Zwanger en nieuwe baan - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 03-08 om 21:13
Ik ben zwanger van mijn eerste kindje. Ik weet dit pas sinds een week. Ben inmiddels al 9 weken zwanger.
De zwangerschap was totaal niet gepland en mijn vriend en ik zitten dan ook niet echt in een perfecte situatie.

Ik heb 31 juli mijn oude baan met vast contract opgezegd (officieel had ik dit al 30 juni gedaan toen ik nog niet wist dat ik zwanger was). En ben vandaag met mijn nieuwe baan begonnen waarbij ik een 6 maanden contract heb gekregen. Als mijn contract dus afloopt, ga ik meteen met verlof... Ik schat de kans dus heel hoog in dat ik straks mijn baan kwijt ben. Als ik dit eerder had geweten had ik natuurlijk nooit mijn oude baan opgezegd.

Mijn vriend zit al een jaar werkloos thuis en die heeft op dit moment ook geen uitzicht op werk. Hij blijft wekelijks solliciteren maar blijft maar afgewezen worden (hij heeft geen opleiding en voor al het ongeschoolde werk willen ze nu eenmaal goedkope krachten hebben helaas).

Ik wil het kind graag houden en krijg het niet over mijn hart om abortus te plegen.  Maar ben nu wel bang voor de toekomst. Mijn nieuwe baan is een super mooie uitdaging met ook goede arbeidsvoorwaarden en dit zet ik wel allemaal op het spel door mijn zwangerschap. Ik mag immers over 3 weken al vertellen dat ik zwanger ben en ik werk daar dan dus ook pas 3 weken...

Iemand die hetzelfde heeft meegemaakt?
4 antwoorden en 8737510x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 04-08 om 18:52
Niemand die in een zelfde situatie heeft gezeten met ook net een nieuwe baan?
MsMicevski - schreef op 04-08 om 21:29
Ik heb niet dezelfde situatie gehad, maar iets wat er klein beetje op lijkt.
In februari 2012 ben ik in een winkel beginnen werken, in april werd me beloofd dat ik een vast contract ging krijgen.
Dit werd telkens uitgesteld, en ik ben toen in juli zwanger geworden. Ik heb dit uiteindelijk nog niet gezegd tot begin september. Ik was toen 10 weken geloof'k.
Telkens werd me een vast contract beloofd, telkens uitgesteld. toen ik uiteindelijk wel moest vertellen dat ik zwanger was, kreeg ik als antwoord 'ja, dan kunnen we je ook geen contract meer geven' Ja hallo..

Ik kan je weinig helpen, want ik ben nu wel blij dat ik daar geen vast contract heb gekregen. In december 2012 ben ik daar gestopt.
Nu opnieuw zwanger, maar ik werk voor het familiebedrijf, dus je kan de situaties niet vergelijken.

In ieder geval, hopelijk vind je een oplossing waar je je goed bij voelt, en waar je partner ook akkoord mee gaat.
Veel succes!
Amy - schreef op 05-08 om 08:01
de dag dat ik begon met mijn nieuwe werk was de eerste dag van mijn laatste menstruatie. Dus ik had ook zo moment ojee nu moet ik het vertellen. Weet wel je hoeft het niet met 12 weken te vertellen! Wettelijk ben je verplicht om het uiterlijk 3 maanden voor je uitgerekende datum te vertellen. Maar het is natuurlijk wel beter het eerder te vertellen omdat je dan ook bepaalde rechten hebt. Op de site van fnv staat ook veel info.
Ik heb het uiteindelijk wel met 11 weken verteld. Ik werk veel met mensen en moest overal om huilen als het zielig werd of even tegenzat dus ja dat moest ik voor mijn gevoel wel even verklaren. Ik had een tijdelijke contract wat verlengd is tot verlof en omdat ik er 4 maanden uit was kon ik na mijn verlof gewoon weer terugkomen in functie met nieuw contract.
marijkevanes - schreef op 31-12 om 08:55
Ik heb hetzelfde gehad, maar had een jaarcontract, waardoor mijn verlof binnen mijn contract viel. Het is natuurlijk heel afhankelijk van het type organisatie en van je baas. Maar ik heb heb het juist heel vroeg verteld (voordat ik feitelijk begonnen was) en benoemd dat ik begrijp dat het vervelend is, maar dat ik eerlijk wilde zijn. Mijn nieuwe baas wist het eerder dan mijn meeste vriendinnen. Hij reageerde redelijk ok.
Vervolgens heb ik me de blubber gewerkt om te bewijzen dat ze een goede aan me hadden (en dat was best pittig met bekkenklachten en een dreumes thuis). Na mijn verlof kreeg ik echter niet het beloofde vaste contract, maar een tijdelijke verlenging met uitzicht op vast. Dat vond ik echt een domper nadat ik zo mijn best had gedaan. Ik ben verder gaan solliciteren en heb een super leuke andere baan nu (en ben zwanger van de 3e ). Bij deze baan heb ik net mijn vaste contract gekregen na eerst een jaar tijdelijk, terwijl ik dus zwanger ben. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en nieuwe baan' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan