Zwanger? - Zwanger worden forum

Dani (Gast) - schreef op 14-01 om 23:04
Hallo lieve allemaal,
Ik heb een vraag waar misschien geen duidelijk antwoord op is, toch wil ik het graag stellen… Ik hoop dat ik dat hier met een gerust hart kan doen.
Ik ben een dag of 16 geleden gestopt met de pil…(middenin mijn strip). Ik vergat soms een pil en was in overleg met mijn gyn (waar ik al gesprekken heb voor andere probleempjes) voor een ander anticonceptiemiddel. Ik heb niet afgewacht tot mijn volgende gesprek en ben zelf gestopt, had vervelende bloedingen, wilde er graag vanaf en van een relatie is immers geen sprake.
Ik heb de pil ongeveer anderhalf jaar geslikt en had daarvoor een gemiddelde cyclus van 28-30dgn.
Nu heb ik 2 dagen geleden seks gehad, zonder anticonceptie…(een beetje naïef en ondoordacht de keus gemaakt)
Ik wil even voorop stellen dat, mocht ik toch zwanger zijn, het kindje meer dan welkom zou zijn en in een liefdevol, warm nest zal opgroeien. Een kinderwens is er altijd geweest; alleen had ik het niet op #1 staan op dit moment.
Het is voor mij alleen nu de vraag óf het überhaupt zou kunnen/hoe groot de kans is zo vlak na het stoppen met de pil……
Ik hoop op ervaringen of reacties die op mijn vraag gericht zijn, niet op de situatie.
Alvast, dankjulliewel.
Groetjes, Dani (22)
5 antwoorden en 20922267x bekeken
Melissa - schreef op 14-01 om 23:49
Je bent 16 dagen geleden gestopt met de pil begrijp ik? Heb je in die tussentijd nog een bloeding gehad?
Dani (Gast) - schreef op 14-01 om 23:52
Bedoel je een ontrekkingsbloeding?
Zo ja:
Nee, ik heb in mijn vroege pubertijd ook de pil geslikt en toen was daar ook geen sprake van. Toen werd ik aan het eind van de daarop volgende maand weer ongesteld...
Melissa - schreef op 16-01 om 00:19
Ik denk dat de kans klein is dat je zwanger bent aangezien je nog geen bloeding hebt gehad. Als je het zeker wil weten zul je moeten testen, in jou geval 14 dagen na je laatste gemeenschap zonder bescherming. Je had ook voor de zekerheid een MAP kunnen slikken.
Mila (Gast) - schreef op 16-01 om 06:10
Hoi Dani!

Omdat je totaal geen zicht hebt op je cyclus is er weinig over te zeggen. Ik zou dus uitgaan van de gemiddelde kans die je als vrouw hebt als je onbeschermde sex hebt. Maar wat Melissa ook zegt; twee weken duimen (voor jou dus nu nog 10dg?). Je bent niet meer opnieuw aan de pil begonnen? En bewust niet voor de MAP gekozen? Is hij wel in je klaargekomen? Ik hoop voor je dat de uitkomst straks de gewenste uitkomst is!
Orchidea - schreef op 17-01 om 12:19
Hoi Dani,

Als ik het dus goed begrijp ben je inmiddels gestopt met de pil (hoelang al?) en heb je twee dagen geleden zonder anticonceptie, en zonder condoom gevreeen. Laat ik voorop zetten dat dit niet erg slim is, zoals jij waarschijnlijk ook wel weet ben je zonder condoom vatbaar voor evt soa's aangezien je niet hebt gevreeen met een vaste partner, dus waarschijnlijk ook niet weet of diegene soa-vrij is. Tevens, om je vraag te beantwoorden. Ja, je kunt zwanger zijn. Je kunt de MAP nog gaan halen, maar als je eisprong inmiddels is geweest heeft dit GEEN zin meer. het enige wat ik je dan aan kan raden is te wachten tot je menstruatie zich aandringt, of niet.. wanneer heb je je laatste menstruatie gehad? dan kun je ongeveer kijken op welk moment je in je cyclus zit, ik raad je aan om evt meer inzicht in je cyclus te krijgen met een cyclus-app. Tevens raad ik je aan om elk moment een condoom te gebruiken, zeker bij geen vaste partner. Anticonceptie is daar bij ook verstandig, maar ik zelf begin daar ook niet meer aan met die hormonen, evt is het koperspiraal dan een aanrader voor je, zonder hormonen, en beschermt tegen een zwangerschap. Nogmaals, lieve meid, mocht je nog geen kinderwens hebben op dit moment, doe het aub veilig. Aangezien wij geen inzicht hebben in je cyclus, kunnen we je niet vertellen of deze keer onveilige seks voor een zwangerschap gaat zorgen, het blijft afwachten.

Succes met afwachten.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan