Ervaring met vakantie ver land - Zwanger worden forum

Irisss (Gast) - schreef op 17-06 om 00:26
Hoi meiden,
Ik ben benieuwd naar jullie mening en eventueel jullie ervaring hiermee.
Wij hebben een kinderwens en die is afgelopen maanden ontzettend sterk geworden. Daarbij komt ook dat ik 8 meiden om mij heen heb die zwanger zijn of net zijn bevallen. Niet dat door andere je wens versterkt maar je gaat er toch meer mee bezig zijn, en al helemaal als je het zo dichtbij meemaakt. Soms iet wat ‘jaloersmakend’ maar dan wel in positive zin...
Nou ben ik begin dit jaar ( dacht februari) gestopt met de pil en voel me hierbij super goed! Nooit last van hormonen gehad tijden de pil, maar ik merk toch dat ik beter in mijn vel zit of het zit tussen me oren... en ik heb stuk minder last van mijn ongesteldheid nu ik gestopt ben met de pil, wat ik toch wel vreemd vind, want eerste instantie ging ik eraan juist om de hevige klachten.. herkenbaar? Nu vloei ik amper en totaal nergens last van, vreemd haha. 
Nu heb ik netjes elke maand cylcus van 26/28 dagen heel blij mee.. maar nu komt het ik ga augustus op vakantie naar thailand, en ik ben recent naar de ggd geweest om een herhalings inenting te halen en advies te vragen ivm onze kinderwens. Helaas is er in azie het zika virus aanwezig, wellliswaar  nihil in thailand maar ze adviseren me toch rekening mee te houden om niet zwanger te worden. Mmm domper, maar uiteindelijk blij dat ik nog niet zwanger ben, en we zullen nu tot die tijd veilige seks hebnen om Zwangerschap te voorkomen doormiddel vsn condooms en geen pil meer, aangezien ik me hierbij toch wel heel prettig voel..
Dit is voor mij wel een domper, ik heb onwijs zin in mijn vakantie samen, en ik ga geen risico lopen tot die tijd maar ben wel erg geiriteerd ofzo baal hier echt van want eenmaal ga je ervoor en wil je het ook!
Nu is het zo dat ik vaker verre reizen heb gemaakt en de mensen bij de ggd redelijk veel aandikken naar ons nederlanders, er wordt geadviseerd om minstens een maand na thuiskomst niet proberen zwanger te worden voor een vrouw en voor een man 2maand.... en jullie snappem hier ga ik toch niet mee akkoord..  er zijn bloedtesten en die kunnen we afnemen na enig doordrammen...
Ik heb zoiets van ik wil geen risico lopen, en laat het op me afkomen daar ter plekke en kijk de toestand daar wel, en beslis dan wat we gaan doen, ook dan na de vakantie, of ik wacht nog een 3maand na de vakantie voor extra zekerheid, of ik doe de bloedtesten afnemen of we het virus bij ons hebben gehad....
Maar dit dilemma is drama, want ik weet van zoveel zwangere die de hele wereld overgaan niks aan de hand, bevolking wereldwijd heeft ook van de 10 kinderen 9 normaal... ik moet net zoals vele van jullie geduld hebben maar ik vind dit echt moeilijk.. pffff
Iemand ervaringen mee en iemand die me advies kan geven?
Ggd is heel beschermend en streng, maar de rest van de wereld in andere continenten zijn ook gewoon normaal op enkele gevallen na...
Liefst raak ik morgen nog zwanger maar vind dit zo lastig..
Wat vinden jullie?

Hoop graag iets te horen

Veel liefs 
Iris die zin heeft in vakantie maar ook weer niet haha
30 antwoorden en 3373460x bekeken
Happy girl (Gast) - schreef op 17-06 om 07:24
Ik wist niet eens dat er in thailand zika was?
Ik zou me er nooit vragen bij gesteld hebben om eerlijk te zijn maar nu je het weet, zit je er natuurlijk wel mee...
Ik heb ook nooit inentingen voor thailand gehaald...
Ik weet niet wat ik in jouw plaats zou doen. Zoals ik me nu voel, zou ik het persoonlijk niet kunnen opbrengen om mijn kinderwens op te bergen voor een vakantie maar dat is ieder voor zich...
Ik hoop dat je er uit geraakt...
Tooby - schreef op 17-06 om 07:30
31 weken
Je gaat in augustus al..dat is over 7-11 weken. Het is niet zo dat je nu een jaar moet uitstellen toch? Als je graag naar thailand gaat en kan gaan, doe dat nu, want zodra er kinderen zijn duurt het heel lang voordat je er weer heen kan (tenzij je je kind meeneemt).
Anoniem (Gast) - schreef op 17-06 om 11:10
Geen inentingen voor thailand?
Ze maken gebruik van categorien, en thailand zit nog net in 3 nihil. Plek waar wij heen gaan is geen malaria en hoogswaarschijnlijk geen zika.
Maar wat tooby schrijft helemaal gelijk... bent ee de hele dat mee bezig en twijfelt pfff
Anoniem (Gast) - schreef op 17-06 om 12:29
Thailand zit in categorie 2, net nog gekeke omdat wij naar amerika gaan als ik zwanger ben en dat zit in categorie 3. Zika virus heb ik eerlijk gezegd bijna niks meer over gehoord de laatste tijd, je meot doen waar jij je goed bij voelt. Wij gaan ook gewoon, er zijn zo weinig mensen getroffen op de hoogtepunt (2016) van zika in amerika. Denk dat de kans dat je in nederland iets anders oploopt wat gevaarlijk is( bv ik aanraking met kids met 5de ziekte)  net zo groot is als dat je wordt gestoken door een zika mug. Nu is thailand categorie 2 dus iets "erger", maar denk dat het reuze meevalt.. maar dat is hoe ik denk. Jij bepaalt uiteindelijk he!
Anoniem (Gast) - schreef op 17-06 om 15:44
Ja klopt categorie 2 ja .. nog net
Jaa ik zie zoveel zwangere dames overal en nergens op vKantie niks aan de hand.  Maargoed ik denk dat het gewoon aanzie daar, ik denk niet dat ik bij thuiskomst nog is 4maamden ga wachten haha.. welke vrouw kan dat nou.
Als je gezond en wel thuiskomt en niet ziek wordt, heb je ook niks opgelopen, laten we dat maar hopen dan...  en duimen dat we ‘gauw’ geluk hebben 
Maar jeetje zeg wat is het moeilijk om hier niet mee bezig te zijn zeg...
Tooby - schreef op 17-06 om 16:12
31 weken
''Als je gezond en wel thuiskomt en niet ziek wordt, heb je ook niks opgelopen, laten we dat maar hopen dan... ''
1 op de 5 mensen krijgt klachten, dat betekent dus dat 4 op de 5 mensen geen klachten heeft, maar wél het zika virus.
Mja als je wél het virus krijgt, kan je het jezelf dan vergeven dat je niet een paar maandjes langer hebt gewacht? Sowieso is het advies 1 á 2 maanden te wachten erna, niet 4 maanden, dus dat valt wel mee.
Vergelijk het een beetje met bijvoorbeeld alcohol drinken of roken vóór de zwangerschap of het eten van rauw vlees tijdens de zwangerschap..zou je dat ook doen? 

Tuurlijk is het klote om te moeten wachten, maar ik zou persoonlijk niet het risico willen lopen. Ik zou kiezen: Thailand of zwanger worden. Niet beide.
Dan zou ik kiezen voor Thailand, want als je zwanger bent is het een no-go, als je net bevallen bent is het een no-go en tenzij je je jonge kind voor een tijd alleen wilt laten bij je ouders (oid) zodat je op vakantie kan, kun je de eerste jaren niet op vakantie naar zo'n land. 
Tooby - schreef op 17-06 om 16:14
31 weken
(Even een extraatje, het niet eten van rauw vlees hoor je ook al te doen (niet te doen dus) als je zwanger wilt raken, inclusief de andere voedingsadviezen, aangezien de ziekte die je kan oplopen door deze producten, soms pas na weken/2-3 maanden kan openbaren. Hierdoor loop je dus alsnog risico.)
Merel - schreef op 17-06 om 21:01
Eigenlijk is het makkelijk; er is EEN risico. Aan jou om te bepalen hoeveel risico je wenst te nemen! 
Anoniem (Gast) - schreef op 18-06 om 13:56
Bedankt tooby, je hebt helemaal gelijk
Bij thuiskomt laten we ons testen. En ik moet ook niet zo moelijk doen, maar is best lastig..
En de vakantke die we gaan maken is ook erg leuk,  dat van rauw vlees wist ik inderdaad niet, maar goed om te weten 
En roken is voor mij echt een no go. Dus ik snap wat je bedoeld????
Tooby - schreef op 18-06 om 14:00
31 weken
Ja het is ook zeker lastig, kan ik me echt wel voorstellen! Ja roken is sowieso slecht, het eten van rauw vlees alleen als je er ook ziek van wordt, mja dat risico wil je dus niet lopen (net zoals met het zika).
Ik denk dat je een verstandige keuze maakt haha, maar het is helemaal aan jullie, bedoel..er zijn gezonde babies ter wereld gekomen van moeders die rookten tijdens de zwangerschap, maar toch, beter voorkomen dan genezen!
Anoniem (Gast) - schreef op 18-06 om 23:49
Jaa dat is ook zo maar roken tijdens een zwangerschap vind ik echt heel dom...  en risico lopen tot zika virus ook...
Weetje alles gaat Altijd goed. Maar wij zullen net die gene zijn.... en dan had ik het kunnen voorkomen. En vergeef je het jezelf niet.
Toch bedankt voor het reageren is altijdfijn als het even weer wordt bevestigd dat ik gewoon GEDULD moet hebben en mijn/onze tijd wel komt.  Tijd zat... ( voor ons dan )
Merel - schreef op 19-06 om 08:36
Precies!
Sophie (Gast) - schreef op 11-07 om 15:00
Wij gaan in september op huwelijksreis naar Bali. Ook daar is jaaaren geleden het zikavirus vastgesteld. Echter komen deze beesten eerder voor in de broes en niet in de resorts. Wij gaan het dus gewoon wagen. Ik ben wel goed voorbereid, heb muggenspray met 50% deet. We zien wel, de kans is toch groot dat we de eerste maanden nog niet zwanger zullen zijn.
Anoniem (Gast) - schreef op 12-07 om 00:10
@Tooby wat je schrijft over rauw vlees is niet helemaal waar, sowieso is het zo dat als je het eenmaal al hebt gegeten (in de jaren voordat je zwanger wilde worden) je immuun bent voor deze bacterie.
Daarnaast heb je de eerste maanden nog helemaal geen bloedband met het kindje, natuurlijk moet je als je zwanger bent (zodra je een positieve test hebt) niet het risico willen nemen, maar het is echt onzin dat je al meteen MOET stoppen zodra je zwanger wilt worden helaas wordt ook niet iedereen binnen een paar maanden zwanger (meer mensen niet dan wel) dat kan ook jaren duren ;-) natuurlijk is het je eigen keus hoe jij er mee om gaat, maar pas op dat je er niet te veel mee bezig bent ;-) werkt niet echt in je voordeel ;-) 
Tooby - schreef op 12-07 om 00:26
31 weken
Nja ikzelf hoef me niet zoveel aan te passen, maar ze zeggen dat zwangere vrouwen sowieso een slechtere weerstand hebben, bloedband of niet, en het gaat niet om maanden gelukkig maar wel om weken. Natuurlijk is niet iedereen gelijk zwanger maar als je daar vanuit gaat dan zou je ook niet 4 weken vóórdat je gaat beginnen aan proberen, foliumzuur hoeven te nemen.

Het is ook echt maar een advies, iedereen moet het zelf weten. Er zijn zat vrouwen die gewoon alles blijven eten, ook tijdens zwangerschap.
Ikzelf kan me niet voorstellen dat iemand zich vol eet aan rauw vlees haha vandaar dat ik dacht (misschien zit ik fout he) dat stoppen met rauw vlees, niet zo'n grote aanpassing zou moeten zijn.
Grotendeel stopt ook met alcohol, zou dan ook niet moeten uitmaken (juist minder haha).
Anoniem (Gast) - schreef op 12-07 om 06:34
Jij schrijft letterlijk: rauw vlees hoor je ook al niet te doen als je zwanger wilt worden ;-) daarmee veroordeel je dus mensen die het wel doen.
Heb zelf een gynaecoloog gesproken, omdat wij dus al in ronde 24 zitten inmiddels, en doen heeft gezegd dat zolang je nog niet zwanger bent je ook niet hoeft te leven als een zwangere, je kunt nu nog genieten van een stukje vlees (als je daar van houdt).
Er zijn genoeg vrouwen doen pas later er achter komen dat ze zwanger zijn en dan bijv met de feestdagen wat carpaccio hebben gegeten, maar in de eerste weken is dit niet schadelijk omdat er nog geen bloedband is dus je kunt de bacterie dan sowieso niet over dragen.
Zo heb ik zelf ook een moestuin, ook dat ligt onder vuur voor mensen die zwanger zijn, niet dat ik zwanger ben, maar dat heb ik ook nagevraagd aan de gynaecoloog en die zei gewoon lekker de tuin houden als het jou rust geeft, en als je eenmaal zwanger bent kun je je laten testen op de bacterie, als dan blijkt dat ik hem al heb gehad ben ik immuun en kan ik de rest van de zwangerschap gewoon een moestuin houden (zolang ik het fysiek aankan natuurlijk).
Iedereen moet natuurlijk helemaal zelf weten wat ze eten/drinken voordat ze zwanger zijn, en met roken en overmatig alcoholgebruik maak je gewoon je eigen lichaam kapot dus dat kun je sowieso beter niet doen ;-
Maar @Tooby probeer niet voor anderen te bepalen wat ze wat ze wel of niet moeten doen, en niet bang te maken met dingen die niet wetenschappelijk onderbouwt zijn ;-)
Tooby - schreef op 12-07 om 06:53
31 weken
Ik veroordeel helemaal niemand. Zeggen dat ik vind dat iets wel of niet hoort, wilt niet zeggen dat ik degenen die anders doen, veroordeel.

Ook zeg ik heel duidelijk in mijn bericht dat men ZELF moet weten wat ze doen..dus waarom je herhaalt dat ik moet proberen niet voor mensen te bepalen wat ze moeten doen, snap ik niet.

Ik zei letterlijk: " Het is ook echt maar een advies, iedereen moet het zelf weten.  "

Nogmaals:

Het is MIJN mening.
IK pas het al wel aan.
Ik veroordeel NIEMAND die een andere keuze maakt.
Dus zeg niet dat ik probeer te beslissen voor anderen wat ze doen, als ik dat nergens heb gezegd. Mensen lezen teveel tussen de regels, im als autist lees wat er staat en als er staat "iedereen moet het zelf weten" dan bedoel ik..dat iedereen het ZELF moet weten, letterlijk, geen bijbedoelingen, geen sarcasme, geen veroordelingen..niks.

Hopelijk is dat duidelijk.

Tooby - schreef op 12-07 om 06:55
31 weken
En ik geloof jouw gynaecoloog (en anderen) wel hoor, ik bedoel ook niet dat ze verkeerd zit, ik zeg alleen dat ik persoonlijk er wel al rekening mee houdt obv de informatie over ziektes, duur en incubatietijd. IKZELF wil geen enkel risico nemen.
Ik zeg niet dat anderen dat dan wel doen, ik zeg alleen dat ik wel zo ver ga en als een zwangere leef.
Hopelijk accepteer je dat ook gewoon.

Nogmaals..echt waar, iedereen moet het zelf weten. Ik veroordeel niemand.
Tooby - schreef op 12-07 om 07:00
31 weken
Zo vind ik ook dat men moet stoppen met alcohol drinken. Veroordeel ik ze dan? Nee hoor, helemaal niet.
Zo bedoelde ik het dus. Ik wil niks op mensen aandringen want mensen kunnen echt wel zelf nadenken. De een zegt het ene, de ander zegt het andere, iedereen heeft verschillende ervaringen en meningen en dat is OKÉ, gelukkig maar! Anders is het ook zo saai he haha  
anoniem (Gast) - schreef op 12-07 om 07:16
In jou eerdere bericht veroordeel je wel mensen die rauw vlees eten voordat ze zwanger zijn, en dat terwijl dit helemaal geen kwaad kan (volgens de artsen), natuurlijk heb je ook zwangeren die dingen eten/drinken die risicovol zijn dat zou ik zelf ook nooit doen ;-) 
Hoop voor jou dat je snel zwanger zult raken,  En een tip : maanden waarin je geen gemeenschap hebt gehad tijdens de vruchtbare periode officieel geen ronde omdat er geen kans is op een zwangerschap, natuurlijk is het een maand die voorbij is gegaan maar die moet je eigenlijk niet meetellen als ronde ;-) 
Tooby - schreef op 12-07 om 07:22
31 weken
Ik tel persoonlijk alles mee als ronde. Moet ik mij nu ook veroordeelt voelen omdat ik het wel doe, ookal zeg jij dat het niet hoort?
Ook snap ik echt niet waarom je nog steeds zegt dat ik mensen veroordeel, ondanks dat ik zeg dat ik dat NIET doe.
Kan je quoten wáár ik dat precies doe? In welke zin zeg ik "die mensen veroordeel ik"? Dat jij,het veroordelend vindt overkomen is een verschil met of het veroordelen is. Ik veroordeel niemand, dat zeg ik nu..geloof dat dan gewoon.
anoniem (Gast) - schreef op 12-07 om 07:32
@Tooby: in de zin van het niet eten van rauw vlees hoor je ook al niet te doen als je zwanger wilt worden ;-).
Dat is mensen veroordelen die het wel doen, ook al schrijf je dat er niet achter ;-) 
En dat over de rondes geef ik je enkel als tip ;-) Omdat er helaas mensen zijn die te vroeg naar het ziekenhuis gaan waardoor mensen die echt lang bezig zijn/hulp nodig hebben onnodig lang op wachtlijsten moeten staan ;-) maar hoop uiteraard voor jou dat je niet in de medische molen hoeft te komen.
Tooby - schreef op 12-07 om 07:35
31 weken
Zo raar he, als ik advies geef dat iets wel/niet hoort, dan veroordeel ik iemand, maar als jij mij een tip geeft over dat ik iets doe dat niet hoort, dan veroordeel je natuurlijk niet?
Adviseren/mening geven (zonder te zeggen dat je diegene veroordeelt) is NIET hetzelfde als veroordelen.

Iedereen die zich veroordeeld voelde vanwege mijn opmerking ("je hoort te stoppen met rauw vlees eten als je een kinderwens hebt"), mijn excuses daarvoor, ik veroordeel jullie echt niet en zo heb ik het nooit bedoelt.
Ik hou het hierbij, het is mijn mening en net zoals iedereen hun mening mag hebben, mag ik dat ook. Nogmaals, ik veroordeek niemand dus hou aub op met zeggen dat ik dat wel doe, want dat is gewoon vals gedrag.
Fijne dag.
Beagle - schreef op 12-07 om 10:57
Laten testen is waarschijnlijk de beste optie als je terug komt. begreep dat destijds het advies na vakantie risico land 1-2j niet zwanger worden was. maar mogelijk verkeerd onthouden en was het 1-2mnd. Of het is alweer aangepast haha

Anoniem, zoals ik het lees geeft tooby een advies en vind het niet veroordelend overkomen. Ik heb ook dingen gegeten tijdens de zwangerschap waarvan ik niet wist dat niet mocht.dus wel fijn als andere mensen dingen tippen, aan mensen zelf of ze wel of niet iets mee doen
Reis (Gast) - schreef op 12-07 om 12:35
Je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik heb de afgelopen 12 maanden aardig wat afgereisd (oa Thailand) en heb een gezond kleintje in mijn buik.
Je kunt er zelf ook voor zorgen dat je niet/zo min mogelijk gestoken wordt door muggen. Neem deet mee of koop bij de 7-eleven lokaal muggenspul. Gebruiken voor het gaat schemeren. 
Gaan jullie echt de jungle in? Of blijf je op het strand/eilanden? Groot verschil. 
Ik zelf vind het allemaal bangmakerij, er worden dagelijks honderden/duizenden gezonde kinderen geboren in Thailand. Maar zoals ik al begon: je moet doen waar je je prettig bij voelt. Ik ben zwanger geworden op vakantie, heb daar gegeten en gedronken wat ik wilde. Ik voelde mij daar goed bij, mijn lichaam blijkbaar ook want de ontspanning en lol die ik daar gehad heb heeft er wellicht wel voor gezorgd dat ik zwanger raakte. 
Merel - schreef op 12-07 om 15:24
Tooby, waarom ga je in discussie met iemand die als anoniem zich aanmeldt?
Tooby - schreef op 12-07 om 16:08
31 weken
Ja dat snap ik ook niet Merel hahaha soms denk ik niet zo helder na blijkbaar  
Dankjewel Beagle! 
Anoniem (Gast) - schreef op 16-07 om 23:39
Hee @reis gast
Ik ben het helemaal met jou eens met je bericht, ik vind het ook Llemaal erg overdreven en zowizo het hele gedoe hier met nedsrlandsrs wij moeten ons overal voor enten en hebben totaal gewn weerstand. Echt zwak volk om het maar evenzo te zegge... met deze mug ben ik ook wel beetje dat ik denk joh hoevaak hoor je het en het is officieel nier bewezen dat het 100% door de mug komt. Nou heb ik wel besoten het gewoon niet te doen of op te gokken, maar vind wel dat wij zelf beslissen hoelanf wij thuis wachten.. we gaan bijna en ga er goed van genieten, ik bekijk het bij thuiskomst wel, zijn we beide even fit dan gaan we gewoon gelijk los haha.  Ben ik ziek geweesr op vakantie of mijn partner dan ziekke we uit en laten we ons testen.  Denk dat het vrij overdreven wordr maarja... we nemen her maar voor wat het is
Anoniem (Gast) - schreef op 16-07 om 23:42
Wat net schreef was ik irisss snoniem oeps haha

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaring met vakantie ver land' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan