Zwanger worden en borstvoeding - Zwanger worden forum

L. (Gast) - schreef op 05-09 om 10:30
Mijn dochter is nu 7 maanden en mijn man en ik willen graag nog een kindje. Maar ik ben nog steeds niet ongesteld geweest... Ik geef borstvoeding en daar wil ik ook heel graag mee doorgaan, maar ik wil ook graag opnieuw zwanger worden. 
We zijn nu een maand of 2 aan het proberen en ik doe regelmatig een test om te zien of het al raak is. Ik heb natuurlijk geen NOD om naar uit te kijken... 
Zijn er meer die nog borstvoeding geven en opnieuw zwanger willen worden?
9 antwoorden en 35596649x bekeken
Hartje - schreef op 03-10 om 19:28
Hoi, 
Je kunt zeker zwanger worden. M'n zoontje is ook 7 maanden en zonder ongesteld te worden ben ik nu zwanger. Het is inderdaad lastig testen zonder nod. Maar je merkt het vanzelf we als je zwanger bent: (naast de normale symptomen) zere tepels tijdens het voeden of andere symptomen. Hier wordt nog gulzig gedronken al heb ik minder denk ik. Heb je al een positieve test? 
MamaN - schreef op 05-09 om 12:27
Hi L.

Ik geef mijn zoontje van 15 maanden ook nog steeds borstvoeding. Wel ben ik na 8 weken aan de pil gegaan, gewoon de normale die ook slikte voordat ik zwanger raakte van hem. Ik werd toen weer ongesteld ( kunstmatig of echt geen idee eigenlijk). In juni ben ik gestopt met de pil en direct zwanger geraakt, helaas is dit uiteindelijk 2 weken geleden een miskraam geworden.

Ik wil nu ook graag weer zwanger raken maar ik heb dus ook geen idee wanneer me NOD is en of ik wel ongesteld ga worden of iets dergelijks, maar vruchtbaar was ik dus wel hihi.
Amy - schreef op 05-09 om 19:03
Ik gaf nog borstvoeding toen ik zwanger werd. Ik werd een half jaar na de geboorte weer ongesteld en toen aan minipil gegaan. Uiteindelijk in januari gestopt en in maart zwanger geworden. Toen was zoontje 1.5 jaar oud. Het was wel zo dat toen ik zwanger was hij niet meer aan de borst wilde drinken. Ik denk dat de productie er terugliep of dat de smaak anders werd. Heb me er niet echt druk om gemaakt want hij dronk toch alleen nog maar s ochtends. Was uiteindelijk wel fijne manier om er meer te stoppen. Ging zo heel natuurlijk.
MamaN - schreef op 05-09 om 20:11
@Amy,

Das wel echt fijn dat je zoontje zelf niet meer wilde.. Ik heb geen idee hoe ik mijn zoontje er af krijg haha hij wilt zo graag. Ik wil nu ( twee weken na miskraam) weer graag zwanger raken. Je werd dus 6 maanden na je eerste kindje weer zwanger? Hoe ging dat dat met je borstvoeding?
MamaN - schreef op 05-09 om 20:12
Okee ik lees nu pas goed wat je zegt, lees wat ik wil lezen geloof ik haha

Kwam je bv bij de tweede snel op gang?
Amy - schreef op 05-09 om 20:21
Dat is nog even afwachten. Ben nu nl 25 weken zwanger.
Maar ik maak me er geen zorgen over. had bij zoonlief melk genoeg dus reken erop dat het nu ookwel goed komt.
MamaN - schreef op 05-09 om 21:27
Jaa klopt denk dat het een tweede keer eigenlijk alleen maar makkelijker gaat.

Geniet lekker van je zwangerschap en je kleintje!! En nog gefeliciteerd natuurlijk
L. (Gast) - schreef op 04-10 om 01:11
Gefeliciteerd Amy!
Hoe is het nu met jou, MamaN?
Wij zijn inmiddels een jaar verder en ik geef nog steeds borstvoeding. Eind november werd ik voor het eerst weer ongesteld en begin mei was ik zwanger. Dit is een miskraam geworden bij 4 weken (rondom NOD). 6 weken later bleek ik opnieuw zwanger van een tweeling, maar eentje daarvan stopte met groeien bij 5 weken en de ander bij 9 weken. Ontzettend veel verdriet van! Ondanks dat is mijn productie op pijl gebleven en ik geef dus nog steeds borstvoeding. De miskramen zouden daar volledig los van staan is mij door de vk en de gyn verteld. 
Het  blijft spannend. Ik wil zo graag een 2e kindje! Maar we zijn nu al 15 maanden bezig, ik word er neerslachtig van! 
MamaN - schreef op 04-10 om 14:05
Oh jeetje L., wat heftig. Het blijft een verlies  

Hoe oud is je eerste nu? 

Hier gaat het goed, ik heb inmiddels een zoontje van 7 weken erbij. Ik ben ook borstvoeding blijven geven totdat mijn oudste zoontje bijna 2 was. Ik had direct weer melk voor de tweede. Dus dat is bij mij ook goed blijven gaan. Ik had overigens ook geen “last” van de miskraam en de borstvoeding. 

Hopelijk is het bij jou ook snel raak!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden en borstvoeding' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan