan tekenen tijdens zwangerschap - Zwangerschapsforum

inga (Gast) - schreef op 27-09 om 13:27
Hallo allemaal,

Al 2,5 jaar heb ik een geweldig leuke baan en al best lang zijn we bezig om zwanger te worden van een 2e kindje.Nu krijg ik binnen 6 weken te horen of ik een vaste aanstelling krijg op mijn werk, wat ik begreep gaat dit lukken en je raad het al we zijn zwanger, het is erg pril en we zijn dolgelukkig.Maar wat moet ik nu doen als ik mijn vaste contract aangeboden krijg?Het is dan nog in de fase dat ik het nog niet wil vertellen omdat het nog te vroeg is.Maar ik heb de baan van mijn leven en wil na de bevalling gewoon blijven werken, zelfde uren en dagen.Wat hadden jullie gedaan?
Bedankt alvast voor jullie tips en ideeen.
6 antwoorden en 26773717x bekeken
Tooby - schreef op 27-09 om 13:51
Je bent niet verplicht iets te zeggen en wel iets zeggen kan je kans op een vaste baan verpesten.
Niks zeggen dus. Er zijn zat werknemers met vaste banen die gewoon met zwangerschapsverlof gaan etc. Vooral als je gewoon dezelfde dagen etc. wilt blijven werken, zal je werkgever niet zo moeilijk doen dat je het niet vertelde.

Ik zou dus niks zeggen tot je zeker een vast contract hebt getekend.
proud_mommy - schreef op 27-09 om 16:54
Gefeliciteerd met je zwangerschap meid. 
Vanaf 12 weken ben je pas verplicht aan te geven aan je werkgever. Dus ik adviseer je als je daar graag werkt het niet aan te geven.  Het kan je je baan kosten. 
Heel veel succes en geniet van je zwangerschap. 
Anoniem (Gast) - schreef op 28-09 om 13:50
Dat is niet zo je bent pas verplicht het 3 weken voor je met verlof gaat te vertellen. 

Natuurlijk is het wel netjes dat eerder te doen.
In jouw geval...lekker je contract tekenen en wachten tot je we gaan toe bent het te vertellen. Je hoeft je werkgever voorlopig nog niet in te lichten en zwangerschap krijgen zij uiteindelijk ook gewoon vergoed. Bovendien wil je toch eerst weten of alles goed loopt met de zwangerschap neem ik aan.
proud_mommy - schreef op 28-09 om 15:23
Ah serieus,  hoorde van 12 weken al. Nou dat is helemaal mooi.
inga (Gast) - schreef op 28-09 om 16:26
Dank jullie wel voor de genomen moeite om te reageren.Ik wil het inderdaad nog niet vertellen omdat het weer mis kan gaan.Maar het voelt ook een beetje slecht, dan teken ik en kom ik mooi op de proppen dat ik zwanger ben net nadat ik vast ben aangenomen terwijl ik wist zwanger te zijn met het tekenen.Ik heb toch besloten om niks te zeggen. Dit ook omdat ik qua dagen en uren niks wil veranderen of ga eisen na mijn verlof.Het risico is me wat te groot, misschien niet geheel netjes maar het is even zo.Fijn weekend allemaal!
Merel - schreef op 28-09 om 22:44
Inga, ga jezelf nu niet bezwaard voelen. Je werkt al twee en half jaar voor het bedrijf en je bent een jonge vrouw die dus zwanger kan raken. Dat hoort gewoon bij het leven en als de zaak jou zo leuk vindt als jij hen, zijn ze super blij als jij het op een goed moment wilt zeggen. Ik deed het op werk pas toen ik mijn buikje niet meer kon verbergen! Maar niet het gevoel hebben dat je nu iets gemeens of ongepast doet; ze hadden je na een half jaar al een vast contract moeten geven!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'vaste baan tekenen tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan