Leegte - Zwanger worden forum

Jozefien (Gast) - schreef op 06-12 om 13:04
Hallo allemaal
Situatieschets: gestopt met de pil vanaf februari 18. Vanaf juni proberen zwanger te geraken met ovulatietesten. Tot op heden geen succes. Deze maand had ik echt een beetje hoop want mijn menstruatie kwam later, maar tevergeefs. 
Vorige maand heb ik met een bloedafname mijn hormonen laten controleren. Dit was allemaal in orde. 
Ik ben elke maand vrij regelmatig. 
Ik begrijp niet waarom het maar niet wil lukken. Ik drink niet veel alcohol, ik eet normaal (gezonde dingen aangevuld met af en toe snoep en frieten), ik sport, ik slaap genoeg, ik heb nooit gerookt of drugs gebruikt. Ik voel me echt leeg omdat het niet wil lukken.
Zijn er nog vrouwen die zich zo voelen? Hoe kan ik hier best mee omgaan? 
Jozefien.
10 antwoorden en 2221508x bekeken
Moedertjuh - schreef op 06-12 om 13:32
Je bent pas 5/6 maanden bezig, ik begrijp de wens en ik herken het ongeduld hoor. Maar de meeste stellen worden binnen het jaar zwanger. Dus je kans word steeds groter. Hoe vaak hebben jullie sex rondom je eisprong? Het beste is om de dag. Zo blijft de sperma kwaliteit optimaal. Spermacellen leven meerdere dagen in jouw baarmoeder dus er ligt dan altijd wat op de loer als jouw ei springt. 
En leeft je partner net zo gezond als jij? Want het kan net zo goed aan de sperma kwaliteit liggen he. Maar maak je vooral nog niet te druk, 5/6 maanden is heel normaal om nog niet zwanger te zijn. 
Jozefien (Gast) - schreef op 06-12 om 13:47
ja mijn partner sport veel, drinkt weinig en eet hetzelfde als mij. Hij rookt ook niet. 
Ik weet dat het maar 6 maanden is, maar iedereen rondom mij wordt zwanger. Ik ben wel blij voor hen, maar het voelt toch altijd een beetje pijnlijk. Zeker omdat iedereen ook constant vraagt waarom we nog geen kinderen hebben. Ik lach het dan meestal weg en zeg dat we nog tijd hebben. (We zijn allebei 29)
Vorige cyclus hebben we heel vaak seks gehad, al vanaf de week voor de eisprong. Eerst om de dag. En dan ook De dag van de positieve ovulatietest en de dag erna.
Ik vraag me constant af of er geen onderliggende problemen zijn, vandaar dat de dokter al een bloedtest heeft afgenomen. Want ze doen dit normaal pas na een jaartje vertelde ze me. 
Nog wat afwachten zeker en duimen op meer geluk begin 2019. :-) 
Moedertjuh - schreef op 06-12 om 17:57
Ja joh, je bent nog jong zat ! Ik heb mijn laatste dochter, nu 11 weken, op mijn 39 ste gekregen. Probeer niet naar de omgeving te kijken. Je weet nooit hoe lang andere erover hebben gedaan die nu een kind krijgen. En probeer ook te genieten van het oefenen. Dan is het misschien wel sneller raak dan je denkt. Succes !
ninic (Gast) - schreef op 07-12 om 15:21
Ik snap heel goed dat het rot is dat het nog niet is gelukt. ook al ben je nog niet zo heel lang bezig het is toch spannend en je wilt zo graag dat het lukt en het liefste nu.
wij zitten nu in ronde 16 en ik moet zeggen dat ik af en toe ontzettend ongeduldig ben.
ook ik leef gezond en rook niet en drinken heel soms een drankje en sport., je zou denken dat het dan zo raak moet zijn.. maar helaas.
ik voel me ook steeds leeg zeker als ik voel of weet dat het weer niet is gelukt.
Laurake86 - schreef op 17-12 om 22:33
Ik begrijp je volkomen. Ik ben ook nog niet lang bezig (sinds augustus) en ga nu naar ronde 5. Maar het wringt wel dat het bij sommigen meteen lukt en bij ons dan nog niet. Ook hier vrij regelmatige cyclus en positieve ovutesten sinds vorige maand (daarvoor nooit positieve test gehad)... Ik heb sowieso in februari mijn jaarlijkse afspraak bij mijn gynaecologe dus dan ga ik al eens navraag doen. Mijn zus had endometriose dus kans is er dat ik dat ook heb..  Ik blijf wel hopen voor een spontane bevruchting. Geef de moed niet op, je bent niet alleen en ook al heeft het bij ons wat tijd nodig, onze tijd komt nog wel 
Anoniem (Gast) - schreef op 17-12 om 23:40
Het komt echt goed! 
Anoniem (Gast) - schreef op 19-12 om 16:16
Herkenbaar!! Ik was elke maand zooo verdrietig uit eindelijkduurde het 14 maanden
Lies - schreef op 19-12 om 18:26
Ik voel me wel eens schuldig hoe snel ik zwanger raak.
Maar ik weet ook dat mensen om mij heen al 2 tot 5 jaar bezig zijn! Weet er staat normaal minimaal een jaar voor..... 
Het troost niets... maar weet heb geduld!
Anneke (Gast) - schreef op 13-01 om 15:42
Ook ik herken jullie gevoel, het is heel frustrerend als de mensen rond je direct zwanger waren. En het is wss idd zo dat mensen die er langer over doen het niet aan de grote klok zullen hangen. Wij zijn nog maar 3 maanden bezig voor ons eerste kindje, en hier is het ook telkens een teleurstelling als ik mijn maandstonden krijg. Mijn cyclus loopt wel regelmatig en mijn hormonen zijn goed, dus dat is al ergens een geruststelling, maar toch blijf ik bang dat er ergens iets mis is.
FiFi - schreef op 23-01 om 14:45
13 weken
Hey Jozefien, 
Ik denk dat het niet uitmaakt hoe lang je bezig bent. Eenmaal je hebt beslist om voor een baby te gaan wil je liefst zo snel mogelijk zwanger worden. Ik heb toch nog geen enkele vrouw horen zeggen: Ik hoop dat ik niet van de eerste ronde zwanger ben ... 
Ik zit zelf nog maar in de 2de ronde, maar elke ronde extra is er eentje te veel
Ik zeg dit uiteraard met alle respect naar de dames die al veel langer bezig zijn! Ik hoop voor iedere vrouw die zwanger wil worden dat het zo snel mogelijk gebeurt.
Ik bedoel gewoon dat of je nu 2 rondes of 20 rondes bezig bent, elke ronde extra er eentje te veel is naar je eigen gevoel
Hopelijk mogen we allemaal snel een positieve test in handen hebben

FiFi xx 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Leegte' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan