Prolactine waarde te hoog - Zwanger worden forum

Lady - schreef op 21-02 om 13:25
Zijn hier ook dames aanwezig waar hun prolactine waarde te hoog van is?
6 antwoorden en 1003142x bekeken
Anne79 - schreef op 22-02 om 22:14
9 weken
Hoi Lady,

Bij mij is mijn prolactine ook veel te hoog. Ik slik nu vanaf kerst Dostinex en dat helpt goed. Ik heb weer een cyclus. Heb inmiddels 1 menstruatie gehad en zit nu in mijn tweede ronde. 
Ik had verder totaal geen last van mijn te hoge prolactine waarde, het gooide alleen mijn cyclus compleet in de war.
Hoe zit dat bij jou?
Groetjes
Lady - schreef op 22-02 om 22:33
Heey Anne79.
Wat fijn dat je reageert!
Nou het gekke bij mij is.. ik heb een cyclus ik heb ook altijd een eisprong. Alleen was mijn eisprong veel later in de cyclus waardoor mijn cyclus heel lang was. Een cyclus van 41 dagen was niks.

Toen zijn we naar de Gyn in het ziekenhuis gegaan. Daar hebben ze bloed geprikt. En een inwendige echo gemaakt daar bleek uit dat ik verschijnselen had van pcos. Ik kreeg dus Clomid mee.. dit heb ik nu 2 rondes gebruikt. Netjes een eisprong, eitjes groeide goed en 2 cyclus van 35 dagen. 
Voordat ik met Clomid begon was mijn prolactine waarde 527. Beetje verhoogd maar niet zorgwekkend zei de gyn.. nu ben ik 2 rondes met clomid verder en hebben ze het weer geprikt.. nu was mijn waarde boven de 800. 
Ik moet gelijk stoppen met de Clomid en kan pas 25 maart bij de internist terecht.
Ik heb vandaag netjes mijn maandstonden gekregen.. een cyclus van 35 dagen. Lutaele fase van 15 dagen.. 
Maar de Gyn zegt dat de Prolactine mijn cyclus verstoord.. maar als je netjes een eisprong hebt en netjes een cyclus hebt van 35 dagen dan zie ik daar het probleem niet van.

Heb jij bijwerkingen van de medicijnen? En moest jij ook naar de internist? Hoe is dit bij jou gegaan ? En hoelang heeft het geduurd allemaal?
Anne79 - schreef op 23-02 om 10:54
9 weken
Heey Lady,
Dat is een heel verhaal zo. Ik weet ook niet waarom je met een cyclus toch aan de medicatie zou moeten. Mijn prolactine waarde was 6.5. Ik had soms helemaal geen cyclus, zat soms wel 3 of 6 maanden tussen. Ik had wel een eisprong maar dat was maar heel soms (ik merkte dat wel altijd aan mezelf). Door de verhoogde prolactine kloppen ook mijn andere hormoonwaardes niet. Misschien dat jij dat ook hebt en dat ze je daarom aan de medicatie willen hebben?
Mijn verhaal gaat al even terug. In mijn vorige relatie wilde we graag kinderen maar dat lukte maar niet. Ziekenhuis in en daar kwamen we erachter dat mijn prolactine te hoog was en mijn ex verminderd vruchtbaar was. Ik ben toen eerst aan de dostinex gegaan om een normale cyclus te krijgen wat redelijk snel gebeurde. Ik ben toen toch spontaan zwanger geworden alleen is dat helaas een miskraam geworden met 7 weken. Heel verdrietig maar ik wist wel dat ik zwanger kon worden. Helaas is die relatie toen overgegaan.
Nu in mijn huidige relatie hebben we ook een kinderwens. Ik ben inmiddels 39 dus de tijd gaat ook meespelen. We wilde het eerst op z'n beloop laten omdat ik vaak wel voel wanneer ik een eisprong heb. Vorig jaar Juli raakte ik wederom (zonder medicatie) zwanger maar ook dit werd helaas een miskraam. Daarna kwam er geen cyclus meer opgang en hebben we aan de bel getrokken bij de huisarts en mochten we meteen door naar het ziekenhuis. Omdat ik wist waar bij mij het probleem zou liggen zijn ze meteen in de prolactine hoek gaan zoeken en idd was deze weer veel te hoog. Inwendige echo gaf ook een beeld van pcos maar dat kan ook passen bij verhoogd prolactine. Bij mijn vriend zijn de zwemmers gelukkig helemaal goed. De gyn wil ook graag dat ik naar de internist ga om de oorzaak te achterhalen. Ik zit nog steeds te wachten op een afspraak. Gezien mijn leeftijd wilde de gyn alwel vast starten met medicatie. Ik heb de laagste dosis gekregen van 2 tabletjes in de week. Na 5 weken kreeg ik toen mijn menstratie waar ik heel blij mee was. Inmiddels nu dus ronde twee, ik zou volgend weekend dus weer mijn menstruatie moeten krijgen (wat ik natuurlijk niet hoop ) Zit nu dus op het wachtbankje. Heb vorig weekend mijn eisprong gehad dus we zijn heel hard aan het duimen nu.
Van de dostinex heb ik helemaal geen bijwerkingen gelukkig. Heb in het verleden ook wel eens parlodel gehad maar daar werd ik heel beroerd en duizelig van.
Hoop dat bij jou ook alles snel weer in orde komt zodat je ook een eerlijke kans gaat krijgen om zwanger te worden. Wel altijd fijn om een lotgenootje te treffen!
Liefs Anne
Lady - schreef op 23-02 om 20:49
Dat van jou is ook een heel verhaal..
Snap ik nou goed dat de Gyn jou deze medicijnen gegeven heeft? En dat je nu nog naar een Internist moet?

Dit doet de Gyn namelijk niet bij mij.. ik hoefde eerst niet meer bij haar te komen totdat de internist weer groen licht geeft.. dus ik neem aan dat ik medicatie krijg van de Internist. Ik hoop verder op geen onderzoeken ofzo.. het duurt al zolang en al die onderzoeken nemen nog meer tijd in beslag.. we zijn namelijk al 4 jaar bezig.. 1 jaar terug een mk gehad.. en we hebben een pracht dochter van 7 jaar. Ik ben bijna 28 jaar. 

Ik wil eigenlijks nog wel voordat ik naar een Internist ga een bloedonderzoek voor Prolactine.. net zoals de huisarts vermoed dat het van de clomid komt denk ik dat ook.. ik mag dan deze medicijnen ook deze maand niet gebruiken van de Gyn.. dus wil ik eens kijken als ik ze deze maand niet gebruik wat de waarde dan is.. omdat de waarde ook niet zo hoog was voordat ik met clomid begon.

Ik heb gisteren helaas mijn menstruatie gekregen.. 
Anne79 - schreef op 24-02 om 10:50
9 weken
Hoi Lady,
Balen dat je menstruatie er weer is. Het zou zo fijn zijn als hij weg bleef om de goede redenen. Je bent ook al een tijd bezig zeg. Ging het bij jullie dochter ook zo moeizaam?

Ik heb de medicatie idd van de Gyn gekregen. Hij heeft wel even kort overleg gehad met de internist daarover. Gezien mijn leeftijd wilde hij meteen starten met medicatie om elk ei wat nog komt te kunnen benutten.

liefs X
Lady - schreef op 24-02 om 19:11
Anne79.
Nee van onze dochter was ik binnen een ander half jaar zwanger. 

Dat is wel handig zo'n Gyn... die van mij heeft dat niet gedaan helaas. Maar hopen dat het gauw 25 maart is.  Vind die onzekerheid maar niks. 

Ik hoop voor jou dat het gauw raak mag zijn! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Prolactine waarde te hoog' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan