Man is aseksueel, zwanger worden - Zwanger worden forum

Pippa (Gast) - schreef op 27-04 om 10:05
Hey,
Mijn man en ik hebben een enorm grote kinderwens, en we hebben beide ook al meer dan een jaar het gevoel dat we er echt 'klaar' voor zijn. Alleen is mijn man aseksueel.
Niet dat hij volledig geen affectie wilt/geeft, we knuffelen heel veel en praten ook heel open met elkaar, alleen de echte daad om zo maar te zeggen, daar schrikt hij echt van af. Als hij ook maar denkt dat hij dat echt moet doen klapt hij volledig dicht.
Ik ben zelf niet aseksueel maar ik vind het geen probleem dat mijn man dat wel is. Hij geeft mij zo veel liefde en geborgenheid dat ik alles heb wat ik nodig heb bij een man. Alleen willen dus echt wel een kindje samen, en dat is natuurlijk niet evident zo.
Ik heb al veel gelezen over bijvoorbeeld zelf inseminatie, maar ik kan me indenken dat dat voor mijn man ook erg stresserend en misschien zelfs wat beschamend is (we hebben er ook over gesproken samen). Dus we hebben beslist om een afspraak te maken in een fertiliteitskliniek. Eens horen wat de opties zijn.
Ik vind het heel belangrijk dat wij ons kindje kunnen maken op een manier dat we ons beide er goed bij voelen, voor de volle 100%. Ik wil hem dus echt niet gaan forceren om, zeg maar, tóch 'de daad' te doen, als hij zich daar niet goed bij voelt.
Ik weet alleen niet in hoever de fertiliteitscentra's in ons geval willen helpen.
Is er iemand die daar meer over weet of ervaringen heeft die ons kunnen helpen?
12 antwoorden en 28530975x bekeken
Falca - schreef op 27-04 om 15:11
Ik zou eerder een met een therapeut gaan praten die gespecialiseerd is in problemen rondom sexualiteit. Waar komt het vandaan dat je man dichtklapt op het moment dat de daad gedaan zou kunnen worden? Is hij bijvoorbeeld zo onzeker geworden dat hij hem niet omhoog krijgt en zich daar voor schaamt? Dat zijn dingen waar je mee geholpen kunt worden. 
Ik denk maar dat is mijn eigen vermoeden dat een fertiliteitskliniek je ook door gaat sturen als het probleem psychologisch is en niet lichamelijk. 
Anoniem (Gast) - schreef op 27-04 om 15:35
Hey,

Bedankt voor je reactie
Het probleem is helemaal niet psychologisch. Mijn man is gewoon aseksueel, wat wilt zeggen dat hij helemaal geen behoefte aan seks. Het wordt psycholohisch als ik hem zou gaan 'verplichten' van toch seks te hebben vanwege onze kinderwens.
Hij wilt nu eenmaal geen seks, je moet het zien als een soort geaardheid. Je stuurt een lesbisch koppel met een kinderwens toch ook niet naar een therapeut?
Falca - schreef op 27-04 om 16:48
Dat is waar. 
skybles - schreef op 28-04 om 10:39
Hoi pippa,
Win hebben ook een tijd ZI moeten doen en kater zijn wij via een IUI traject in het Zkh zwanger geworden.

Hoe dan ook moest mijn man toch echt wat in een potje bijdragen. A-seksueel of niet, dat is voor elke man ongemakkelijk. Het blijft een stomme verplichting waarbij je ook nog eens onder druk staat. Toch werd het steeds makkelijker. Juist omdat we onze eigen standaarden van wat we ‘normaal’ vinden moesten verleggen (dit doe je al snel als je kinderwens steeds groter wordt).

Mijn advies is om toch alvast thuis ook te gaan proberen. Laat hem alleen  (of huist niet als hij dat prettig vind) en geef hem het gevoel dat het echt niet uitmaakt als het even niet lukt. Want als het niet lukt probeer je de volgende keer gewoon weer. 

Succes in ieder geval!
Pippa (Gast) - schreef op 07-05 om 10:42
Hey Skybles,
Bedankt voor je berichtje, het doet ons beide echt goed om te lezen dat we niet alleen zijn, en dat ziekenhuizen inderdaad willen helpen! Mag ik vragen of het om een Belgisch of Nederlands ziekenhuis gaat?
En gewoon over de procedure, waar beginnen ze in het ziekenhuis mee?  We mogen midden juni naar het ziekenhuis, en ook al is dat al over een maand, op dit moment lijkt dat nog eeuwen te duren! We zijn enorm nieuwsgierig!
skybles - schreef op 07-05 om 14:15
Wij waren in een Nederlands ziekenhuis. De procedure zou ik kunnen uitleggen maar om eerlijk te zijn denk ik dat het bij jullie wel iets anders zal verlopen. 

Wij werden namelijk maar niet zwanger op de natuurlijke weg en dan gaan ze allemaal testen doen.

Ik vermoed (maar pin mij er niet op vast) dat ze vooral gaan kijken naar de mogelijkheden voor jou vriend. Hopelijk hebben ze een goede oplossing waarbij hij toch zijn bijdrage kan leveren op een natuurlijke weg. Ik denk dat ze jullie daarom misschien toch wel eerst doorverwijzen naar een seksuoloog  . Wellicht heeft die tips om het voor hem makkelijker te maken.

Pas als dat echt niet werkt zouden ze heel misschien overstappen op een medisch traject. Dan hebben we het denk ik over een pesse of messe? Maar dat zijn wel wat extremere ingrepen en daarom vermoed ik dat ze eerst zullen willen om het eea op een natuurlijke weg te proberen.

Probeer wel sterk in je schoenen te staan. Ik kan mij voorstellen dat niet elke gyneacoloog begrip kan tonen voor mensen die aseksueel zijn. Mochten jullie juist zo iemand treffen, dan zou ik echt verder proberen te zoeken naar iemand die wel begrip heeft. Dat praat namelijk een stuk makkelijker.

Oh en ik snap dat juni heel ver weg lijkt, maar het komt vast sneller dan je denkt.

Heel veel succes 
Pippa (Gast) - schreef op 13-06 om 16:15
Even een update, voor mensen die dit lezen en misschien hetzelfde voorhebben
Het ziekenhuis was super begripvol en wou ons ook direct helpen.
Ze hebben direct een aantal tests gedaan waar uit kwam dat het voor ons op de natuurlijk manier nooit echt gemakkelijk geweest zou zijn. Niet dat dat echt uitmaakte, ze wouden ons sowieso helpen met IUI. Na een aantal mislukte IUI's door onze medische problemen zijn we overgestapt op IVF/ICSI, en momenteel in onze 4de maand zwangerschap.
Pippa (Gast) - schreef op 09-04 om 01:08
Laatste update, ons wondertje is begin januari geboren ??
starz - schreef op 09-04 om 22:49
Gefeliciteerd Pippa,
Ben super blij voor jullie dat jullie via deze weg een wondertje in jullie armen hebben. 
Liefs Starz
skybles - schreef op 10-04 om 10:20
Oh wat ontzettend fijn voor jullie pippa! Geniet v elkaar
Jewels (Gast) - schreef op 03-08 om 15:53
Hoi Pippa,
Ik zit in dezelfde situatie. Welk ziekenhuis ben je geweest? Hoe zijn ze aan het zaad van je man gekomen?

Groetjes
Anoniem (Gast) - schreef op 07-08 om 11:51
Sofia of Didi (betekent meisje in het Arabisch) 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Man is aseksueel, zwanger worden' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan