Zwangere kleuterjuf - Zwangerschapsforum

Sofie - schreef op 28-05 om 06:18
Hoi iedereen! 
Vraagje voor eventuele kleuterjuffen. 

Ik ben 6 weken zwanger en immuun getest tegen cvm en toxoplasmose. Nu wil ik graag nog de laaste maand vh schooljaar uitwerken. Na 30juni geen vooruitzichten.

Ik heb mijn directeur nog niet op de hoogte gebracht van mijn zwangerschap omwille dat ik immuun ben. Ik vrees dat de arbeidsgeneesheer me zal thuiszetten. 

Nu is mijn vraag of hier iemand ervaring rond heeft ? Ik wil allesbehalve mijn kind zijn/haar leven in gevaar brengen door toch te werken. Ook al ben in immuun. 

Alvast bedankt ! ???? 

Groetjes
5 antwoorden en 23323820x bekeken
Sofie - schreef op 28-05 om 07:12
Ik heb nog nooit gehoord dat je daarvoor thuis moet blijven. Gewoon goed je handen wassen. Maar misschien is dat een verschil in België en Nederland?

Ik werk ook met kinderen en hier moet je gewoon hygiënisch zijn. Als er een ziekte heerst die je zelf nog niet gehad hebt en gevaarlijk is voor zwangeren (zoals de 5e ziekte) moet je bij ons gewoon tijdelijk op een andere locatie werken. Ik heb zelf die kinderziektes allemaal gehad, dus voor mij geen gevaar. Toxoplasmose, geen idee of ik daar immuun voor ben maar dat is wel goed te vermijden. 
Mila (Gast) - schreef op 28-05 om 08:26
Ik België zijn ze daar volgens mij heel strikt in en zullen ze je vragen thuis te blijven. Wel knap van je dat je het zo graag afmaakt, maar je wilt er ook niet door in de problemen komen. Kun je misschien een andere juf in vertrouwen nemen?
Anoniem (Gast) - schreef op 28-05 om 09:19
Ik ben mijn kindje op 34 weken verloren aan cmv... Ik zou geen risico's nemen
Sofie - schreef op 28-05 om 09:41
Bah wat verschrikkelijk anoniem..
Cmv is over te dragen via urine, ontlasting en speeksel toch? Toen ik zwanger was van de eerste is daar nooit iets over gezegd, terwijl ik in de kinderopvang werk. Als je het ergens op kan lopen is het daar wel. Bij mijn tweede en nu de derde is het wel benoemd omdat ik zelf kinderen thuis heb. 

In Nederland is het toch allemaal wat minder streng qua werk dan in België volgens mij. Hier werkt iedereen gewoon tot 34 a 36 weken. Tenzij je echt een beroep hebt waarbij het niet kan. 
Anoniem (Gast) - schreef op 28-05 om 12:16
Ik heb het gekregen van mijn 1e kind.... Die het ook heeft gekregen op het kdv. België loopt daarin voor op Nederland qua bescherming... Gelukkig maar

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangere kleuterjuf' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan