Herhaalde miskramen - Zwanger worden forum

sweet - schreef op 23-03 om 00:28
Ik ken jouw verhaal van een ander topic.
Ik heb in augustus na 10 weken zwangerschap te horen gekregen dat het kindje gestopt was met groeien na 9 weken en een paar dagen. De dag voordat ik gepland zou worden voor curretage is het spontaan gekomen. En vorig weekend met 6 weken, miskraam nummer 2
Wij hebben nog geen gezond kindje helaas, en ben dan ook bang dat het aan ons ligt. Ik heb dit met de verloskundige besproken en zij vertelde dat er 99,9% kans was dat wij twee keer dikke pech hadden. Echter kon het geen kwaad om onderzoeken te laten doen. Ik heb maandag ochtend een afspraak met de huisarts hierover. 
Bij de eerste miskraam werd gezegt dat er maar een hele kleine kans was dat het een tweede keer mis zou gaan, toch horen wij bij die hele kleine kans. Dusja waarom zou ik nu niet bij die 0,1% horen.
Ik ben blij dat wij snel zwanger kunnen raken. Nu het zwanger blijven nog.
Sterkte linda 
36 antwoorden en 28996062x bekeken
Good vibes only - schreef op 23-03 om 10:27
Ja, dat is precies mijn gedachten. Percentages zeggen niets meer. Bij mij zeggen ze ook steeds dat het waarschijnlijk gewoon 'pech' is. En de vorige keer hadden we een kloppend hartje bij 7+5 en bleek het bij 10 weken toch mis te zijn gegaan bij 9 weken... Die kans is ook maar 2%. Maar je kan dus gewoon bij dat lage percentage zitten. 

Ik merkte dat ik ook wat verdrietig was dat ik maar beperkt blij was met de positieve test de laatste keer. Ik wil gewoon heel gelukkig zijn met een zwangerschap, maar de angst overheerst en zorgt voor een soort vlakheid. 'Eerst maar eens zien of het goed gaat.'

Moest vandaag eigenlijk naar de verloskundige, maar ik heb het norovirus, dus ga het proberen te verplaatsen. Doodziek sinds gisteren, pff!
sweet - schreef op 23-03 om 17:19
Dat hadden wij ook. Een goed kloppend hartje met 8.1 en toen zei ze inderdaad dat de kans dat het nog mis ging wel heel erg klein was, maar toch is een week later het hartje gestopt.  
Ik begrijp het, ik kon de blijheid ook niet toelaten, ook al had ik het toen pas 1 keer meegemaakt. De angst zit gewoon in je hoofd. Uiteindelijk liet ik de blijheid toe en toen ging het mis. Ben nu al angstig voor als ik weer een positieve test in handen heb, bij wijze van spreken.
Oei dat is minder. Veel beterschap, en hopelijk heb je snel een nieuwe afspraak !
Molly - schreef op 23-03 om 20:44
Hi dames, 
Volgens mij had ik jullie verdrietige verhaal ook al ergens anders gelezen hier 
Vorige week Cytotec (hel) en vanochtend echo ter check in het zkn gehad, gelukkig schoon genoeg, dus niet nog een curettage. Ik kreeg bijgaande mee, vond ik wel fijn om even te lezen.
Gelijk ook even 5 buisjes bloed laten afnemen voor wat onderzoeken, niet alles kan meteen worden gecheckt, moet eerlijk zeggen dat ik niet eens precies weet wat ze nu gaan checken (iig dat homocysteine en nog wat zaken). Chromosoomonderzoek doen we nog niet (denk wel als we nu weer een mk zouden krijgen).
Uitslag zal wel ongeveer 3 wkn duren van wat vanochtend is ingeleverd. Oh ja, waren nog geen eiblaasjes te zien, dus nog even geduld, maar niet erg, want voel me nog aardig gesloopt van de afgelopen 1,5 week. 
https://www.nvog.nl/wp-content/uploads/2018/02/HERHAALDE-MISKRAAM.pdf
Molly - schreef op 23-03 om 20:47
En inderdaad blij zijn met een positieve test zal er niet meer inzitten... Dat had ik nu nl ook al na de 1e keer miskraam 
len - schreef op 24-03 om 18:00
Dames wat verdrietig allemaal ...
Ik heb met mijn ex man twee fantastische kinderen van 12 en 9 jaar.
Ondertussen ben ik met mijn huidige partner 4,5 jaar samen , hij heeft geen kinderen en in september 2015 besloten de pil in de prullenbak te doen . November al een positieve test, en na drie dagen veel bloed en stolsels.. helaas miskraam ..
In 2016 heb ik nog 3 vroegtijdige miskramen gehad en ik hoor alleen maar van de gynaecoloog dat we pure pech hebben..
Inwendige echo liet geen gekke dingen zien.

We hebben samen besloten om na de laatste miskraam onze kinderwens in de kast te zetten...
Het doet zeer...ik ben 35, mijn vriend 39.. ik had nog zo graag gewild maar psychisch trek ik het niet meer en mijn vriend is er klaar mee.. het vertrouwen is weg.

Ik hoop zo meiden dat jullie niet opgeven.  En hopelijk een mooi wondertje voor jullie allemaal 
sweet - schreef op 25-03 om 11:34
Molly en ien, ook hele verdrietige verhalen  bedankt voor de link molly, ga het ook is doorlezen, ik heb helemaal niets mee gekregen. 
Lin95 zoveel miskramen zijn ook echt heftig. Knap dat ze gewoon door is gegaan. Ik heb er twee achter elkaar gehad en heb nu gezegt als het de derde keer weer mis gaat hoeft het voor mij niet meer. Het geeft zoveel verdriet. Maar dat begrijpen jullie allemaal wel. 
Nu vond ik mijn vroege miskraam minder heftig dan mijn eerste miskraam met 10 weken. Maar ik vind het leven echt oneerlijk soms. Gisteren weer een zwangerschaps aankondiging gezien toen ik facebook opende, ze is 8 weken zwanger en heeft een kindje van 8 maanden. Ik had nu 7 weken zwanger geweest.
Ik geloof echt dat het met een reden gebeurt, en dat het voor het kindje beter is. Maar dat maakt het niet minder pijnlijk helaas. 
Ik hoop dat het ons allemaal snel is gegunt  en dat alles dan goed blijft gaan. En dat we ons ook niet te veel zorgen maken en toch blij kunnen zijn en kunnen genieten. Dat word voor mij de moeilijkste opgave.
Good vibes only - schreef op 29-03 om 13:54
Thanks Molly, ik ga die folder lezen!
Wat heftig Ien! Wellicht als er wat tijd overheen is gegaan? Het is zo heftig, maar het hoeft niets te betekenen. Het kan altijd nog een keer goed gaan.

Ik heb dinsdag een echo gehad. Het was helemaal schoon, maar ik heb wel een cyste achter mijn baarmoeder. Die staat los van de miskramen, maar willen ze wel even in de gaten houden.

3 mei kunnen we pas terecht in het ziekenhuis helaas. Maar dan gaan ze verder onderzoek doen naar de miskramen. Ze noemde als voorbeeld dat het een genetische fout kan zijn bij mijn man en dat dat alleen in het jongens-gen zit. Dat we daarom wel een gezonde dochter hebben en het daarna steeds mis is gegaan. Ik ben benieuwd. We mogen wel gewoon door gaan met proberen, dus een hopelijk ben ik voor die tijd al gewoon lekker zwanger!
Good vibes only - schreef op 01-04 om 19:48
Hoe lang duurde het bij jullie totdat je menstruatie weer op gang kwam? 
Ik wil er iets minder mee bezig zijn, dus geen temp of ovulatietesten, maar merk wel dat ik het lastig vind dat ik geen idee heb wanneer mn NOD is!
sweet - schreef op 01-04 om 22:48
Bij mijn miskraam in augustus kwam mijn eerste menstruatie na precies 6 weken. Was toen 10 weken zwanger.
Nu ben ik pas 2 weken na de miskraam, omdat ik maar 6 weken was hoop ik dat het nu wel wat sneller op gang komt eigenlijk.
---- - schreef op 02-04 om 09:56
Ik heb wel een bevalling gehad dan, maar dan wel met 18 weken en mijn ms kwam na precies een maand en 5 dagen. Maar dat werd wel een miskraam. En nu verwacht ik mijn ms 11 april, dus precies een maand na de miskraam (eisprong 28maart met ovu testen vastgelegd).
Dus kortom ca. een maand bij mij, 2 keer. 
Molly - schreef op 02-04 om 10:13
Ja, daar zit ik ook wel een btj mee...
Na curettage op 28-12 (vruchtzakje was ik op 13-12 al verloren) had ik een weekje mini bloedverlies, toen een week niets en daarna een week mega ongesteld met aardig wat krampen (geven ze ook vaak aan dat de 1e ongesteldheid na mk wat heftiger kan zijn). 12 jan was toen 1e dag laatste menstruatie, dus dat ging toen weer lekker snel, maar helaas 12-3 weer dus mk. 
Vorige week do had ik KV zs test gedaan en dat was nog een tuurstreepje maar gelukkig. Dus ik dacht mooi dan ga ik weer met de ovu testen in de weer en die zijn echt al dagen veel te positief vind ik zelf... (want ik denk niet dat ik eisprong kan hebben, verlies nl nu na 3 wk nog af en toe bloed en soms nog wat krampen vandaar dat ik denk dat de hele boel nog niet op gang kan zijn en dag na de KV test was ik bij de gyn voor check of het schoon was na de Cytotec, was schoon genoeg, maar ze zei ook dat ze nog geen eiblaasjes zag zitten). 
Merk wel dat ik er behoorlijk onzeker van wordt. Wil het gewoon weten  
Denk dat mijn lichaam nog behoorlijk in de war is. 
Molly - schreef op 02-04 om 10:17
En eind volgende week ga ik t zkn even bellen of er al uitslagen binnen zijn van een paar bloedonderzoeken die zijn gedaan, ben benieuwd, maar zal wel niets uit komen.
De gyn gaf toen aan dat menstruatie normaal gesproken ergens tussen de 2 en 6 wkn weer op gang zou moeten komen. 
Good vibes only - schreef op 03-05 om 16:06
Molly, heb je al bloeduitslagen gehad?


Wij zijn vanmorgen in het ziekenhuis geweest.
Baarmoeder en eierstokken zagen er goed uit, dus dat is goed nieuws. Mijn cyste van vorige keer (vk had een echo gemaakt) was geen cyste maar een eiblaasje en die positieve test was dus toch echt een zwangerschap. Dat betekent dat ik in april opnieuw een vroege miskraam heb gehad, nummer 4 in een jaar. (maar die duidelijkheid is wel een opluchting!)

Nu voor chromosoomonderzoek bloed laten prikken, die uitslagen duren 3 maanden. Daarnaast is er een bloedstollingsonderzoek, maar daar moet ik nog minimaal 2 maanden voor wachten, omdat je niet zwanger mag zijn geweest. Dat onderzoek duurt in totaal een half jaar en daarin mag je niet zwanger zijn/worden/geweest zijn, dus we moeten er even over nadenken wat we daar precies in willen. De kans dat er ook echt iets uit komt is heel klein, maar als het wel zo is, is de kans op nog een miskraam wel groter. Lastige keuze dus of we nu die pauze al inlassen of bijv na de zomer en nog een poging doen. Want ze acht de kans dat het gewoon steeds pech is geweest het grootst.
Molly - schreef op 03-05 om 22:38
Hey Linda, 
Dat antifosfolipiden kan idd pas worden geprikt 9 of 10 wkn na miskraam. Het is nu iets van 7,5 wk geleden, en weet nog niet of ik die laat prikken. Was me er overigens niet bewust van dat dat nog zo´n lange nasleep heeft. Als ik nu weer een ei ga vinden, dan gaan we er wel weer voor. Chromosoomonderzoek hebben wij nog niet ingezet, maar kan begrijpen dat jullie dat nu wel hebben gedaan, dat hebben wij in ons hoofd zitten als t nu weer een keer mis zou gaan. 
Uit de homocysteine kwam ook niets, heb alleen via de huisarts nog wat vit laten checken omdat ik nog zo moe ben, mn B12 zat in grijze gebied, dus die ben ik btj ah opkrikken. Dus eigenlijk niets mis, ad ene kant fijn, maar soms ook niet  Hoeveel geduld moeten we nog hebben, de tijd gaat zo snel he.
En heb ook andere mama pillen gevonden, waar betere concentraties van alles inzit, die Davitamon is vast wel ok genoeg, maar wilde ff goede hebben .
Vind t wel echt mega spannend om weer te beginnen hoor... 
Succes met afweging maken! Ik ben ook niet meer piepjong, dus we zien wel wat er gaat gebeuren.  
Molly - schreef op 03-05 om 22:52
Ik zag je in NOD mei forum over die kinderaspirine, heb het ook overwogen omdat ik er veel goede berichten over las. Heb het eigenlijk nooit meer aan de gyn gevraagd. En heb je ook veel verhalen die je kunt vinden over tarwekiem- en teunisbloemolie. Heb ook nog zitten kijken naar acupunctuur van Gilles Stoop, mijn schoonzusje heeft daar gelopen, zaten in IVF traject, en is destijds gelukt. Met al dit soort dingen was ik net na de 2 mk super veel mee bezig en nu helemaal niet meer. Dus denk dat ik verder niets extra's ga doen nu, dan alleen die goede mamapillen.
Lastig he, want waar doe je nou goed aan
Good vibes only - schreef op 04-05 om 09:41
Ik heb ook een poosje teunisbloemolie gebruikt, mijn cyclus was daarna meteen stabiel. Misschien toeval, hoor. Daarna ook weer gestopt.

En ik heb toevallig vorige week informatie gezocht over acupunctuur. Denk dat ik dat wel wil proberen. Baat het niet dan schaadt het niet denk ik maar.

Ik heb hetzelfde, ik word in het najaar 35, dat klokje tikt ook gewoon door....
Molly - schreef op 04-05 om 20:34
Ik ben net 2 maanden 34, dus we liggen dicht bij elkaar, en als je nu ziet met deze 2 miskramen achter elkaar zijn we alweer 6,5 maand verder  daar schrik ik wel eens van.
Ga jij gewoon bij een acupuncturist bij jou in de buurt? Ik wilde 2 maanden geleden heel graag dan naar die Gilles, maar is niet zo heel handig tov mijn woonplaats. En daarna is t weer een btj uit mn hoofd verdwenen. 
Mss is t mn hoofd in t zand steken, maar heb ff geen puf om dr heel veel extra's voor te gaan doen, hoop gewoon dat ik weer een eisprong kan vinden en dan gaan we er maar weer voor  T slurpt allemaal wel bakken energie (ook omdat die mk steeds echt heel heftig zijn met een curettage en die walgelijke Cytotec pillen). 
Heb jij alweer zicht op je cyclus? Weet zo even niet meer hoe lang het bij jou geleden is. 

Molly - schreef op 04-05 om 20:55
Als ik dan zo t verhaaltje van Shir en de kinderaspirine lees in NOD mei dan ga ik toch weer twijfelen  Overweeg jij het nog?
Baby05 - schreef op 05-05 om 14:01
9 weken
Hoi dames.
Helaas val ik ook onder herhaalde miskramen.
Heb een ex gehad die me een keer black out sloeg en was zwanger. Die telt zgn. niet.
Daarna zwanger geraakt van een meisje is gezond ter wereld gekomen.
Nog een keer zwanger van een meisje en werd een doodgeboren kindje.
Verder een miskraam schat met 10 weken oud toen.
En vervolgens met mijn huidige man:
1 van 1-ling
1 van 2-ling
1 van 1-ling
1 van 3-ling
en dan nog van december vorig jaar 1 ling
Januari, maart allebei 1-ling
en nu ben ik weer zover dat ik 5 weken zwanger ben vorige week woendag, maar dat het volgens de vk (zonder een tweede echo, die krijg ik pas volgende week woensdag om 15.10 uur) een miskraam is... dus miskraam nummer 8.
De andere verloskundige zei mij dat als er weer een mk is dat we na moesten denken of we naar de gyneacologe doorverwezen moesten worden...

ik weet het niet meer ik ben het zat die miskramen. Dit duurt al vanaf 2014.
Ligt het aan mijn leeftijd (45j) of aan mijn man of tussen ons tweeën niet goed, ik weet het niet?
Good vibes only - schreef op 05-05 om 20:11
Wat heftig, Baby05! Ik ken je verhaal natuurlijk al een beetje. Begrijp ik nu dat je uiteindelijk 1 dochter hebt en de andere zwangerschappen mis zijn gegaan?

Ik zou inderdaad verder onderzoek laten doen bij de gyn. Misschien krijg je dan wat meer antwoorden op je vragen. 8 miskramen is wel echt heel veel, zo heftig!
Baby05 - schreef op 05-05 om 20:13
9 weken
Hoi Lin,
Ik heb 3 levende kinderen.
Weet niet misschien maar gewoon een punt erachter zetten nu.
Good vibes only - schreef op 05-05 om 20:42
Ooh, dan las ik het verkeerd! En dan van je huidige man of van je ex?

Lastige beslissing lijkt me dat. Die kan jij alleen maken. Jij weet hoeveel je nog aan kan en hoe groot je kinderwens is.
Baby05 - schreef op 06-05 om 08:37
9 weken
Niet van mijn huidige man.
Ja is zeker lastig ...
Je zet me aan het denken lieve Linda.
De kinderwens is groot dat wel.
Molly - schreef op 06-05 om 10:08
Jeetje Baby05 wat n verdrietig verhaal  Wens je heel veel sterkte en wijsheid toe in je beslissing! 

@Linda, hieronder een linkje, ze zitten in Rdam en Utrecht. 
https://acupuncturist.nl/specialisme/miskramen/

Ik loop nu verder niet meer bij de gyn, dus kan daar niet overleggen over de kinderaspirine. Ga jij dat op eigen houtje slikken? T kan wat scherp zijn voor je maag dacht ik ergens te lezen, maar ik slik al omeprazol (maagbeschermer) dus daar zou ik niet echt last van moeten krijgen. Heb nu ook een btj zo iets van baat t niet, dan schaadt t niet. Had daar toen na mk 1 al wel aardig wat verhaaltjes over zitten lezen (en dat ze vooral in België geven ze deze wel gemakkelijker, want er zijn wetenschappelijke onderzoeken geweest, waar t nut niet uit is gebleken, maar ja als ik dan weer al die verhaaltjes lees....) . Zou me nu dan weer ff moeten inlezen in of ik er zelf aan kan komen, welke mg en vanaf wanneer en tot wanneer je zou kunnen slikken. 
Good vibes only - schreef op 06-05 om 10:15
Ik zit ook bij de Facebookgroep 'herhaalde miskramen' en daar zitten veel ervaringsdeskundigen. 
Je zou het gewoon op eigen houtje kunnen slikken of even kunnen overleggen met je huisarts?

Je moet dan de kinderaspirine hebben, 1x per dag, dat is een hele kleine dosis. En je kunt beginnen zodra je zwanger bent, maar er zijn er ook die beginnen na hun eisprong en dan weer stoppen als ze ongesteld worden.
Over wanneer weer te stoppen heb ik verschillende verhalen gehoord. Van na de innesteling (dus een week of 8), tot aan wel 20 weken...
Maar wellicht kan ik dat aan de verloskundige vragen zodra ik zwanger ben.
Molly - schreef op 06-05 om 10:33
Ja, ad huisarts vragen had ik al aan zitten denken, daar moet ik binnenkort toch weer heen omdat ik weer even moet bloedprikken omdat mijn leverwaarden te hoog waren. Ik kan altijd ook nog mn eigen vk bellen, die mocht ik altijd nog bellen. 
Voor nu ben ik btj blij, want mn ovu test had zojuist eindelijk weer eens een iets meer zichtbaarder streepje dan de afgelopen tijd  Dus dan zou ie mooi netjes in de tijd zitten! Duim, duim 
Good vibes only - schreef op 06-05 om 12:28
Wat toevallig, mijn leverwaarden waren ook iets verhoogd! Ik moest na 6 weken opnieuw bloedprikken, dat is nu ongeveer. 
Wat fijn van de ovulatietest. Ik wilde ze niet doen, maar ik had gisteren opeens weer wat bloedverlies en steekjes rechtsonder, dus toch eentje geprobeerd. Was negatief. Zou 'm ook pas over een week moeten hebben, dus ik wacht rustig af.
Molly - schreef op 06-05 om 21:21
Wel idd toevallig dat t bij jou ook wel iets verhoogd is. 
Was bij mij per toeval, want was algemeen bloedonderzoekje ingezet door de huisarts, omdat ik nog steeds zo moe ben. Die leverwaarden hadden dan weer niets met mn moeheid te maken zei ze, dus mocht me er niet druk over maken, want de lever is zo'n complex orgaan, kan met eten te maken hebben, had ook veel medicijnen geslikt de laatste maanden door de buikpijn. En ben niet de enige in de fam met iets hogere waarden. 

Wat hadden ze er bij jou over gezegd?
Hoop voor je dat je cyclus gewoon netjes blijft oppakken nu! 
Good vibes only - schreef op 07-05 om 08:54
Bij mij was het ook toeval. Ik wilde ook een algemeen onderzoek omdat ik me zo moe en energieloos bleef voelen. Ze zeiden eerst dat er niets uit was gekomen, toen belden ze terug dat mijn leverwaarden iets verhoogd waren, maar dat ik me geen zorgen hoefde te maken. En dan 6 weken later nog eens prikken om het te monitoren.

Ik las op internet dat het ook door stress kan komen. We hebben nogal een stressvol jaar achter de rug, dus zal me niets verbazen. Ben benieuwd hoe het nu is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Herhaalde miskramen' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan