22 weken zwanger, corona en werk in de zorg - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 20-03 om 14:43
Hoi allen,

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ben 22 weken zwanger en werk in de zorg, als arts (in Brabant). 
Aan de ene kant vind ik dat ik moet gaan werken, mensen helpen maar ook mijn collega's. Aan de andere kant heb ik wel een kleintje in mijn buik, en een peuter van 2 thuis. Er is eigenlijk zo goed als niets bekend over de risico's voor zwangeren en ongeboren baby's als het over Corona gaat. Je bent als zwangere wel sneller vatbaar voor alles dan normaal. Koorts bij mama is natuurlijk echt niet goed voor je kleintje. 
Vandaag lees ik ook weer dat een heel groot deel van de besmette mensen in de zorg werken. 
Daarnaast ben ik best bang als ik zeg dat ik niet meer kom, mijn werk in de toekomst geen leuke plek meer is.
Kunnen jullie me zinnige adviezen geven? Wat zouden jullie doen?
1 antwoord en 12936763x bekeken
chantall88 - schreef op 20-03 om 18:28
Ik werk als verpleegkundige in de zorg ( in Brabant ) en ben bijna 11 weken zwanger. Hier ook wel over nagedacht en mee gediscussieerd met andere collega’s. Echter vindt ik dat als ik dus thuis zou blijven van mijn werk vanwege zwangerschap en corona zou ik alle risico’s uit moeten sluiten. Dus ook de partner niet meer de deur uit, geen bezoek, kleintje niet naar de oppas etc. Voor zover bekend nog geen gevolgen voor zwangere echter is dit natuurlijk ook nog maar gebaseerd op een klein aantal zwangeren plus aantal maanden dat het virus nu heerst. De langdurige eventuele consequenties weten we niet. Het is allemaal gissen. Zelf ben ik vrij nuchter. Tuurlijk is koorts niet goed voor de baby echter heerst nu ook de gewone influenza griep. Denk dat je zelf zo voorzichtig mogelijk moet werken/ leven en de risico’s zo laag/klein mogelijk moet houden. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '22 weken zwanger, corona en werk in de zorg' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan