Zwanger worden maar het lukt niet - Zwanger worden forum

Babygirll84 - schreef op 28-12 om 22:15
Hallo allemaal, 

Mijn vriend en ik hebben een kinderwens. Mijn vriend is 35 jaar oud en ik ben 34 jaar oud. Ik ben sinds september 2017 gestopt met de NUVA ring. Sinds november 2017 zijn wij aan het "proberen" zwanger te worden. Dat wil zeggen vanaf die tijd hebben we het losgelaten en wilden we er voor gaan. Het is niet zo dat we echt op uur en tijd vrijen, we laten het een beetje op zijn beloop en zien wel waar het schip strand. We vrijen ongeveer 2 a 3 keer per maand. Ik heb wel een app gedownload sinds die tijd waarin ik mijn cyclus bijhoud. Volgens de app hebben we wel meerdere keren op het juiste moment gevreeën, echter nog steeds niet zwanger. Nu dus ongeveer 13 maanden bezig. 
Ik begin mij nu wel een klein beetje zorgen te maken. Ik vraag mij af of dit normaal is? Houden jullie wel bij wanneer jullie vruchtbare periode is en vrijen jullie bewust ook op die momenten? Kan het zijn dat het daarom bij ons langer duurt en is het dus heel logisch/normaal dat we nog niet zwanger zijn? Mijn cyclus is niet heel regelmatig. ongeveer tussen de 25 en 33 dagen. Vaak wel 28 dagen, maar lang niet altijd. 
Wellicht zijn er meer mensen met dit "probleem" en willen jullie ervaringen delen? Ik hoef niet perse stel op sprong zwanger te worden. Mocht het nog even duren is dat prima. Ik vraag me nu wel steeds vaker af of er niet iets mis kan zijn en het wellicht verstandig is om naar de ha te gaan? 
Dank je wel alvast :-)  
24 antwoorden en 25238430x bekeken
Tooby - schreef op 28-12 om 22:36
2 a 3 keer per maand vrijen is niet erg veel, hierdoor kun je héél makkelijk je kans missen.

Ikzelf heb met ovulatie testen getest wanneer ik ovuleerde, maar we gingen wel ongeveer 1,5 week na het begin van mijn menstruatie, aan de slag om de dag en op de dag van ovuleren ook. 
Als je cyclus wat wisselend is, raad ik echt aan om ovulatie testen te doen en echt te vrijen (als dat lukt) op de dag dat de test positief is; 24-48 daarna springt je ei namelijk en daarná ben je eigenlijk al te laat.
Het kan goed zijn dat het daarom wat langer duurt, zeker met 2-3x per maand, dat is niet erg veel.
Babygirll84 - schreef op 28-12 om 22:39
Dank je wel voor jouw reactie. Dat is wel een geruststelling voor mij. Ik heb een keer een paar dagen een ovulatietest gedaan op het moment dat ik dacht dat ik mijn ovulatie had. Zonder resultaat. Wellicht dan toch meer monitoren en met ovulatietesten aan de gang.... 
Tooby - schreef op 28-12 om 22:45
Je kunt, in mijn mening, het beste gewoon goedkopere testjes nemen zoals van de kruidvat of etos (action ben ik zelf niet tevreden over), die laten een lijntje zien ipv een smiley (zoals clearblue). Aan de lijntje kun je dan opzich wel zien of het eraan zit te komen of net is geweest. Op die manier kun je beslissen om even een dag over te slaan (als het wit is of heeeeel licht) of dat je de dag erna gewoon weer test.
Beste is om de bijsluiter goed door te lezen, daar staat ook wanneer je kan beginnen met testen (ik zou gewoon je kortste cyclus aanhouden). 
Mocht je dit 3 maanden hebben gedaan en nog geen resultaat, ook met meer vrijen niet (optimaal zaad is met om de dag vrijen vanaf ongeveer 5-6 dagen voor je ovulatie) dan zou ik zeker naar de huisarts gaan.
Moedertjuh - schreef op 29-12 om 00:07
Idd, ovulatietesten gebruiken. Hier vreeën we sowieso wel dagelijks maar rond de eisprong om de dag. Als je kortste cyclus 28 dagen is dan begin je volgens mij op dag 10 met ovutesten maar dat moet je even lezen in de gebruiksaanwijzing. Bij ons vrij snel resultaat. Duurt het toch langer dan zou je eens kunnen overwegen om langs de huisarts te gaan. Als je al lang bezig bent is dat wel een volgende stap. 
Ess20 - schreef op 29-12 om 03:25
Wij zijn in ronde 1 zwanger geraakt. Wat ik gedaan heb is eigenlijk vanaf dag 5 in mijn cyclus dus na mijn menstruatie vrijwel elke dag sex gehad. Niet omdat we een kinderwens hadden maar omdat we daar samen van houden Resultaat is dus nu dat ik zwanger ben. Ik heb zelf wel de action ovulatie testen gebruikt die maand puur om te kijken hoe en wat. Ik had ze niet echt nodig want heb toch elke dag sex gehad. Probeer anders na je menstruatie tot ongeveer dag 20 om de dag sex te hebben ALS dat mogelijk is natuurlijk. Wie weet helpt het! 
Babygirll84 - schreef op 29-12 om 10:28
Dank jullie wel. Ik denk dat we gewoon niet vaak genoeg vrijen en dan is de kans natuurlijk een stuk kleiner om zwanger te raken.  Ik denk dat mijn verwachtingen gewoon niet juist waren/zijn. 
Limo - schreef op 29-12 om 10:32
Ik kwam er dmv ovulatietesten pas achter dat mijn eisprong later was dan de app aan gaf. Daarna snapte ik ook al snel waarom het bij ons niet lukte. Ik raad ze je echt aan!
Seerte - schreef op 29-12 om 13:12
Hey. Je geeft aan dat je een onregelmatige cyclus hebt. Het is verstandig om vaker per maand of zelfs week te vrijen omdat je eisprong ook onregelmatig is. 
Ik had bijvoorbeeld vorig maand ewn eisprong dat was door een echo en bloedtest bevestigt, terwijl volgens de app het een week eerder zou zijn. 
Apps zijn daarin niet erg betrouwbaar met een onregelmatige cyclus. Het beste is je slijm in de gaten te houden
Babygirll84 - schreef op 29-12 om 15:27
Dank jullie! Ja de app lijkt me ook niet heel betrouwbaar hierin, volgens mij is het ook niet altijd zo dat je op de 14e dag je eisprong hebt. Inderdaad maar eens met ovulatietesten aan de gang. Eens kijken of daar iets uitkomt. Ik ben wel heel benieuwd. 
BabyBoo - schreef op 29-12 om 18:50
Wij hebben dit probleem ook. Zijn ook eerst begonnen zoals jij nu bezig bent. Nu ben ik dmv ovulatietesten de eisprong aan het bepalen. Die kan ik wel vinden. Ook ben ik bij het ziekenhuis geweest en ziet alles bij mij er goed uit. Ook wij vrijen niet zo vaak. Het is ook nog niet 1 keer gelukt. Nu aanstaande januari laten we het zaad van mijn vriend controleren.
Babygirll84 - schreef op 29-12 om 20:33
@Babyboo Vervelend zeg! Je gaat je toch dingen afvragen, ook al hoeft er niks aan de hand te zijn. Dat begin ik nu te krijgen tenminste. Ik vraag me dan af of iedereen het zo doet zoals wij, of dat de meeste echt meteen er vol voor gaan zeg maar en op de juiste momenten vrijen..... 
Ik ga in ieder geval ook aan de slag met ovulatietesten, ik kon toen mijn eisprong niet vinden maar heb het ook maar 1 cyclus gebruikt.... Dan zien we daarna wel weer verder. Ik ben ook nog bezig met een deeltijd studie. Dus het hoeft niet perse op zeer korte termijn. Natuurlijk is het wel meer dan welkom! 
BabyBoo - schreef op 30-12 om 00:40
Ja ik wil nu in ieder geval wel dingen uitsluiten, heb ook niet per se haast, maar je weet gewoon niet of het een keer gaat lukken. 
jozefien - schreef op 30-12 om 17:09
Wij begonnen ook eerst “ we zullen wel zien” maar al snel wilden wij er vol voor gaan en na enkele maanden met ovulatietesten begonnen.
 Ik vind wel dat dit de druk hoger legt, maar je weet natuurlijk beter of je op de juiste dagen geklust hebt. Tot nu nog geen succes en er zijn toch al dik 6 maanden met ovulatietesten verstreken. Hopelijk nu snel meer geluk want ik begin er een beetje ongelukkig van te worden. 
Veel succes allemaal. Dat 2019 een vruchtbaar jaar mag worden  
jozefien - schreef op 30-12 om 17:27
@Tooby, waarom niet tevreden over de testen van de action? 
Ik gebruik deze altijd vandaar mijn vraag
Besje - schreef op 30-12 om 19:39
Goed je cyclus bijhouden en vanaf dag 10 (dag 1 is de eerste dag van je menstruatie) om de dag vrijen tot dag 18 a 20. Dagelijks is niet aangeraden omdat de spermakwaliteit dan nog niet optimaal is. Succes is het na enkele maanden nog niets dan best even langs een arts.
Tooby - schreef op 31-12 om 07:33
@jozefien, bij mij persoonlijk gaf hij nooit een knal positief aan (of eigenlijk theoretisch gezien niet eens een positief). Ironisch gezien ben ik de maand dat ik die ovulatietesten gebruikte, wel zwanger geworden haha, maar het gaf wel onzekerheid. Het is dus erg persoonlijk, bij mij werkte de losse stripjes (dus niet in de plastic houder) erg goed, was zo duidelijk dat de lijn er zowat uitsprong haha.
Maranne - schreef op 31-12 om 09:25
Ik wil even reageren op het advies om niet iedere dag, maar om de twee dagen te vrijen ivm zaadkwaliteit. Volgens mijn gynaecoloog is dit een hardnekkige fabel! Als je man sperma moet inleveren voor onderzoek, moet hij een paar dagen sparen ivm zaadkwaliteit. Maar wanneer het gaat om zwanger worden, is het beter om iedere dag te vrijen rond je vruchtbare periode. Volgens mijn gynaecoloog zitten er zóveel goede zaadcellen in sperma, dat twee dagen achter elkaar vrijen nog altijd een betere kans geeft dan om de dag. Omdat er meer goede zaadcellen worden geleverd in die twee dagen achter elkaar, dan in die ene dag als je man eerst een dagje gespaard heeft. 
jozefien - schreef op 31-12 om 10:27
Maranne, ik heb inderdaad ook van mijn huisarts gehoord dat dit een fabel is. 
Moedertjuh - schreef op 31-12 om 10:34
Uiteindelijk maakt het niet uit want sperma blijft meerdere dagen leven dus ook met om de dag word je gewoon zwanger. Die methode heeft bij mij tot vier zwangerschappen geleid. Om de dag dus. En allemaal in 3/4 pogingen. 
Tooby - schreef op 31-12 om 22:31
@Maranne, het kan puur toeval zijn, maar de enige maand dat we het strict om de dag deden, was het raak haha. Maar ik geloof je wel hoor!

Besje - schreef op 31-12 om 23:32
Wij hebben 9 maanden zonder succes dagelijks geprobeerd rond de goede periode. En uiteindelijk 4x zwanger geworden door om de dag of om de twee dagen. Dus mss is het een fabel maar bij mij klopt hij wel. 
Ess20 - schreef op 01-01 om 02:48
Bij mij was het door iedere dag sex raak! Was ook gelijk 3 weken na stoppen met de pil zwanger dus zou niet weten of om de dag geholpen had 
stff48 - schreef op 01-01 om 06:27
De gyn raadde ons om de dag aan voor een betere spermakwaliteit  maar wat het beste is , wie zal het zeggen ? Het is ook een kwestie van wat geluk hebben denk ik .. & wij zijn dat geluk nog niet tegen gekomen ..
En ik zou persoonlijk ook niet alle dagen kunnen klussen door onze drukke jobs  maar dat is voor iedereen anders natuurlijk !
Fijne feesten
Xxx
Besje - schreef op 01-01 om 09:14
Inderdaad het hangt allemaal van geluk af. Er is maar 1 goede zaadcel nodig die de weg vindt. Stff48 hopelijk vindt je ook snel dat geluk!!! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden maar het lukt niet ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan