Factor v leiden miskramen - Zwanger worden forum

oktobermommy - schreef op 11-10 om 19:46
Hoi allemaal ik ben benieuwd of iemand zijn ervaring wilt delen. Ik heb inmiddels 3 miskramen gehad (16weken, bbz en 6 weken). Inmiddels zijn alle uitslagen van het AMC binnen van het onderzoek naar mijn herhaalde miskramen en nu blijkt dat ik factor V leiden heb. Dit is een erfelijke bloedstollingsziekte waarbij het bloed te snel stolt en trombose kan ontstaan. Aan de ene kant fijn dat ze een mogelijke oorzaak/invloed hebben gevonden, aan de andere kant heeft het mij nog onzekerder gemaakt. De arts heeft nu aangegeven dat hier geen wetenschappelijk bewezen medicatie voor is. Ik zou alleen mee kunnen doen aan de studie alife 2. Maar dan is het alsnog maar 50% dat ik word ingeloot en bloedverdunners krijg. Heeft iemand ervaring met Factor V leiden waarbij je ook niets kreeg en de zwangerschap wel goed is verlopen? Of heeft iemand ervaringen in Belgie waarbij je wel bloedverdunners of medicatie krijgt? Ik ben bang dat ik straks 40 weken gestresst ga zijn dat het elk moment mis kan gaan wanneer ik weer niets zou krijgen..
3 antwoorden en 21986415x bekeken
Ariel - schreef op 11-10 om 22:41
Oktobermommy ik ken iemand met factor V en zij is meteen zwanger geraakt en is dit nog steeds (30 weken intussen). Na de bevalling zal ze een aantal weken bloedverdunners moeten inspuiten. Ik heb nog niet gehoord dat je dit tijdens de zwangerschap zou moeten nemen..
Normaal gezien krijg je enkel meer controles bij je gyn als je factor V hebt, maar kan je dus wel perfect zwanger raken en blijven.

Gelukkig voor jou is dit nu ontdekt, want dit kan grote gevolgen hebben bij het nemen van bepaalde anticonceptie.
Anoniem (Gast) - schreef op 12-10 om 08:20
Ik ken ook iemand die problemen heeft met haar bloedstolling en snel trombose kan krijgen en heeft gekregen al 2 x.
Ze heeft 2 gezonde kinderen gekregen. Hoop voor jou ook op een goede zwangerschap
EstHe - schreef op 13-10 om 13:16
Ik heb ook Factor V Leiden. De heterozygoot variant. En heb een heel gezonde zwangerschap gehad, zonder medicatie. Wel had ik heel veel last van vocht vasthouden en daardoor dikke pijnlijke benen waardoor meerdere keren mn benen helemaal zijn doorgescand om alle aders goed te checken op doorstroming. En ik moest naderhand, na de bevalling, anti-stolling/bloedverdunners prikken bij mezelf. 
Dit vond ik echt vreselijk. Na een week is mn bloed toen gecontroleerd (op dikte denk ik? Weet ik eigenlijk niet zo goed..) en toen alles prima bleek mocht ik daar weer vanaf. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Factor v leiden miskramen' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan