Leegte - Zwanger worden forum

Jozefien (Gast) - schreef op 06-12 om 13:04
Hallo allemaal
Situatieschets: gestopt met de pil vanaf februari 18. Vanaf juni proberen zwanger te geraken met ovulatietesten. Tot op heden geen succes. Deze maand had ik echt een beetje hoop want mijn menstruatie kwam later, maar tevergeefs. 
Vorige maand heb ik met een bloedafname mijn hormonen laten controleren. Dit was allemaal in orde. 
Ik ben elke maand vrij regelmatig. 
Ik begrijp niet waarom het maar niet wil lukken. Ik drink niet veel alcohol, ik eet normaal (gezonde dingen aangevuld met af en toe snoep en frieten), ik sport, ik slaap genoeg, ik heb nooit gerookt of drugs gebruikt. Ik voel me echt leeg omdat het niet wil lukken.
Zijn er nog vrouwen die zich zo voelen? Hoe kan ik hier best mee omgaan? 
Jozefien.
4 antwoorden en 93508x bekeken
Clautjuh - schreef op 06-12 om 13:32
Je bent pas 5/6 maanden bezig, ik begrijp de wens en ik herken het ongeduld hoor. Maar de meeste stellen worden binnen het jaar zwanger. Dus je kans word steeds groter. Hoe vaak hebben jullie sex rondom je eisprong? Het beste is om de dag. Zo blijft de sperma kwaliteit optimaal. Spermacellen leven meerdere dagen in jouw baarmoeder dus er ligt dan altijd wat op de loer als jouw ei springt. 
En leeft je partner net zo gezond als jij? Want het kan net zo goed aan de sperma kwaliteit liggen he. Maar maak je vooral nog niet te druk, 5/6 maanden is heel normaal om nog niet zwanger te zijn. 
Jozefien (Gast) - schreef op 06-12 om 13:47
ja mijn partner sport veel, drinkt weinig en eet hetzelfde als mij. Hij rookt ook niet. 
Ik weet dat het maar 6 maanden is, maar iedereen rondom mij wordt zwanger. Ik ben wel blij voor hen, maar het voelt toch altijd een beetje pijnlijk. Zeker omdat iedereen ook constant vraagt waarom we nog geen kinderen hebben. Ik lach het dan meestal weg en zeg dat we nog tijd hebben. (We zijn allebei 29)
Vorige cyclus hebben we heel vaak seks gehad, al vanaf de week voor de eisprong. Eerst om de dag. En dan ook De dag van de positieve ovulatietest en de dag erna.
Ik vraag me constant af of er geen onderliggende problemen zijn, vandaar dat de dokter al een bloedtest heeft afgenomen. Want ze doen dit normaal pas na een jaartje vertelde ze me. 
Nog wat afwachten zeker en duimen op meer geluk begin 2019. :-) 
Clautjuh - schreef op 06-12 om 17:57
Ja joh, je bent nog jong zat ! Ik heb mijn laatste dochter, nu 11 weken, op mijn 39 ste gekregen. Probeer niet naar de omgeving te kijken. Je weet nooit hoe lang andere erover hebben gedaan die nu een kind krijgen. En probeer ook te genieten van het oefenen. Dan is het misschien wel sneller raak dan je denkt. Succes !
ninic (Gast) - schreef op 07-12 om 15:21
Ik snap heel goed dat het rot is dat het nog niet is gelukt. ook al ben je nog niet zo heel lang bezig het is toch spannend en je wilt zo graag dat het lukt en het liefste nu.
wij zitten nu in ronde 16 en ik moet zeggen dat ik af en toe ontzettend ongeduldig ben.
ook ik leef gezond en rook niet en drinken heel soms een drankje en sport., je zou denken dat het dan zo raak moet zijn.. maar helaas.
ik voel me ook steeds leeg zeker als ik voel of weet dat het weer niet is gelukt.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Leegte' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan