Vanaf 28 weken thuis werken? - Zwangerschapsforum

MJB - schreef op 17-01 om 07:22
Hoi!

Ik werk in Nederland in het onderwijs. Ivm Corona wordt hier het advies gegeven vanaf 28 weken thuis te werken of in kleine groepjes op school.  Ik zie dat helemaal niet zitten. Ik voel me vooralsnog heel erg goed. En ik wil eigenlijk mijn groep 8 niet nóg eerder in de steek laten. (Groot verantwoordelijkheidsgevoel :angel  In principe zou mijn verlof in gaan met 35 weken en is 1 april mijn laatste werkdag. Nu zou ik 14 feb al vanuit uit huis moeten werken. 
Het liefst zou ik door werken, maar is het veilig genoeg? Of zou het een dom besluit zijn. Vooral de Britse Corona variant doet me nu twijfelen. Is er iemand hier die Corona heeft gehad in zijn derde trimester? Hoe is dat verlopen? 
Ik hoop op jullie reacties. 
4 antwoorden en 8892318x bekeken
Shanna (Gast) - schreef op 17-01 om 07:46
Hoi MJB, gefeliciteerd met je zwangerschap, ik ben zelf ook zwanger, je loopt twee weken voor op mij!

Ik denk niet dat deze oproep helpt. Het advies is er niet voor niets dus als je dat niet volgt loop je een risico toch? En met Corona weten ze niet veel over zwanger zijn, het lijkt de baby niet te raken. Maar het gaat dus meer om jou. Je lichaam heeft dan al veel stress, je longen moeten al harder werken met die dikke buik. En de ene persoon heeft wat griep en dat is alles, de ander beland in het ziekenhuis. Niemand kan jou zeggen wat met jou gebeurt als je besmet raakt. Een positief verhaal van iemand hier zou je dan kunnen overtuigen te blijven werken, terwijl jij het net zo goed ook heel zwaar zou kunnen krijgen. Ik zou het advies gewoon volgen, neem je wel alle verantwoordelijkheid voor je baby. Die Britse variant schijnt niet zo gevaarlijk op scholen te zijn als gedacht las ik op nu.nl.
MJB - schreef op 17-01 om 08:02
Hee Shanna,
Jij ook van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Het is een mooie periode. Voor mij de derde zwangerschap en de beste tot nu toe gezien de rust dankzij Corona... 
Je hebt gelijk in wat je zegt. Eigenlijk hoop ik hier positieve verhalen te horen, zodat ik fysiek nog een poosje door mag werken. Maar het klopt, het verloop van zwangerschap of Corona is voor niemand gelijk. Waarom onnodig risico lopen... Maar juist doordat ik me zo fit voel en de verantwoordelijkheid voor de kinderen uit de klas wil nemen zou ik het liefst doorwerken. 
Welk beroep heb jij! Moet jij wel doorwerken? 
Anoniem (Gast) - schreef op 17-01 om 08:52
Ik zou met jou vraag naar zwangerschaps pagina .Nl gaan. 

Ik zou het advies opvolgen. Helaas. 
Ano (Gast) - schreef op 17-01 om 09:13
Ik werk al sinds dag 1 thuis en dat zal zou blijven tot 39 weken 
Ik vind het prima! Echt zalig zo werken op het ritme van mijn zwangerschap. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vanaf 28 weken thuis werken?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan