Zwanger worden na groeiremmers - Zwanger worden forum

Leonie05 (Gast) - schreef op 12-12 om 16:09
Dames,
Ik heb er nog niet met een arts over gesproken, want het advies is toch vaak "kijk het maar een jaar aan", maar we zijn bezig met het krijgen van ons eerste kindje. Nu weet ik dat dit nog niet zo lang is (drie maanden gestopt met de pil), maar ik heb toch zo mijn zorgen.
Ik heb vanaf mijn dertiende tot vijftiende groeiremmers geslikt en is er in 2012 een onderzoek uit de doeken gekomen dat vrouwen die dit geslikt hebben minder vruchtbaar zijn tot ernstige vruchtbaarheidsproblemen hebben. Zwanger worden gaat dus moeizamer en het advies is om zo vroeg mogelijk te beginnen met het krijgen van kinderen. Mijn moeder was na één maand stoppen met de pil direct zwanger, en bij mij is dit dus niet zo. Nu heb ik (gelukkig) niet heel lang die pillen geslikt en mijn moeder claimt dat ik maar een lichte variant heb geslikt. Toch maak ik mij zorgen, en vroeg me af of er meerdere zijn.

4 antwoorden en 30401345x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 12-12 om 16:26
Ik zou toch naar je huisarts gaan en vragen hoeveel invloed die medicijnen mogelijk op je vruchtbaarheid hebben.
Je kunt altijd advies vragen bij je huisarts, en gezien wat je geslikt hebt in je jeugd is dat geen gekke vraag. 
Hartje - schreef op 12-12 om 18:49
Ik weet van een meisje dat ook groeiremmers gebruikt heeft en een gezonde dochter gekregen dit jaar. Dus het kan wel maar ik ken het verhaal inderdaad! Even positief om je wat moed in te praten, succes! 
Leonie05 (Gast) - schreef op 13-12 om 10:12
@Anoniem: zeker niet verkeerd, alleen met een fulltime baan waar je voor een doktersbezoek uren moet opnemen niet ideaal, maar wel van plan om dit te doen. Mijn NOD is als het goed is morgen/overmorgen of de vijftiende. Heb nog niet een regelmatige cyclus na het stoppen met de pil. 

@Hartje: dat is goed om te horen, ondanks het feit dat ik nog niet heel lang bezig ben, blijft het toch in je achterhoofd. Wel heel fijn dat het voor haar is gelukt.
Groeiremmer01 (Gast) - schreef op 01-07 om 20:16
Ik heb ook in het verleden groeiremmers geslikt. Ik merk dat artsen en gynaecologen er weinig vanaf weten. Ik nam zelf de artikelen en informatie mee naar de afspraken (wel al ruim 8jaar geleden). Wel is toen gekeken of er eicellen rijpen (door huisarts met echo, pcos niet waarschijnlijk), en mijn cyclus was redelijk regelmatig wat gunstig was. Huisarts bood aan mij al na half jaar de ‘medische molen’ in te sturen ipv een jaar of langer. Uiteindelijk was dat niet nodig. Ik heb 2miskramen gehad en twee voldragen zwangerschappen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden na groeiremmers' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan