Lesbische kinderwens met KID - Zwanger worden forum

Anoniempje (Gast) - schreef op 05-07 om 14:21
Hallo iedereen,
Wij zijn een lesbisch koppel met een kinderwens.
We hebben ons eerste gesprek met de gynaecoloog achter de rug.
Ze heeft een echo (vaginaal) van mijn baarmoeder genomen. Ze zei dat mijn baarmoeder er heel goed uit zag.
Nu moeten we nog een afspraak hebben met een psycholoog en een consulent. Voor het gesprek met de psycholoog maak ik me wel zorgen. Wat gaat ze vragen? Op wat moet ik me voorbereiden? In stress situaties keer ik wat in mezelf en ben bang dat ik verkeerd ga overkomen of verkeerde dingen ga zeggen... Evenals mijn partner, zij is ook geen spraakwaterval bij onbekenden... We hebben echt een grote kinderwens en ben best wel bang dat we niet goed gekeurd gaan worden. Ook mede door onze leeftijd, ik ben 26 jaar, mijn partner maar 23 jaar. Toch hebben we ondanks onze jeugdige leeftijd al redelijk wat verwezenlijkt in ons leven (studie achter de rug, vast werk, eigen woonst gekocht). Maar toch ben ik bang dat ze ons niet capabel genoeg zullen vinden...
Daarnaast moet ik nog een aantal onderzoeken ondergaan; een bloedname en echo tijdens mijn menstruatie en een HySoFy (afkorting Hysterosalphingo-Foam-Sonography), kort samengevat is dit een onderzoek waar ze controleren of de eileiders voldoende toegankelijk zijn.
Eens dit allemaal goedgekeurd is, mag ik beginnen met KID (kunstmatige inseminatie met donorsperma).
Wel vind ik het moeilijk om alles gepland te krijgen met mijn werk. Een dag verlof moet ik minstens 2 maanden op voorhand aanvragen. Maar dan weet ik natuurlijk nog niet de exacte datum dat mijn menstruatie zal zijn. Iemand tips hoe dit aan te pakken bij de werkgever?
Alle ervaringen die gedeeld willen worden zijn welkom.
1 antwoord en 32481939x bekeken
... - schreef op 05-07 om 18:15
Ik zou me niet (al) te druk maken om een psycholoog. Ze gaan jullie ws vragen waarom jullie kinderwens groot is e.d. Je kan van te voren ook aangegeven dat jullie best zenuwachtig zijn voor t gesprek omdat jullie niet weten wat voor vragen je kunt verwachten. En daar is niets over gelogen als je gewoon rustig antwoord op haar gestelde vragen komt het vast helemaal goed!.
Betreft je werkgever (wij zijn bezig met iui en het ziekenhuis gaf aan dat je werkgever verplicht is om je hiervoor vrij te geven. Of dit onder een speciaal kopje benoemd dient te worden weet ik niet), en dit lijkt mij ook voor KID. Mijn werkgever is niet op de hoogte (vind het ook iets prive en je schreeuwt het ook niet vd daken af.) Tot nu toe verliepen de echos precies op mijn vrije dagen dus dat kwam goed uit. Maar anders zou het voor ons een gemiste kans zijn en de volgende maand hopelijk beter. 
Of je moet naar de tandarts en dan hup naar t ziekenhuis voor KID. Of je werkgever op de hoogte brengen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lesbische kinderwens met KID' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan