Kriebels voor 3e kindje, wie nog meer? - Zwanger worden forum

MamaN - schreef op 27-02 om 14:27
Hi meiden,

De titel zegt het al hihi, ik heb eigenlijk al vanaf de geboorte van mijn tweede zoontje kriebels voor een derde kindje. Mijn oudste is 2,5 en de jongste nu 6 maanden. Ik denk dat mijn kriebels groter zijn dan die van mijn man maar hij heeft zeker ook de wens voor een derde kindje, als dat ons gegeven is natuurlijk. Wie heeft of had dat ook meteen na de bevalling? En wanneer zijn jullie voor de derde gegaan? Hoeveel leeftijdsverschil? Ikzelf denk dan weer hetzelfde leeftijdsverschil tussen de eerste en tweede, ook al heb je dat zelf natuurlijk niet helemaal in de hand. Wat ervaren moeders van 3 als verschil tussen 2 en 3 kinderen? Hihi een hoop vragen maar ik ben erg benieuwd.

Liefss 
20 antwoorden en 29271522x bekeken
ruby (Gast) - schreef op 27-02 om 18:21
Ik wel maar mijn man helaas niet
MamaN - schreef op 27-02 om 19:21
Hi Ruby,

Wat vervelend dat jouw man er niet voor openstaat. Erg last van de kriebels? 
Iemand anders die wel ervaring heeft?

Liefss
Mamske - schreef op 05-03 om 18:20
Hoi,
Wij hebben al 2 kindjes, een dochtertje van 5j (28/11/2012) en een zoontje van bijna 2j (11/04/2016). Ik heb in juni vorig jaar mijn spiraaltje laten verwijderen en wij hopen snel op een derde kindje. Jammer genoeg 12/12/2017 een curettage gehad nadat het kindje op 6w gestopt was met groeien, bijna 9w zwanger bij curettage)

Hier zijn de kriebels dus ook helemaal aanwezig!
MamaN - schreef op 06-03 om 20:04
Ohh wat spannend! Ik heb tussen mijn eerste en tweede ook een miskraam gehad bij 9 weken. Dat zet je wel weer even met beiden benen op de grond dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Ik hoop ook weer ongeveer zwanger te zijn als mijn jongste ander half is. Maar goed zoals ik al zei het moet ons gegeven zijn. Ben je al meteen weer doorgegaan met klussen of wil je even wachten? 
Mamske - schreef op 08-03 om 10:59
Hey maman,
ik ben nog steeds aan het wachten op mijn eerste menstruatie. Ik weet dat ik 24/25 januari een eisprong gehad heb, heb 22/1 een controle bij de gyn gehad die me kon zeggen dat er een follikel op springen stond dus heb ovulatietestjes die ik nog liggen had gebruikt om te kijken of het klopte, 24januari positieve test gehad, maar werd niet gevolgd door een menstruatie en ook niet door positieve zwangerschapstest. Vorige donderdag terug op controle moeten gaan bij de gyn omdat de menstruatie uitblijft, ze kon een heel mooi verdikt baarmoederslijmvlies zien maar wilde toch even dat ik mijn bloedwaarden liet controleren. Vrijdag mocht ik dan bellen voor de uitslag en er was te zien dat ik een nieuwe eisprong gehad had, maar wanneer kon ze niet zeggen. Nu moet ik dus wachten tot 16/3 om te kijken of ik mijn menstruatie krijg. Heb ik ze volgende vrijdag nog niet gehad moet ik weer op controle want zou kunnen dat mijn lichaam in en soort van menopauze terechtgekomen is dan. Het is dus momenteel nog afwachten, maar wij hopen snel terug zwanger te zijn, wie weet ben ik nu wel zwanger zonder het te weten, maar daar ga ik niet vanuit want zou mezelf alleen maar gek maken nu. Ik wil nu enkel (hoe zot iedereen me ook zal vinden) mijn menstruatie krijgen zodat ik weet dat alles weer in orde is.
MamaN - schreef op 14-03 om 19:16
Nou ik vind het niet zo gek hoor dat je graag je menstruatie nu wilt hebben. Dat is dan toch een soort van bevestiging dat het weer klopt allemaal. Dat had ik ook naar mijn miskraam. Hoop ook voor jullie dat je snel weer zwanger bent! 
tinkerbel - schreef op 15-03 om 13:23
hey wij gaan ook voor een 3de kindje
we hebben al een zoon van 8 en dochter van 6 nu in ronde 3
MamaN - schreef op 21-03 om 20:05
Spannend!! Ik hoop dat het snel raak is voor jullie! Hebben jullie twijfels gehad waarom wel of waarom niet een derde? Of bewust voor een bepaalde leeftijdsverschil “gekozen” ( heb je natuurlijk niet zelf altijd voor het zeggen) Tussen jullie oudste zit het zelfde leeftijdsverschil als mijn kindjes zo te zien.

Liefss
Mamske - schreef op 22-03 om 15:50
Hoi,
ik heb ondertussen weer nieuwe controles gehad bij de gyn, heb 1,5d bloedverlies gehad (gespreid over 2dagen, eerst 1 volledige dag, dan 1,5dag niks en dan weer 0,5dag wel) Omdat ik het niet vertrouwde moest ik bloedonderzoek laten doen en dag nadien bij de gyn geweest. Mijn bloedwaarden waren goed, hormonen stonden op een punt dat je zou hebben vlak na een menstruatie. En op de echo was te zien dat mijn baarmoeder op hetzelfde punt stond, de rede dat er zo weinig bloedverlies geweest is kon mijn gyn ook niet aanhalen.
Wij zouden dus nu terug in actie kunnen schieten en hopen dat er snel een derde kindje komt.
tinkerbel - schreef op 22-03 om 17:48
Eigenlijk altijd gezegd na de 2de het is genoeg we hebben een jongen en een meisje dus waarom nog een derde we werken ook beide full time plus men man is smorgens altijd rond 5u al weg 
Dus kids smorgens klaarmaken en naar school doen is voor mij en savonds ze terug oppikken is ook merendeels voor mij 
2 jaar geleden had ik al eens  een zwak momentje dat ik toch nog een 3de wou maar daar was manlief niet over te spreken toen 
Nu in januari onverwachts zwanger en wonder boven wonder ik had schrik voor men man zen reactie maar hij wou dit nu echt wel tot men grote verbazing nu mocht het niet zijn en is het op 5 weken misgelopen 
Hij wou direct opnieuw proberen maar tot nu toe is het nog niet gelukt 
En denk wel dat hij er nu voor te vindenis omdat de kids hier ook al 8 en 6 jaar zijn 
Als we er 2 aan kunne waarom dan geen laaste 3de kleine wonderje 
MamaN - schreef op 22-03 om 19:58
Mamske, mijn eerst menstruatie was ook anders dan ik gewend was na mijn miskraam. Ik had meer oud bloed 1/2 dagen en het doorzetten naar helder bloed zoals normaal kwam maar niet. Toch was dit mijn menstruatie de maand erop was ik weer zwanger! Ik hoop dat het voor jullie ook zo snel gaat en je meteen weer zwanger mag zijn. Goed klussen hihi.

Jeetje tinkerbel zo zie je maar he hoe een gebeurtenis je ineens ergens totaal anders kan laten denken. In dit geval voor bij je man. Ik heb zelf twee jongens en mocht de derde een meisje zijn is dat leuk maar een jongen is net zo welkom. Terwijl ik altijd de voorkeur had voor een meisje voordat mijn oudste geboren werd. Ik vraag me af of de kriebels na een derde, als dat ons gegund is, weg zijn Haha. Of dat we het dan weer hebben over een vierde. Jongste is overigens 7 maanden dus ik wacht sowieso tot eind dit jaar met het stoppen van de pil.
tinkerbel - schreef op 28-03 om 14:05
hey dames
hier is het zo ver vandaag nod al enkele dagen lichte testen en gisteren bloed laten prikken
resultaat hcg net geen 60 dus ik ben zwanger van ons 3de boeleke
MamaN - schreef op 29-03 om 15:03
Ohhh wat leuk!!! Van harte gefeliciteerd! Hoe voel je je? 

Liefss
tinkerbel - schreef op 29-03 om 15:27
Dank je wel en eigenlijk heel goed hoor weinig of geen klachten tot hier toe juist smorgens met vlaagjes wat misselijk  maar meer niet 
MamaN - schreef op 29-03 om 21:49
Oh mooi, en ja ik merkte het al bij mijn tweede je bent ook minder bezig met je zwangerschap want je hebt een gezin die je afleid. Wanneer heb je je eerste echo?

Liefss
kruimel - schreef op 29-03 om 22:38
Hooooi!!

Wij gaan ook voor een 3e kindje! Wij hebben 2 dochters (3 jaar en 1,5jaar) uit december2014 en augustus2016.. deze beide meisjes zijn met hulp ontstaan, ik kan niet op de normale manier zwanger raken ivm PCOS.
Ik had liever wat minder leeftijdsverschil gehad tussen nr2 en 3 maar omdat ik eind vorig jaar mijn baan verloor hebben we het even uitgesteld. 26 april hebben wij de eerste afspraak bij de fertiliteitsarts en hoop ik meteen mijn medicijnen mee te krijgen om te mogen beginnen. Ik zie er heel erg tegen op maar heb er ook wel heel veel zin in!
tinkerbel - schreef op 30-03 om 06:40
Maman
 heb nog niet gebeld ga dinsdag eerst nog eens een bloed test laten doen om te zien of het hcg wel goed oploopt en als die goed is dan ga ik bellen  
Ben beetje onzeker door die miskraam in januari op 5 weekjes 
MamaN - schreef op 08-04 om 16:20
Jaa dat begrijp ik.. ik bleef zowat de hele zwangerschap van mijn tweede onzeker omdat het daarvoor mis was gegaan. Maar toch af en toe wel los kunnen laten om te genieten want we hebben het niet zelf in de hand. Op naar een eerste goede echo die je hopelijk wat gerust stelt! 

Liefss
MamaN - schreef op 25-10 om 13:58
Heey dames,

Hoe gaat het met jullie allemaal? Allemaal op en top zwanger zie ik hihi. Ben stiekem wel een beetje jaloers hoor!! Ik wil het liefst na volgende maand stoppen met de pil. Manlief is nog niet heel duidelijk over of ie dat nou wel of juist nog niet een goed idee vind Maar ik vind 2 jaar ertussen toch wel echt leuk. Ik ben sinds juli weer 25 uur per week aan het werk. Merk dat het allemaal wel druk is maar toch het loopt allemaal wel waardoor ik denk hey een derde kan hier makkelijk bij. In mei gaat de oudste naar school en dan kan de jongste gemixde opvang met peuterspeelzaal.. stel je voor het is ons gegund en ik ben meteen zwanger dan weer heerlijk verlof in de zomer.. ook geen gedoe met de zomervakantie van de oudste. Oke ik ben echt aan het dromen en dan vooral over dit soort praktische dingen hihi.

Lopen jullie tegen dingen aan waarvan jullie denken oh dat word lastiger of leuker met een derde?

Weten jullie al of jullie een jongen of een meisje krijgen? Of houden jullie het een verassing, ook leuk bij een derde

Liefsss
tinkerbel - schreef op 25-10 om 18:26
Hier is het een jongen en voor 2 april uitgerekend , 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kriebels voor 3e kindje, wie nog meer? ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan